מתכון לדייסה עם גריסים וקינמון הכנתי כי אני אוהבת בחורף לאכול דייסות וגריסים זו בכלל אהבה, אז שילבתי בין שתי האהבות שלי ויצאה דייסת גריסים נהדרת.
גריסים הם בעצם דגן, בתוך הקליפה שלהם הם נקראים גריסים וללא הקליפה הם נקראים גריסי פנינה אשר מבחינה תזונתית פחות מומלצים.
הגריסים נפלאים לגוף ויש להם תרומה בריאותית חשובה, הם עשירים במינרל ונוטלים חלק באיזון רמות הסוכר בדם. הגריסים עשירים מאד בסיבים תזונתיים ואומרים שהם נהדרים להרגעה ולהפחתת מתח וחרדות ואני מתחברת לזה מאד, כי לשבת מול סרט טוב בטלויזיה עם קערה של דייסת גריסים זה בדיוק מה שאני אוהבת.
בואו לאינסטוש שלי – תראו איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
כדי לקצר את תהליך הבישול, יש להשרות את הגריסים במים. בלילה, תשרו את הגריסים בקערת מים או לקיצור תהליכים, תוסיפו לגריסים מים ותבשלו כשעה כדי שהגריסים יתרככו. הגריסים סופחות נוזלים ולאחר הבישול הדייסה נעשית סמיכה וטעימה.
את הגריסים מבשלים עם חלב או תחליפי חלב. בזמן הבישול הגריסים יספגו את הנוזלים ויכפילו את נפחם.
קבלו טיפ להכנה. אוהבים גריסים? אפשר לבשל אותם במים עד שיתרככו, לחלק לשקיות ולהקפיא. אפשר להוסיף לתבשילים, לסלטים ובטח למרקים.
אחרי שפירסמתי את הפוסט – צביה – שלחה לי הודעה וכתבה:
בוקר טוב, טיפ לגבי הגריסים לבישול מהיר.
לשים בתרמוס גריסים עם מים רותחים לכמה שעות. רוב הבישול נעשה במקום על הגז.
תודה רבה צביה!
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו75 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
דייסת הגריסים עם הקינמון
המושלמת לחורף
מתכון לדייסה עם גריסים וקינמון
מתכון לדייסה עם גריסים וקינמון
סוויט דוליIngredients
- 1 כוס גריסים
- 2 כוסות חלב
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כפיות סוכר
- 1 כפית קינמון
Instructions
- משרים לילה לפני את הגריסים בקערה עם מים
- בבוקר, שוטפים את הגריסים
- יוצקים לסיר חלב או תחליף חלב עם הסוכר, סוכר וניל והגריסים
- מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי ואפילו יותר עד שהגריסים מתרככים.
- בזמן הבישול הגריסים תופחים, תערבבו מדי פעם
- מעבירים לקעריות, מפזרים קינמון ויש לכם דייסה מושלמת לחורף.

למתכון הזה קוראים אצלנו המצרים "בלילה" ומכינים אותו כשיוצאת לתינוק שן ראשונה. ואת האמת בגלל שזה טעים אז מכינים גם בלי קשר.
יההה איזה לדעת. תודה רבה נילי. שימחת אותי(: