פלפל ממולא צמחוני בתנור, סיר שנולד בהברקה של רגע. לקראת שבת עמדתי ובישלתי סירים והכנתי לבכורה שלי גלי שהפכה לצמחונית, פלפלים ממולאים בגירסה צמחונית.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי את הסיר לבישול והוא היה על הכיריים עם כל הסירים מתבשל על האש. הבעיה שנגמרו לי העיגולים של הכיריים להכין עוד סירים. בהברקה של רגע, כדי לפנות את הכיריים, הדלקתי תנור והכנסתי את הסיר עם הפלפלים לתנור להמשך הבישול. תקשיבו, יצא אש!
האורז יצא אחד אחד, הפלפלים רכים רכים, תקשיבו זה שוס!

פלפל ממולא צמחוני בתנור
עוד מתכונים לצמחוניים תמצאו כאן
מתכונים לצמחוניים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
מה שכן בזהירות רבה עם הסיר כי הוא רותח. הזהרתי את כולם ורק הטפשה, אני, שכחתי וכמובן נגעתי בסיר וניכוותי. אבל חוץ מזה, התבשיל יצא נהדר. האורז אחד אחד, הרוטב נהדר, ארוחה שלמה בסיר אחד. ושתדעו, שכולם טרפו את הסיר. מדהים אותי כל פעם מחדש, איך סיר שמכינה לצמחונית נגמר יותר בקלות מהסיר הרגיל. אני חושבת שזה בגלל שהם מאמינים שזה מיוחד.

סדנת ניקוי רעלים תתחיל ביום ראשון 2/7
סדנה לניקוי רעלים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
סיר של השמחות, פלפל ממולא אפוי בתנור

פלפל ממולא צמחוני בתנור
פלפל ממולא צמחוני בתנור
רוצים להכין בגירסה לא צמחונית?
מטגנים 250 גרם בשר טחון ומפוררים עם מזלג עד שהוא מוכן ומערבבים עם האורז.
פלפל ממולא צמחוני בתנור
סוויט דוליIngredients
- 4 פלפלים צבעוניים
- 5 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית ראס אל חנות
- 1 כפית בהרט
- 1 כוס אורז
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
סיר רוטב
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 3 שיני שום פרוסות
Instructions
- קולפים את הפלפלים, את הכותרת משאירים, מנקים את הפלפלים מהגרעינים הלבנים
- שוטפים ושמים בצד
- שוטפים את האורז במים חמים ושמים כחמש דקות בצד
- אחרי כחמש דקות, מסננים את המים ומעבירים את האורז לקערה
- מכינים את המילוי - בקערה שמים אורז, שמן, תבלינים, פטרוזיליה קצוצה ומערבבים לעיסה אחידה
- מכינים את סיר הרוטב
- יוצקים שמן לסיר מוסיפים קוביות בצל ומטגנים את הבצל כחמש דקות
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, תבלינים ומים ומערבבים ומביאים לרתיחה
- מוציאים מהתערובת 4-5 כפות ומוסיפים לתערובת עם האורז ומערבבים
- ממלאים את הפלפלים עם תערובת האורז ומניחים בתוך הסיר
- חלק מהפלפלים אפשר לכסות עם מכסה הפלפל
- מביאים לרתיחה וסוגרים את האש בינתיים מחממים תנור
- לתנור שחומם ל - 180 מעלות מכניסים את הסיר עם המכסה. שימו לב שזה מיכסה שמותאם לחום התנור.
- אופים את התבשיל שלנו כשעה וחצי. תיזהרו כשאתם מוציאים מהתנור, הסיר לוהט
- הסיר לוהט אבל טעים אש! בתיאבון