מתכון לגולש טעים וחגיגי לראש השנה, סיר אחד, ארוחה שלמה שכל המשפחה תהנה ממנו. הוא חגיגי, הוא טעים, ילקקו את האצבעות אצלכם בשולחן החג.
הכנתי לכם סרטון כדי שתוכלו לראות בדיוק איך הכנתי
בואו לאינסטוש שלי – תראו בדיוק איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
עוד שלושה שבועות נחגוג את ראש השנה והכנתי לכם סיר נ ה ד ר לשולחן החג. גולש קאלסי, עם תפוחי אדמה ורוטב סמיך ומשגע! שאנשים לא יפסיקו לאכול אותו כמה שהוא טעים.
הכנתי את הגולש למשפחה ולא הספקתי לצלם, הילדים היו בבית, הבלגן בעיצומו אבל אני מתעקשת לצלם את הסיר בשידור חי, כדי שתראו כמה שהסיר אמיתי ונהדר. מוזמנים לתחילת הסרטון לראות איך אני באמצע הבלגן והילדים מצלמת סרטון.
יש כמה טריקים שהכנתי לכם בסרטון כדי שתראו בדיוק איך הכנתי אבל הבהרה, אני מכינה את הסיר של הגולש מההתחלה עם כל הירקות. יש הנוהגים לבשל את הגולש מספר שעות ורק אחרי זה להוסיף את הירקות – לא בבית ספרנו. אני מכינה את כל הסיר וזהו. שמים על האש ונותנים לו להתבשל לאט לאט.
עוד מתכונים לראש השנה תמצאו כאן
מתכונים לראש השנה
אני גם הוספתי עלי דפנה לסיר – ממליצה בחום!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
והכי חשוב, תטעמו לפני שאתם סוגרים את הסיר לבישול,
לתבל את הסיר לפי הטעם שלכם, אם צריך עוד מלח, או עוד קצת פלפל שחור,
ואחרי שאתם מרוצים – סוגרים את הסיר , אבל שלא שוכחים אותו!
בודקים מדי פעם אם צריך עוד קצת מים כדי שהגולש שלנו יהיה מושלם.

ותראו את הגולש המושלם שלנו אחרי הבישול
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו90 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מנה חגיגית ונהדרת לראש השנה
מתכון לגולש טעים וחגיגי לראש השנה
מתכון לגולש טעים וחגיגי לראש השנה
סוויט דוליIngredients
- 5 כפות שמן
- 2 בצל
- 500 גרם בשר כתף
- 10 שיני שום פרוסות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה אדומה
- רבע כפית צ''ילי גרוס
- 1 כף תבלינים מעורבים:אגוז מוסקט,כורכום,כמון
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 5 תפוחי אדמה
- 3 גזר
- 3 עלי דפנה
- 3 כוסות מים
Instructions
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ואת הגזרים לפרוסות
- יוצקים שמן למחבת, חותכים את הבצל לקוביות מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל
- מטגנים את הבצל דקות ארוכות עד שהוא משחים
- מניחים את קוביות הבשר על הבצל ומטגנים היטב דקות ארוכות
- מטגנים מצד אחד היטב עד שהבשר משנה צבעו לשחום
- כשהבשר משחים, הופכים את הבשר לצד השני ומטגנים היטב מהצד השני עד לקבלת גוון שחום
- מטגנים את הבשר היטב, זה מה שיעשה את הבשר רך ועסיסי
- כשהבשר שחום, מפזרים את התבלינים על הבשר
- חותכים שיני שום ומפזרים, ואת העגבניות המרוסקות
- מטגנים את הבשר עם התבלינים כחמש דקות כדי שהבשר יספוג את כל התבלינים
- מפזרים את תפוחי האדמה והגזר על הבשר ומערבבים הכל ביחד
- מטגנים את הכל מספר דקות
- מוסיפים את המים לסיר, מוסיפים את עלי הדפנה ומביאים לרתיחה
- טועמים ואם צריך להוסיף מלח או כל תבלין אחר זה הזמן
- כשהסיר רתח, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשלוש שעות לאט לאט על אש נמוכה עד שהבשר רך
- בזמן הבישול שומרים על הסיר ואם רואים שהמים עומדים להיגמר מוסיפים חצי כוס ונותנים לבשר להמשיך להתבשל
- מנה נפלאה וחגיגית ושיהיה לכם בתיאבון!
