קרם ברולה דבש בעלי פילו מתכון לראש השנה, קינוח מיוחד וחגיגי לשולחן החג שלכם בראש השנה ואתם תהנו מכל ביס שיתפצח לכם בפה. חלום!
הכנתי לכם סרטון כדי שתראו איך בדיוק הכנתי
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
תראו את הקינוח היפהפה עם עלי הפילו מסביב שיוצרים כמו כתר מסביב לקינוח
אחרי האפייה תהיו עדינים עם העוגה שהעלים לא ישברו
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות91
מתכונים לווטצאפ
כשהכנתי את הקינוח היה חשוב לי שעלי הפילו יצרו כתר מסביב לקינוח
ולכן כשסידרתי את עלי הפילו בתבנית
דאגתי שהם יהיו גם כחומה מסביב לתבנית וגם בצורה יפה
פשוט, העמדתי אותם, ופתחתי אותם בזמן הסידור, תראו לפני האפייה איך זה נראה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
אפיתי את עלי הפילו חמש דקות כדי שיתפסו צבע
ורק אחרי זה מילאתי את התבנית עם קרם הברולה
ואחרי זה לאפייה נוספת לתנור שהתערובת תתקשה
עוד מתכונים לעוגות עם דבש כאן
מתכונים לעוגות דבש
אחרי הקירור במקרר, קרם הברולה מתייצב
ותראו שאפשר לחתוך את העוגה והקרם נשאר יציב
נו כמובן שהייתי חייבת לטעום אם יצא טעים(;
כן. יצא אש. אפשר להזליף לפני ההגשה דבש על עלי הפילו מסביב
לתוספת מתיקות.
לשומרי הכשרות
הוספתי גירסת פרווה במתכון למטה.
בואו להתכונן לחגים!
איזה סט תרצו לחג? שחור? זהב
כל המבצעים כאן –
לוחצים על השורה

הרעש של הפילו כשהוא מתפצח בפה – חלום!
ואם חתיכות פילו נשברות, לא זורקים! טובלים בקרם ברולה,
עוצמים עיניים ונהנים מכל ביס.
היידה שיהיה לכם חג שמח וטעים.
קרם ברולה דבש בעלי פילו מתכון לראש השנה
קרם ברולה דבש בעלי פילו מתכון לראש השנה
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה עלי פילו שימרית
- 25 גרם חמאה
- 500 מל שמנת מתוקה 38%
- 1 מקל וניל
- 5 חלמונים
- 4 כפות דבש
- 1 כף קורנפלור
לגירסת פרווה
- 400 גרם קרם קוקוס
Instructions
- ממיסים את החמאה ופותחים את חבילת עלי הפילו
- משמנים תבנית
- מורחים כל עלה פילו עם חמאה, מקפלים לשניים ושמים בתבנית
- מרפדים את התבנית עם 10 עלים לפחות
- כל עלה מורחים בחמאה ושמים בתבנית, חלק שיהיה מעל התבנית כדי שתהייה צורה יפה לעוגה
- לתנור שחומם מראש ל - 160 מעלות מכניסים לחמש דקות שהפילו יתפסו צבע ויאפו
- בינתיים מכינים את הברולה
- שמים בסיר את השמנת המתוקה עם מקל הוניל ומחממים, לא מרתיחים, מחממים חם
- ברבע כוס חלב מערבבים את הקורנפלור ומוסיפים לתערובת השמנת שבסיר
- את החלמונים שמים במיקסר עם הדבש ומקציפים לבלילה אחידה
- הבלילה תהייה סמיכה וזה בסדר
- מורידים את השמנת מהאש, מקררים מעט וכשהמיקסר עובד לאט מוזגים לתוך הביצים את השמנת המתוקה
- לאט לאט יוצקים את כל השמנת המתוקה, הבללה שלנו מוכנה
- מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, יוצקים פנימה את הבלילה של הברולה ומחזירים לתנור
- לחום של 160 מעלות אופים כחצי שעה
- שימו לב שהעיסה מתגבשת, אם אחרי חצי שעה היא ממש רועדת תנו לה עוד עשר דקות
- מוציאם מהתנור, תנו לה להתקרר ואחרי זה למקרר לכמה שעות, שתתייצב.
- לפני ההגשה מפזרים סוכר ועם מבער שורפים את הסוכר, אפשר גם להכניס לתנור גריל כחמש דקות שהסוכר ינמס.
- אחרי שחותכים את העוגה, ניתן להזליף מסביב על עלי הפילו דבש לתוספת מתיקות. שיהיה לכם חג שמח!
גירסה פרווה
- משמנים את עלי הפילו עם ספריי או שמן
- מחליפים את השמנת המתוקה ב - 400 גרם קרם קוקוס
- ברבע כוס מים מערבבים את הקורנפלור ומוסיפים לתערובת הקוקוס
- מחממים את הקרם קוקוס עם הוניל
- את החלמונים שמים במיקסר עם הדבש ומקציפים לבלילה אחידה
- הבלילה תהייה סמיכה וזה בסדר
- מורידים את קרם הקוקוס מהאש, מקררים מעט וכשהמיקסר עובד לאט מוזגים לתוך הביצים את קרם הקוקוס
- מקציפים לאט עד שכל החלבונים יתערבבו עם הקרם קוקוס
- מוציאים בזהירות את התבנית עם הפילו מהתנור, יוצקים פנימה את הבלילה של הברולה ומחזירים לתנור
- לחום של 160 מעלות אופים כחצי שעה
- שימו לב שהעיסה מתגבשת, אם אחרי חצי שעה היא ממש רועדת תנו לה עוד עשר דקות
- מוציאם מהתנור, תנו לה להתקרר ואחרי זה למקרר לכמה שעות, שתתייצב.
- לפני ההגשה מפזרים סוכר ועם מבער שורפים את הסוכר, אפשר גם להכניס לתנור גריל כחמש דקות שהסוכר ינמס.
- אחרי שחותכים את העוגה, ניתן להזליף מסביב על עלי הפילו דבש לתוספת מתיקות. שיהיה לכם חג שמח!

