לחמניות בריוש ממולאות בשוקולד הן פשוט חלום כי השילוב של בצק בריוש רך ועשיר עם מילוי שוקולד מתוק ומפנק הוא פשוט מושלם. הקיץ הוא תקופה נהדרת להכנת מאפי שמרים כי הבצק תופח יחסית מהר. כל ביס מהלחמניה שלנו שממולאת בשוקולד, חוויה חווייתית של טעמים ומרקמים.
ההכנה אינה מסובכת, אך דורשת מעט זמן וסבלנות. ניתן להכין את הבצק מראש, לילה לפני, ולמחרת לעבוד עם הבצק.
ניתן למלא את לחמניות הבריוש במגוון סוגי שוקולד, כגון שוקולד מריר, חלב או לבן, ואף להוסיף תוספות כמו אגוזים, פירות יבשים או שבבי שוקולד. אני הכנתי רק עם שוקולד ויצא חלום.
בואו לאינסטוש שלי – תראו בדיוק איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
תראו את היפות שלנו לאחר האפייה
מי רוצה ביס?
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו82 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לעוגות עם שמרים כאן
מתכונים לעוגות שמרים
חלק הכנתי בצורת שבלולים וחלק כלחמניות סגורות כמו שאתם רואים בתמונה
2 קערות-בול נירוסטה מוזהבות להגשה 20 ס”מ
כל ביס חגיגה של רכות עם שוקולד. טעים ומופלא!
לחמניות בריוש ממולאות בשוקולד
לחמניות בריוש ממולאות בשוקולד
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח מנופה
- 1 כף שמרים
- 1 כפית מלח
- חצי כוס סוכר
- 200 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 3/4 כוס חלב
מילוי
- 2 כוסות ממרח שוקולד
זיגוג לאחר האפייה
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס מים
- 1 שקית סוכר וניל
- חצי כפית מיץ לימון סחוט
Instructions
- שמים במיקסר, קמח שמרים ומערבבים, מוסיפים סוכר ומערבבים
- מוסיפים לקערה: ביצים, חמאה ונותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית
- מוסיפים את החלב הפושר לאט לאט והמיקסר ממשיך לעבוד. בסוף מוסיפים את המלח
- תנו למיקסר לעבוד כעשר דקות
- תשחקו עם המהירות של המיקסר פעם יותר מהיר, פעם פחות, כדי שהבצק יתאחה היטב
- כשהבצק נתלה על הוו לישה מוציאים מהתבנית
- מעבירים את הבצק לתבנית משומנת ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו
- כשהבצק מוכן, לשים אותו להוצאת האוויר ומחלקים לשלושה חלקים שווים
- כל חלק מרדדים ולשים ומכינים רולדה ארוכה
- מהרולדה הארוכה חותכים פיסות בצק מהן נכין את הלחמניות
- מקמחים משטח עבודה שיהיה יותר נוח
- לוקחים פיסת בצק, מרדדים אותה, מורחים בשוקולד ומגלגלים לשבלול
- אפשרות נוספת- לרדד, למרוח שוקולד, לאסוף את הקצוות ולהכין כדור. תגלגלו את הכדור שיהיה חלק
- ומעבירים לתבנית את כל הלחמניות שאנחנו מכינים
- מכסים שמים בצד ונותנים ללחמניות שלנו לתפוח עוד כחצי שעה
- כשהן שמנמנות ויפות, מורחים ביצה טרופה ולתנור
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הלחמניות ואופים כשלושים דקות עד שהן מוכנות
מכינים סירופ סוכר
- שמים בסיר את כל המצרכים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות וסוגרים את האש.
ציפוי העוגה עם זיגוג הסוכר
- הסירופ צריך להיות קר, מוציאים את הלחמניות מהתנור ומורחים עליהם את סירופ הסוכר.
- הן נהדרות, מושלמות, טעימות אש!

לפרטים ורכישה