שוקולד מתוק מלוח שמכינים בבית, נהדר למשחקים עם הילדים
או הנכדים, וזה פשוט נהדר.
הכנתי לכם מדריך מיוחד איך מכינים שוקולד מתוק או מלוח בבית.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
סוויט דוּלי התגייסה למשימה
ושפכתי פה שוקולד מיוחד במינו.
שוקולד מתוק-מלוח שמכינים בבית.
שוקולד עם בייגלה ועם טוסטים קטנים
שממלאים את הפה בטעמים מלוחים ומתוקים ביחד.
שוקולד שאי אפשר להפסיק לאכול.
קטלני ברמות יחד עם זאת מכינים בקלי קלות.
איך מכינים שוקולד מתוק מלוח בבית?
בקלות.
ממיסים שוקולד במיקרו
למרוח השוקולד על תבנית שטוחה או נייר אפיה
לפזר על השוקולד בייגלה, טוסטים
ובתמונה הזו הוספתי אגוזי קשיו.
ממיסים שוקולד לבן במיקרו
ומציירים פסים דקים על הבייגלה

יש גם את גירסת השוקולד הבריא
לעוד מתכונים להכין עם ילדים לחצו כאן
מתכונים עם ילדים
לא חייבים למרוח משטח אחיד
אפשר עם שקית זילוף ליצור צורות

שכבת השוקולד צריכה להיות בינונית
כדי שהשוקולד לא יהיה מתוק מדי
עוד מתכונים לעוגות שוקולד תמצאו כאן
עוגות שוקולד
ויש את
גירסת השוקולד הלבן עם השוקולד

שוקולד מתוק-מלוח שמכינים בבית
מה צריך בשביל שוקולד מתוק-מלוח שמכינים בבית?
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן
בייגלה בצורות
בערך כוס פירות יבשים מכל הסוגים: חמוציות, אגוזים, שקדים, מה שתרצו.
סוכריות צבעוניות מכל הסוגים והמינים.
הסבר כללי איך מכינים שוקולד בטעמים בבית
שמים בכוס חד פעמית חמה או בקערה קטנה את השוקולד.
בכל כוס שמים שוקולד מסוג אחר.
באחד שוקולד מריר, בשני שוקולד חלב ובשלישי שוקולד לבן.
כל כוס/קערה שמים במיקרו לחוד וממיסים בפולסים קצרים.
תתחילו עם עשרים שניות תוציאו תערבבו, תכניסו שוב לעוד עשרים שניות ותערבבו עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
הפולסים הקצרים כדי שהשוקולד לא ישרף.
לאחר שהשוקולד נמס לחלוטין, לוקחים תבנית שטוחה ומניחים עליה נייר אפיה.
את השוקולד המומס מורחים על הנייר.
אני השתמשתי בנייר כי אחרי שהשוקולד מתקרר קל לקלף את נייר האפיה מהשוקולד.
אפשר למרוח משטח ישר של שוקולד ואפשר עם שקית זילוף ליצור צורות.
אחרי שהשוקולד מרוח על הנייר מתחיל שלב קישוט השוקולד.
לאחר שגמרנו לקשט מעבירים את משטחי העבודה הגמורים לפריזר ל-50 דקות בערך עד שהשוקולד קופא.
מקלפים בזהירות את השוקולד הקפוא מהנייר ואז מתחילה המכה כי מתמכרים לטעם המתוק מלוח.
איך מכינים שוקולד עם בייגלה וטוסטים מלוחים:
אוי השוקולד הזה קטלני!
ממיסים 100 ג' שוקולד חלב לפי ההסבר שלמעלה.
לאחר שנמס מורחים על נייר אפיה את השוקולד המומס.
מניחים בייגלה וטוסטים קטנים מלוחים על השוקולד המומס.
ממיסים 100 ג' שוקולד לבן לפי ההסבר שלמעלה.
לאחר שהשוקולד נמס מעבירים לשקית זילוף ומחוררים בקצה חור פיצפון.
על הבייגלה והטוסטים הקטנים מזליפים פסים קטנים של שוקולד לבן.
שמים להקפאה כחמישים דקות.
מפרידים מנייר האפיה וחותכים לצורות.
יואו זה קטלנו ברמות!
איך מכינים שוקולד עם בייגלה וטוסטים מלוחים:
השוקולד הלבן שנשאר לנו מהשקית של השוקולד עם בייגלה וטוסטים מלוחים איתו נשתמש.
על נייר אפיה מזליפים עיגולים, כוכבים, איזה צורה שתרצו עם השוקולד הלבן.
על השוקולד הלבו המומס נניח חמוציות, שקדים, פיסטוקים, אגוזי מלך, מה שרק תרצו כדי להרגיש בריאים.
שמים להקפאה כחמישים דקות.
מפרידים מנייר האפיה וחותכים לצורות.
זה גם בריא וגם טעים למות!
איך מכינים שוקולד לבן עם טעמי שוקולד:
חלק מהשוקולד הלבן מורחים על נייר אפיה ומפזרים מעל עיגולי שוקולד קטנים וקישוטי שוקולד שקונים בכל חנות לאפיה.