מתכון לדונאטס אפוי מושלם למתכונים לחנוכה והם גם פרווה!
את הדונאטס האפויים הכנתי לפי בקשתכם, כי ביקשתם שיהיו גם פרווה וגם אפויים. תקשיבו, הם יצאו כל כך טעימים! אחרי הביס הראשון שכלתי טעמה היא שאלה, "רגע, אז למה אי אפשר רק אפויים?!" בטח אפשר, ובואו תראו כמה קל להכין.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
את הסופגניות נכין מבצק שמרים אותו נתפיח

אחרי ההתפחה, משטחים את הבצק שלא דק מדי, שיהיה לפחות סנטימטר גובה
ועם גלגלת מכינים דונאטס.
תקמחו את הבצק לפני שמעבירים את הגלגלת ככה יהיה יותר קל
ורק אחרי זה מעבירים את הגלגלת במהירות.
אין לכם גלגלת?
שני קורצנים של עיגולים, קורצים עיגול, עוד אחד באמצע עם קורצן יותר קטן
ויש לכם דונאטס מושלמים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאןק47– מתכונים לווטצ'אפ
את הדונאטס מניחים על נייר אפיה ברווחים
כי הם יתפחו עוד קצת ונותנים להם לתפוח עוד כשעה
מורחים בביצה טרופה
רק אחרי זה מכניסים לתנור
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? בבקשה
מתכונים לחנוכה
מקררים את הדונאטס שלנו, מניחים על רשת מתחת תבנית אפייה
אפשר לקשט בשוקולד מומס וסוכריות צבעוניות
אבל אפשר גם לטבול בסוכר וקינמון או באבקת סוכר
כמו שתראו שאני עשיתי
מחפשים עוד מתכונים לסופגניות? בבקשה
מתכונים לסופגניות
הדונאטס המושלמים לאחר ציפוי.
הדונאטס שלנו טעימות מאד ביום ההכנה.
למחרת גם טעימות אבל פחות, שלא תגידו שלא הזהרתי.
מתכון לדונאטס אפוי מושלם למתכונים לחנוכה
מתכון לדונאטס אפוי מושלם למתכונים לחנוכה
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- חצי כפית מלח
- חצי כוס סוכר
- 1 ביצה
- 100 גרם נטורינה
- 1 כוס מים פושרים
- 1 ביצה טרופה למריחה על הדונאטס
לציפוי
- 200 גרם שוקולד מריר
- 250 מל שמנת צמחית
- 1 כוס סוכריות צבעוניות
Instructions
- שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח עם השמרים ומערבבים
- מוסיפים מלח ומערבבים מוסיפים סוכר ומערבבים
- מעבירים למיקסר, והמיקסר מתחיל לעבוד
- מוסיפים ביצה ואת הנטורינה והמיקסר מעבד לאט את הבצק
- נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק רך ונתלה על הוו
- מוציאים את הבצק, לשים אותו מעט מורחים אותו בשמן
- מעבירים לקערה עם שמן ומכסים בניילון נצמד
- מתפיחים לשעה שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
- מוציאים את הבצק שתפח, לשים את הבצק להוצאת האוויר
- על משטח העבודה מפזרים קמח ומרדדים את הבצק
- לרדד את הבצק ותשאירו כסנטימטר גובה
- עם גלגלת דואנאטס מעבירים על הבצק ויוצרים דונאטס
- אפשר גם להכין עם שני קורצנים, עיגול גדול ועוד קורצן קטן לעיגול באמצע
- מניחים את הדונאטס בתבנית אפייה אחד ליד השני אבל במרווחים
- נותנים לדונאטס לתפוח עוד כשעה
- מורחים על הדונאטס ביצה טרופה
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הדונאטס לאחר ההתפחה
- אופים כעשרים דקות או עד שהדונאטס משחימים
- בינתיים, ממיסים שוקולד ושמנת צמחית במיקרו ומערבבים לעיסה אחידה
- מוציאים מקררים, מכינים גאנש והכי כיף להתחיל לצפות את הדונאטס
- טובלים דונאטס בשוקולד, מניחים על רשת, מצפים בסוכריות צבעוניות וחנוכה שלכם יהיה טעים מתמיד!

