עוגת גבינה השחר ללא אפייה היא עוגה מיוחדת במינה ונפלאה לחג. אבל לפני זה אספר לכם סיפור אמיתי. לפני כשלושים שנה גרנו באפריקה וכדי שלבנות, שהיו קטנות, יהיו זיכרונות מתוקים מהארץ, הייתי סוחבת במזוודה קופסאות ממרח "השחר" שהיה כמובן אהוב עליהם. הייתי מחביאה בארון את הממרח שלא יגמר מהר מדי, כי ממרח "השחר" זה הכי נוסטלגיה והכי שהזכיר לנו את הארץ.
לכבוד שבועות החלטתי לשלב את העוגה וממרח השחר. תשמעו – הפתעתי אפילו את עצמי, יצאה עוגה נפלאה – עוגה ואו.
בהתחלה קצת פחדתי לערבב את הגבינה עם ממרח "השחר" אבל יצאה עוגה נפלאה, טעימה אש!
כדי שתהייה עוד יותר קלה להכנה לחג, הכנתי עוגה ללא אפייה. זה גם יעזור לכם בהכנות. אפשר להכין מראש ולהקפיא כמובן. היתרון הברור, לא צריך להמיס שוקולד, פשוט להשתמש בממרח "השחר" שמוכן לעבודה.
בואו תפתיעו את האורחים שלכם עם עוגה מרשימה, מיוחדת במינה וטעימה. היא מושלמת לאירוח, גם לימי הולדת וכמובן לחג השבועות.
הכנתי לכם סרטון כדי שתראו כמה קל להכין
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
אפשר כמובן להכין מראש להשאיר אותה במקפיא ושעה לפני ההגשה להוציא אותה, בעת החיתוך הפרוסות ישמרו על צורתן.
מחפשים עוד מתכונים לשבועות?
מתכונים לשבועות
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
שלוש שכבות של עוגת גבינה נהדרת.
שכבת ביסקוויטים, שכבת גבינה וממרח השחר וגאנש מעל
סט ששת למטבח מושלם לאפייה ובישול
שיהיה לכם חג טעים!
הפרסום בשיתוף "השחר"
עוגת גבינה השחר ללא אפייה
עוגת גבינה השחר ללא אפייה
סוויט דוליIngredients
בסיס העוגה
- 200 גרם ביסקוויטים
- 100 גרם חמאה
- 1 כוס ממרח "השחר"
שכבת גבינה שוקולד
- 500 גרם גבינת שמנת 30%
- 500 מל' שמנת מתוקה להקצפה
- 1 כוס אבקת סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 כוסות ממרח "השחר"
גאנש שוקולד
- 250 מל שמנת מתוקה להקצפה
- כוס וחצי ממרח "השחר"
Instructions
- מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון
- מוסיפים את החמאה המומסת וממרח השחר ומערבבים ביחד לבלילה אחידה
- מצפים תבנית בנייר אפייה
- משטחים את פירורי הביסקוויטים בתבנית, מהדקים את הפירורים לתבנית
- יוצרים מסביב לתבנית "חומה" של פירורי ביסקוויטים
- מעבירים את העוגה לקירור במקרר
- בקערה שמים את הגבינות עם הסוכר וסוכר הוניל ומקציפים לבלילה אחידה
- מוסיפים את ממרח השחר ומערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצף אוורירי
- מוסיפים את תערובת ממרח השחר עם הגבינות לקצפת ומערבבים הכל ביחד
- מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים את הבלילה על הביסקוויטים
- מעבירים את העוגה למקרר לפחות 6 שעות או לילה במקפיא
גאנש שוקולד
- יוצקים לסיר שמנת מתוקה, כשהשמנת רתחה, סוגרים את האש.
- מוסיפים ממרח השחר לשמנת ומערבבים הכל ביחד לבלילה כהה. מעבירים את הגאנש למספר שעות למקרר
- כשהעוגה קרה, יוצקים את הגאנש על העוגה ומחזירים למקרר עד להגשה. בתיאבון!
הוראות כלליות
- ניתן לשמור את העוגה בהקפאה עד להגשה, כשעה לפני ההגשה להעביר למקרר.

