מתכון לחרוסת של דודה אלזה, הוא מתכון בטעם של פעם.
דודתי אלזה שתהייה בגן עדן היתה אחות של אמא שלי, דודתי האהובה שאהבתי אותה אהבת נפש. לכל אחד יש זכרון ילדות ואם יש משהו אלמותי שאנחנו זוכרים זה "החרוסת של דודה אלזה".
בואו לאינסטוש שלי – תראו בדיוק איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
התקשרתי לדודי האהוב יעקב חנוכה, הבן שלה והוא נתן לי ברצון את המתכון. יש מתכונים שהולכים איתנו שנים ואני שמחה שיש לי הזכות לשמור את המתכון המיוחד הזה כאן אצלי באתר.
כשסיפרתי לאחותי שאני מכינה את החרוסת, היא כל כך התרגשה.
"אני זוכרת, דודה אלזה היתה שמה קליפת תפוז בחרוסת וזה היה נותן טעם כל כך מיוחד!" ואחרי זה בנשימה אחת הוסיפה "אני יודעת שאת עובדת מאד מהר, אבל דודה אלזה היתה מערבבת את החרוסת לאט לאט על האש, אז שמעת?? תעבדי לאט!"
אז עבדתי ממש לאט. מדדתי את הכמויות גרם לגרם, ואחרי שהכנתי את החרוסת, שמרתי במקרר ורק למחרת צילמתי אותה. ואו! זה היה קשה.
רציתי לצלם את החרוסת בכלי זכוכית, כי זה הכי דודה אלזה, אבל בסוף החלטתי ללכת על המראה האביבי והנוסטלגי עם הכלים של פעם.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו16 כאן- מתכונים לווטצא'פ
בשנה שעברה, אני מזכירה לכם, היינו צריכים בגלל הקורונה לחגוג לבד.
התקשרתי לסבתא גלילה, חמותי האהובה והיא נתנה לי מתכון מופלא לחרוסת, בבקשה.
מתכון לחרוסת של סבתא גלילה
מגנטים להעצמה ולחיים טובים ופשוטים
מגנטים עם משפטים מעוררי השראה, שיכולים להגביר את המוטיבציה ולעודד לפעולה,
לפרטים ורכישה
מגנטים להעצמה ולחיים טובים ופשוטים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
כל המתכונים לעוגיות לפסח במקום אחד
עוגות ועוגיות לפסח
החרוסת הנהדרת של דודה אלזה בטעם של פעם
מתכון לחרוסת של דודה אלזה
מתכון לחרוסת של דודה אלזה
סוויט דוליIngredients
- 150 גרם צימוקים שחורים
- 150 גרם תמרים יבשים ללא חרצנים
- 150 גרם שזיפים שחורים ללא חרצנים
- 150 גרם אגוזי מלך טבעיים
- 150 גרם שקדים טבעיים בקליפתם
- 1 תפוח עץ טרי ירוק
- 1 קליפת תפוז מגוררת
- חצי מיץ מחצי תפוז
Instructions
- חשוב להקפיד שלא יהיו חרצנים
- לרסק את כל המרכיבים בבלנדר, עד שהכל מתערבב
- להוסיף לתערובת תפוח עץ ירוק קלוף ומגורד
- מוסיפים גם קליפה מגוררת מהתפוז ומערבבים הכל ביחד
- מעבירים את התערובת לסיר בישול בתוספת המיץ מחצי תפוז ומערבבים לא לאט
- על אש נמוכהף מאדים תוך ערבוב תמידי עד שכל התערובת מתאחה לבלילה אחידה.
- מעבירים לקופסה סגורה, טועמים ועוד פעם טועמים, ועוד פעם טועמים ואו כמה טעים! חג שמח.
