מתכון לדונאטס רכים ומושלמים שכל ביס מהם הוא פשוט עננים! הדונאטס הכי טעימים שתכינו אבר!! ואי ואי כמה טעימות יצאו. הזמנתי את הילדים כמובן בערב לטעום את הדונאטס.
אין כמו מבחן הטעם של הקטנים, בסרטון תוכלו לראות את הנכדה שלי שעוברת מדונאטס אחד למשנהו כמה שהיה לה טעים. כלתי אמרה שזה שערורייתי כמה שזה טעים ולא הגיוני בעליל!
חייבת להודות בפניכם שהם יצאו כל כך טעימים, שבהתחלה טעמתי ביס מאחת, ואחרי זה עברתי לשנייה, להיות בטוחה שכל הדונאטס טעימים, אבל ידוע שטעימות של דונאטס לפני חג החנוכה אין בהם קלוריות!
היידה, הכנתי לכם סרטון שתראו בדיוק איך מכינים
בואו לראות באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
כל ההתלהבות שלי בהכנת הדונאטס התחילה כשקניתי את הגלגלת שמכינים איתה דונאטס
היא נהדרת בהכנת הדונאטס
הבסיס, הכנתי בצק שמרים שיצא מושלם ורך
אחרי ההתפחה, משטחים את הבצק שלא דק מדי, שיהיה לפחות סנטימטר גובה
תקמחו את הבצק לפני שמעבירים את הגלגלת ככה יהיה יותר קל.
ורק אחרי זה מעבירים את הגלגלת במהירות.
גם אם לא יצאו מושלמות, בואו, גם אצלי לא יצאו הכי מושלמות, לא קרה כלום
מעבדים את הבצק שוב, משטחים ועוברים שוב עם הגלגלת
אין לכם גלגלת? לא קרה כלום
שני קורצנים של עיגולים, קורצים עיגול, עוד אחד באמצע עם קורצן יותר קטן
חדי העין יכולים לראות שאני השתמשתי בפקק של קרטון חלב(:
כן אני יצירתית אין ספק
אחרי שיש לנו עיגולי בצק נותנים להם שוב לטפוח ואז טיגון
אחרי הטיגון , תעבירו את הדונאטס לנייר סופג
טיפ לציפוי הדונאטס
ממליצה לשים תבנית אפייה ועליה רשת,
על הרשת מניחים את הדונאטס
טובלים בשוקולד מצפים בסוכריות צבעוניות
וככה כל השאריות נופלות לתבנית ואתם מסודרים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות91
מתכונים לווטצאפ
המושלמות שלנו עם הקישוטים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? בבקשה
מתכונים לחנוכה
תראו את האווריריות של הבצק

מחפשים עוד מתכונים לסופגניות? בבקשה
מתכונים לסופגניות
הגלגלת שתעזור לכם להכין דונאטס מושלמים לחנוכה
מבטיחה לכם אתם תברכו אותי
עם הבצק המושלם הזה
מתכון לדונאטס רכים ומושלמים
מתכון לדונאטס רכים ומושלמים
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- חצי כפית מלח
- חצי כוס סוכר
- 1 ביצה
- 100 גרם חלב פושר
לציפוי
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 כוס סוכריות צבעוניות
Instructions
- שמים בקערת המיקסר עם הקמח עם השמרים ומערבבים
- שמים במיקסר וו לישה
- מוסיפים את המלח ומערבבים
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים
- מוסיפים ביצה ומעבירים למיקסר
- נותנים למיקסר לעבוד כמה דקות ומוסיפים חמאה רכה
- בזמן שהמיקסר עובד יוצקים פנימה לאט את החלב הפושר
- נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק רך ונתלה על הוו
- מוציאים את הבצק, לשים אותו מעט מורחים אותו בשמן
- מעבירים לקערה עם שמן ומכסים בניילון נצמד
- מתפיחים לשעה שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
- מוציאים את הבצק שתפח, לשים מעט להוצאת האוויר
- על משטח העבודה מפזרים קמח ומרדדים את הבצק
- לרדד אבל להשאיר את הגובה שלו כסנטימטר כדי שלא יהיה צד מדי
- עם גלגלת דואנאטס מעבירים על הבצק ויוצרים דונאטס
- אים אין לכם גלגלת, לוקחים קורצן בצורת עיגול וקורצים עיגולים בבצק
- עם קורצן יותר קטן יוצרים חורים קטנים באמצע
- מכינים ריבועים של נייר אפייה בתבנית
- מניחים על כל נייר אפייה מניחים את הדונאטס
- ככה מכינים את כל התבנית
- כשהתבנית מוכנה מכסים במגבת לעוד חצי שעה של התפחה
- מחממים שמן בסיר, איך יודעים שהשמן מוכן? מכניסים ידית של עץ לסיר ואם יש בועות מסביב לידית סימן שהשמן חם
- מעבירים בזהירות את הדונאטס לתוך השמן, מנמיכים את האש אם צריך שהסופגניות לא ישרפו
- או שלא ישארו רכות מבפנים
- הופכים אותן לצד השני, כשהן שחומות מעבירים לנייר סופג
- משאירים אותן להתקרר ובינתיים מכינים את הגאנש
- מרתיחים שמנת מתוקה שמים פנימה את השוקולד נותנים לשמנת עם השוקולד לנוח כחמש דקות
- מערבבים את הגאנש לעיסה שחורה
- טובלים כל דונאט בשוקולד ומניחים על רשת כדי שהשוקולד יטפטף
- מפזרים סוכריות צבעוניות מעל ואמא'לה ואבא'לה אי אפשר להפסיק לטעום!
- שיהיה חג טעים מאד
