כיסונים גבינה מתוקה בעשר דקות, המכונים גם "ורניקס" או "קרעפלאך", הם חלק בלתי נפרד מחג השבועות במשך מאות שנים. מקורם במטבחים מזרח אירופיים, שם נהגו להכין אותם לכבוד החג.
הכיסונים משלבים בצק רך ועשיר עם מלית גבינה מתוקה וטעימה. אבל השנה, יש לנו דרך הכי מהירה להכין אותם. בצק פסטה של שימרית.
נגמרו הימים שהיינו מערבבים קמח עם ביצים, מוציאים מכונת פסטה ומרדדים, היום בזכות שימרית יש לנו בצק פסטה במקרר מצונן, מרודד ומגולגל. בצק פסטה כמו באיטליה. עשיר בביצים וללא חומרים משמרים, ולכן הכנת כיסוני גבינה מתוקה נהדרים בטעמם.
כיסונים עם גבינה מתוקה הם מנה ייחודית וטעימה שאינה נפוצה כל השנה. הכנתם לחג השבועות היא דרך נהדרת לציין את החג וליהנות ממנה מסורתית וטעימה.
מוציאים את בצק הפסטה מהמקרר, קורצים עיגולים, מזליפים תערובת גבינות מתוקה ומהדקים.
תהדקו היטב. חלק מהכיסונים פחדתי שיפתחו ועם מזלג עברתי מסביב. מיותר.
אחרי שהכיסונים מוכנים מכניסים אותם למים חמים לרתיחה, ושום כיסון לא נפתח.
בואו תראו סרטון קצר איך הכנתי
האינסטגרם של סוויט
הבצק רך ונהדר עם המילוי המתוק – יש לכם כיסונים נהדרים.
ניתן להכין את הכיסונים יום לפני ולשמור במקרר, תניחו אותם אחד ליד השני כדי שלא ידבקו. ביום ההגשה מוציאים מהמקרר. אפשר גם לטגן אותם לאחר הבישול, עם מעט סוכר על מחבת.
אפשר להגיש עם שמנת חמוצה, אפשר לפזר מעל אבקת סוכר,
וכמובן ניתן לקשט בפירות טריים.
הם קלי הכנה ונהדרים
שיהיה חג שקט וטעים אהובות ואהובים
מחפשים עוד מתכונים לשבועות?
מתכונים לשבועות
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
הפרסום בשיתוף "שימרית"
כיסונים גבינה מתוקה בעשר דקות
כיסונים גבינה מתוקה בעשר דקות
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק פסטה של שימרית
- 200 גרם גבינת שמנת
- 3 כפות אבקת סוכר
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
Instructions
- פותחים את הבצק ומייצרים על משטח העבודה
- עם קורצין עגול חותכים עיגולים מהבצק, תצמדו היטב עם הקורצן, ככה יהיו לכם המוני כיסונים
- את הכיסונים המוכנים מניחים על משטח עבודה
- מכינים את תערובת הגבינה. מערבבים גבינה עם סוכר אינסטנט פודינג וניל לבלילה אחידה.
- אפשר עם כפית אני העברתי לשקית זילוף ובאמצע כל עיגול מזליפים מהגבינה
- מזליפים גבינה על כל העיגולים
- לוקחים כיסון ביד, עם מברשת מורחים מסביב לכיסון מים ומהדקים את הכיסון
- מהדקים היטב מסביב בלחיצות
- אם אתם לא בטוחים, אפשר עם שיני מזלג לעבור מסביב לכיסון
- ככה מכינים את כל הכיסונים
- מרתיחים סיר עם מים וכשהמים רותחים מכניסים פנימה את הכיסונים
- מבשלים כשתיים שלוש דקות עד שהכיסונים צפים
- מוציאים עם מסננת לצלחת הגשה ריקה
- ככה מבשלים את כל הכיסונים
- ניתן לפזר אבקת סוכר, אפשר להגיש עם שמנת חמוצה ופירות. חג שמח!

