מצות מגולגלות עם בשר, הטורטיות של פסח, יופי של מגולגלות לפסח שמכינים בקלות ובמהירות. אצלנו קוראים למצות האלה "טורטיות של פסח" או הבורקס של פסח.
"אמא, הכנת כבר את הבורקס של פסח?"
וזה סימן שאני צריכה להתחיל לטגן מצות מגולגלות עם בשר.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי לכם סרטון שתראו בדיוק איך מכינים
הטריק העיקרי כדי שהמצה תהייה רכה זה להרטיב אותה היטב. תמלאו קערה במים, תכניסו את המצות פנימה ותנו להם מקלחת רצינית, מוציאים מהמים, עוטפים את המצות במגבת מטבח ונותנים למים להיספג.
המצות מתרככות וכך אפשר לעבוד איתם. בזמן שהמצות מתרככות מכינים את הבשר, אחרי ההכנה מקררים אותו ומגלגלים את המצות עם הבשר.
הטורטיות של פסח, ככה קוראים להן אצלנו, ואני בטוחה שאחרי שתכינו פעם אחת, גם אצלכם יקראו להן ככה.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו16 כאן- מתכונים לווטצא'פ
אפשר להכין בשתי שיטות. אפשר לחתוך את המצה לחצי, למלא ולגלגל ויש כאלה שאוהבים את הטורטיה שלהם ממש ארוכה.
לטובת אלה, לוקחים מצה, ממלאים ומגלגלים. כמובן טובלים בביצה ומטגנים.
ועכשיו השאלה הנצחית, אפשר לאפות? ובכן, אני לא בעד, כי הטעם לא יהיה אותו דבר, ולכן הפעם אני לא ממליצה על אפייה בתנור.

ואתם יכולים להנות מהנחה למוצר השני.
קונים אחד לכם ואחד לילדים.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לבשר בבקשה
מתכונים לבשר ועוף
מצות מגולגלות עם בשר
מצות מגולגלות עם בשר
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם בשר טחון
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום כתושות
- 10 מצות
- 2 ביצים טרופות
- שמן לטיגון
Instructions
- מרטיבים את המצות היטב היטב, משקיעים אותם באמבטיית מים, מרטיבים, מוציאים ועוטפים במגבת מטבח ומניחים למספר שעות עד שהמצות מתרככות מאד.
- במחבת רחבה יוצקים שמן שמים הבצל ומתחילים לטגן את הבצל עד שמשנה צבעו לחום
- מטגנים תוך כדי ערבוב כדי לפורר את גושי הבשר.
- מוסיפים התבלינים, מערבבים, ומבשלים עד שהבשר כולו מבושל. נותנים לבשר להתקרר.
- לאחר שהמצות ממש רכות, מניחים מצה על משטח עבודה,
- חוצים את המצה לשניים, מפזרים על המצה בשר טחון ומגלגלים צמוד-צמוד.
- טובלים את המצה המגולגלת בביצה טרופה.
- מחממים מחבת ויוצקים לתוכו שמן. כשהשמן חם מאד, מטגנים את המצה
- הופכים לצד השני ומטגנים מהצד השני
- מוציאים לנייר סופג ואוכלים. ת ע נ ו ג! חג שמח!
