לזניה ברוקולי עם גבינות היא לזניה צמחונית נהדרת, שמתאימה לארוחת ערב או לכל ארוחה חגיגית.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
הפעם לא הכנתי לכם סרטון אבל הנה תמונות שלב אחרי שלב כדי שתראו איך הכנתי את הלזניה עם הברוקולי.
את הברוקולי קצצתי 3/4 כמות קצוץ דק וחלק קטן השארתי עם פרחים לקישוט אחרי האפייה.
מטגנים בצל, מוסיפים את הברוקולי ומטגנים הכל ביחד מספר דקות, זה במקום לבשל את הברוקולי לפני.
מוסיפים לסיר עם הברוקולי שמנת לבישול, חלב וגבינות ומערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה
אני מציעה בשלב הזה לטעום אם צריך להוסיף עוד קצת מלח או פלפל שחור לפי טעמכם
עוד מתכונים לשבועות תמצאו כאן
מתכונים לשבועות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
מתחילים עם שכבת עלי לזניה, עליה יוצקים מהבלילה
ושוב עלי לזניה וככה מכינים את כל הלזניה
שכבה אחרונה, תצקו רוטב על עלי הלזניה
ומפזרים גבינה צהובה ומוצרלה מעל ומכניסים לתנור
יוצא טעים אש!
לפני ההגשה מפזרים פרחי ברוקולי
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
לזניה עם ברוקולי וגבינות נהדרת לארוחת ערב
לזניה ברוקולי עם גבינות
לזניה ברוקולי עם גבינות
סוויט דוליIngredients
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 1 ברוקולי קצוץ דק וחלק משאירים עם פרחים
- 1 חבילה עלי לזניה
- 250 מל שמנת לבישול
- 1 כוס חלב
- 100 גרם גבינה מלוחה מגורדת
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 100 גרם מוצרלה מגורדת
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
Instructions
- יוצקים שמן למחבת, מוסיפים קוביות בצל ומטגנים מספר דקות
- מוסיפים את הברוקולי ומטגנים הכל ביחד מספר דקות
- מוסיפים לתערובת את השמנת לבישול, חלב, מלח ופלפל וחצי כמות מהגבינה הצהובה והמוצרלה
- מערבבים הכל ביחד לתערובת אחידה
- משמנת תבנית מרובעת ומניחים את עלי הלזניה שכבה ראשונה
- יוצקים על עלי הלזניה 2-3 כפות מהרוטב ומניחים עוד עלי לזניה
- ככה מכינים את כל הלזניה עד שנגמרת הבלילה
- שכבה אחרונה, מניחים עלי לזניה, רוטב ושכבת גבינת צהובה ומוצרלה מעל
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הלזניה
- אופים כשלושים דקות, אחרי שהלזניה נאפתה, תנו לה מספר דקות לנוח ואפשר להגיש. בתיאבון!