עוגת שכבות קצפת עם תותים היא עוגת ספוג או לייקח רכה ונהדרת שאתם תתאהבו בה.
בדיוק כשהכנתי את העוגה אחותי התקשרה ושאלה מה אני עושה ואמרתי לה "עוגת טורט"
"תמיד אהבת את עוגות הספוג, שלא נדבר על זה שאת יודעת להכין אותן בעיניים עצומות מגיל עשר בערך"
בואו לאינסטוש שלי – תראו בדיוק איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
וזה בדיוק העניין, מכינה עוגות ספוג בעיניים עצומות, כי כשאת אוהבת משהו ובטוחה בו זה העניין.
הטריק הנהדר בהכנת עוגות ספוג זה להכין קצף חלבונים יציב וחזק וזה מה שיחזיק את העוגה. שימו את הביצים בקערה, עדיף ביצים שעמדו בחוץ, ותנו לחלבונים הקצפה של חמש עד שבע דקות בלי טיפת סוכר.
תנו לקצף להיות חזק ואז בפעמיים או שלוש תתחילו להוסיף את הסוכר – יהיה לכם קצף בטון כל היתר קל!
ממליצה לכם לרפד את התבנית מסביב עם נייר פרגמנט כי העולה תופחת בזמן האפייה שלא תגלוש החוצה מהתבנית.
ככה היא תשמור על הצורה גם לאחר שתקלפו את הנייר מסביב.
הכנתי את העוגה בתבנית מלבנית והיא שכבה במקרר יומיים כי לא הרגשתי טוב,
אבל זה לא מנע בעדה להישאר נהדרת.
הוצאתי את העוגה מהמקרר וחציתי לשניים
לא הרטבתי את העוגה ציפיתי בשכבת קרם
פיזרתי תותים ועל התותים פיזרתי סוכר וניל

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו82 כאן- מתכונים לווטצא'פ
שימו את החצי השני של הטורט על התותים
ותכסו למעלה עם הקצפת הנותרת
אני לא בחורה של קישוטים ולא של הזלפות
ולכן מעל קשקשתי עם מזלג לצורך הצורה
על הקצפת הוספתי תותים ואוכמניות ולמקרר
עוגה חלום!
במקרר הבצק סופג את הרטיבות של הקצפת
עם התותים וכל ביס מהעוגה – פשוט חלום!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לעוגות עם תותים תמצאו כאן
מתכונים עם תותים
מסדרת לכם את החורף עם סט מצעים זוגי 100% כותנה
מצעים רכים ומפנקים בדוגמאות משגעות
נפתחה קבוצת פייסבוק למכירות.
ממחר מתחילות הגרלות ומחירי אדמה!
מוזמנים באהבה רק לוחצים כאן
אמהות ואבות קונים חכם
תשמרו אותה במקרר וכל יום משתבח טעמה,
והנה יש לכם עוגה לשבת מושלמת.
עוגת שכבות קצפת עם תותים
עוגת שכבות קצפת עם תותים
סוויט דוליIngredients
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 3/4 כוס שמן
- 1 כוס חלב
- כוס וחצי קמח תופח
- 10 תותים
לקרם
- 250 מל שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
Instructions
- מפרידים את הביצים ואת החלבונים שמים בתבנית הקצפה
- את החלמונים בתבנית אחרת
- מתחילים להקציף את החלבונים ונותנים למיקסר לעבוד כחמש דקות עד שהקצף נעשה יציב וחזק
- רק אז בשלוש פעמים מוסיפים את הסוכר כל פעם קצת
- מוסיפים גם את הסוכר וניל ומקציפים לקצף בהיר
- את החלמונים מערבבים עם שמן ועם החלב לבלילה אחידה
- כשהקצף של החלבונים מוכן מוסיפים מעט מהקצף לקערת הצהובים ומערבבים מעט כדי לעבות את הנוזלים של החלמונים
- מעבירים את החלמונים לקערת החלבונים ומערבבים הכל ביחד בתנועות עטיפה מה שנקרא
- לא לערבב כמו מרק מהר, גם לא לאט אבל לערבב
- כשהקרם נצבע צהוב להוסיף את הקמח ולערבב הכל ביחד לתערובת אחידה
- לקחת מלמטה את כל הבלילה כדי שהקמח יתערבב היטב עם כל הביצים
- משמנים תבנית ומרפדים אותה בנייר עטיפה מהצדדים
- יוצקים את הבלילה לתבנית
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגה, אני אפיתי בטורבו
- אופים כחמישים דקות עד שהעוגה יציבה מוציאים מהתנור ומקררים
- כשהעוגה קרה חוצים אותה לאמצע
- מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה
- מצפים במחצית מכמות הקצפת את העוגה, פורסים תותים ומפזרים על העוגה
- על התותים מפזרים סוכר וניל
- מניחים על התותים את החצי השני של העוגה
- מצפים עם הקצפת הנותרת ומקשטים עם תותים ולמקרר לשעתיים שתספוג טעמים
- ואי כמה שאתם תהנו ממנה. שבת שלום!
