פוקצ'ה פריכה ללא לישה אתם תתאהבו בה. אבל ממש. מהרגע שתצא מהתנור מבטיחה לכם ביס אחרי ביס היא פשוט תעלם כי כולם יאהבו אותה. קלה-קלה להכנה ונהדרת לכל ארוחה. הכנתי אותה וכבר כשיצאה מהתנור והבית התמלא בריח, הילדים התחילו "אמא, מתי אפשר לטעום?" רצתי מהר לצלם וכבר בשלב הצילומים, לאט לאט הפוקצ'ה התקטנה וכמובן נעלמה.
הכנתי לכם סרטון איך מכינים את הפוקצ'ה בקלות
השוס של ההכנה, קערה, קמח, מים , שמרים מלח ומערבבים. זהו. כמה סיבובים מערבבים הכל, שמים בקערה ולהתפחה. אם אתם רוצים אפשר לילה במקרר ולמחרת להכין, אם אתם רוצים אפשר אחרי 3-4 שעות. העיסה תתפח והבצק שלכם מוכן.
עכשיו מגיע שלב היצירתיות שלכם, מה שאתם אוהבים שמים על הפוקצה. אני הלכתי על הפשוט. קצת מלח גס, עגבניות שרי וקצת טימין, אבל אתם בהחלט יכולים לשים מה שאתם אוהבים. אפשר לשים פרוסות בצל, פטריות, זיתים שחורים, מה שאתם אוהבים!
בואו לאינסטגרם שלי טעים שם –
האינסטגרם של סוויטדולי
.
בזמן האפייה הריח בבית מטריף וכשהפוקצ'ה יוצאת מהתנור כולם מתנפלים עליה.
וחייבת מילה טובה על התבנית. התבנית הזו פשוט נהדרת מזמן לא התלהבתי ככה מתבנית.
בגלל התחתית המיוחדת שלה, לא הייתי צריכה לשמן את התבנית והפוקצ'ה יצאה מיקשה אחת מהתבנית
לא נדבקה בכלל!! ואו של תבנית.
גם כמעט לא התלכלכה ולמרות שאני מכניסה כל דבר ואני מדגישה כל דבר,
הייתי בטוחה שגם התבנית הזו תלך למדיח. האמת, מים, סבון, העברת ספוג והתבנית מבריקה.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 82– מתכונים לווטצ'אפ
הפוקצ'ה שלכם לארוחת הערב
מחפשים עוד מתכונים ללחם? בבקשה
מתכונים ללחם ולחמניות
פוקצ'ה פריכה ללא לישה
פוקצ'ה פריכה ללא לישה
סוויט דוליIngredients
- 3 כוסות קמח
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 5 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח גס
- 6 עגבניות שרי
- 1 כף עלי תימין
Instructions
- שמים בקערה קמח וכפית שמרים ומערבבים
- מוסיפים כפית מלח ומערבבים
- יוצקים את המים ומערבבים את העיסה שלנו כמה סיבובים שהבצק יתאחד
- מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים לעיסה אחידה
- מקמחים תבנית ומעבירים את הבצק לתבנית
- מכסים בניילון ומשאירים להתפחה ל-3 שעות או לילה במקרר
- מוציאים את התבנית עם הבצק והבלילה תפחה
- מוציאים ממנה את האוייר ומערבבים לבצק אחיד
- מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים אותו על כל התבנית
- יוצקים עוד קצת שמן זית על הבצק
- מפזרים מלח גס, פלחי עגבניות שרי ואת הטימין
- לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים כעשרים דקות, אחרי כעשרים דקות אפשר להעלות את חום התנור ל 220 לעוד חמש דקות
- מוציאים מהתנור, מורחים עוד טיפה שמן זית ומגישים. פוקצ'ה אש!
