מתכון לאגסים מבושלים ביין אדום מתכון לראש השנה או לפסח, קינוח טבעוני מרהיב ביופיו, יהיה קינוח מושלם לשולחן החג, והיתרון העצום שלו, מכינים מראש כמה ימים לפני, כל ההכנה עורכת כחצי שעה, שמים במקרר ומגישים לאורחים בסוף הארוחה.
בואו לאינסטוש שלי – תראו בדיוק איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
תראו את הקינוח המושלם של האגסים המבושלים בסוף הבישול.
אתם יכולים להגיש עם גלידה, אצלנו הם חוסלו כמו שהם
קל מאד להכין את המתכון לאגסים המבושלים ביין, אבל יש כמה טריקים שיעזרו לכם להכין אותם בקלות. ראשית, מתמשים ביין אדום יבש. יין כזה שאתם שותים אותו והוא טעים, לא איזה יין פח, כי הטעם פה מאד חשוב.
כשאתם מקלפים את האגסים תשאירו את העוקץ למעלה. אפשר לחתוך מעט מהגובה אולם תשאירו את העוקץ.
מקלפים את האגסים וחותכים את התחתית שלהם כדי שיעמדו יציב בסיר.
אחרי שקילפתי, מודה בפניכם שבהתחלה רוקנתי את גרעיני האגסים
אולם אחרי שלושה הפסקתי
ותתפלאו אף אחד לא התלונן בזמן שאכל.רק]פ
אז אתם תחליטו אם אתם רוצים להשקיע בלרוקן את הגרעינים
שמים את היין ואת כל הנוזלים בסיר, את היין, המים הכל עם כל התבלינים ומרתיחים
אחרי שהנוזלים שלנו רתחו מוסיפים פנימה את האגסים ומבשלים
בזמן שהם מתבשלים, תסובבו אותם מדי פעם שיספגו את כל הנוזלים
ושהאגס יצבע בצבע אדום
מבשלים עשרים דקות וסוגרים את האש
מקררים במקרר היטב ומגישים לאורחים בחג עם הרוטב הנהדר
אפשר כמובן לצרף גלידה או קצפת
אבל הם כל כך יפים שלדעתי אין צורך.
דווקא האיחסון במקרר עושה טוב לאגסים.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
כל המתכונים לעוגיות לפסח במקום אחד
עוגות ועוגיות לפסח
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו16 כאן- מתכונים לווטצא'פ
אצלנו חיסלו אותם כמו גרעינים וסליחה גלי בתי האהובה
שצילמתי אותך באמצע הביס ולא שמת לב
אבל התמונה כל כך יפה בעיני שהייתי חייבת לצלם אותך(:
גלי קבלה את האגס שלא רוקנתי ונראה שהיא מתמודדת איתו מאד יפה.
אגב, שימו לב שהצבע המרהיב של האגס נשאר גם לאחר מספר ימים.

מתקן התבלינים שיעשה לכם סדר במטבח לפני החג
מארז של 12 צנצנות
מתכון לאגסים מבושלים ביין אדום – קינוח מרהיב
מתכון לאגסים מבושלים ביין אדום
מתכון לאגסים מבושלים ביין אדום
סוויט דוליIngredients
- 8 אגסים
- 3 כוסות יין אדום יבש
- 2 כוסות מים
- חצי כוס מיץ תפוזים
- חצי כוס סוכר
- רבע כפית קינמון
- 1 מקל וניל
Instructions
- שוטפים את האגסים, קולפים את הקליפה אולם משאירים את העוקץ למעלה
- חותכים את תחתית האגס, כדי שהאגס יוכל לעמוד יציב בתוך הסיר
- יוצקים לסיר את היין, המים, מיץ התפוזים, הסוכר, חוצים את מקל הוניל
- מערבבים הכל ביחד ומביאים לרתיחה
- כשהתבשיל רותח, מכניסים פנימה את האגסים ומביאים שוב לרתיחה
- לאחר שהנוזל רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות
- לאחר עשרים דקות, מורידים מהאש ומקררים את האגסים יחד עם הנוזל
- מגישים קר! ניתן לשמור כשבוע במקרר בכלי סגור עם הנוזלים. חג שמח!
