שוקיים עוף בתנור עם תפוחי אדמה, העוף הכי טעים שתכינו מושלם לארוחות החג של יום כיפור. הוא רך רך – הבשר שלו ממש נופל מעצם. תפוחי האדמה נהדרים, תבנית נהדרת כמתכונים ליום כיפור.
אצלנו בבית בארוחה מפסקת היו אוכלים עוף עם תפוחי אדמה בתנור. זה היה המינהג. לא אכלו בשר רק עוף עם תפוחי אדמה. אצלנו הילדים משתגעים על מתכון לעוף בסיר העוף של בָּבָּא שזהו עוף שחום שמתבשל על אש קטנה, וככה הוא נמס בפה.
הבן של גלי, רפאל, שהוא בן שמונה בשנה האחרונה אוכל פחות בשר, פחות עוף, אבל כשהוא שומע שיש את העוף של בבא, הוא מסכים לאכול.
לכבוד החג הכנתי שוקיים בתנור עם תפוחי אדמה שיצאו טעימים אש, גלי שאלה את רפאל אם הוא רוצה עוף. הוא ענה שלא.
"אבל זה העוף של בָּבָּא" שזה הכינוי של שלומי אצל הילדים. סבא-בבא.
"אהה אז אני מוכן"
הגשנו לילדים את השוקיים שיצאו מהתנור והם חיסלו הכל! גם תפוחי האדמה יצאו מושלמים.
בואו לאינסטגרם שלי טעים שם –
האינסטגרם של סוויטדולי
להכנה, בחרתי בתפוחי אדמה קטנים, ולא קלפתי את הקליפה. הם היו טריים, שטפתי היטב, חתכתי, תיבלתי ולתנור.
מחפשים עוד מתכונים ליום כיפור? בבקשה
מתכונים ליום כיפור
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
מחפשים עוד מתכונים לעוף? בבקשה
מתכונים לעוף
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן58– מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
התבנית מוגשת לשולחן וכל אחד לוקח את מה שהוא אוהב
שוקיים עוף בתנור עם תפוחי אדמה
סוויט דוליIngredients
- 8 שוקיים עוף
- 10 תפוחי אדמה חתוכים
- 1 בצל
- 3 שיני שום כתושות
- 5 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כף תבלין גריל עוף
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
Instructions
- קוצצים את הבצל לקוביות, מרסקים את השום
- בצלוחית נפרדת מערבבים את השמן עם הבצל והשום לתערובת אחידה
- בצלוחית נפרדת מערבבים את השמן עם כל התבלינים, מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים הכל ביחד לתערובת אחידה
- משמנים תבנית שמים את השוקיים עוף עם תפוחי האדמה בתבנית
- יוצקים את התערובת על הפולקע ותפוחי האדמה ומעסים את השוקיים ותפוחי האדמה שיהיו מלאים ברוטב
- יוצקים את שאריות הרוטב על העוף
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כשעה עד שעה וחצי
- אחרי כחצי שעה אפשר לכסות את התבנית בנייר כסף
- כעשר דקות לפני סיום האפייה להוריד את הנייר
- מגישים לשולחן ורואים איך כולם מלקקים את האצבעות. בתיאבון!
