קונפיטורת או ריבת ענבים ירוקים הכנתי עם סיפור מיוחד לריבת ענבים ירוקים.
כשהיינו באפריקה נהגנו לחזור לחופשת מולדת בקיץ.
הילדות היו קטנות והתרגשו כל פעם מחדש לפגוש את המשפחה.
אחי עבד בזמנו ב"אל על" ואתם יודעים איך זה
לא צריך קשרים כשיש פרוטקציה.
מרגע שנחתו גלגלי המטוס על האדמה והדלת נפתחה
אחותי חיכתה לי בפתח המטוס.
מכירים את השיר "לאוטובוס נכנסת גברת עם סלים?" ככה היתה מחכה לנו.
הידיים שלה מלאות שקיות אוכל כמובן, שהבנות המסכנות שהגיעו מאפריקה לא יהיו רעבות.
לפני שגלגלי המטוס נחתו, ההתרגשות של הבנות היתה בשיאה והגדולה בהתרגשות גדולה:
"אמא, נכון שאופירה מחכה לנו? נכון שהיא תביא לנו הפתעות? בשנה שעברה היא הביאה לנו במבה ואת העיגולים הקטנים האלה הירוקים. איך קוראים להם?"
"ענבים. ענבים ירוקים"
"בדיוק! הלוואי ותביא גם השנה"
והיא הביאה, ברור שהביאה.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
הכנתי לכם מדריך מדוייק –
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות
קונפיטורת ענבים ירוקים
או ריבת ענבים ירוקים
הוכנה אחרי שנשארה קופסה מוזנחת של ענבים במקרר מעל לשבוע.
היא נהדרת בטעמה
וכל ביס בענב גורם להתפוצצות בפה
שגורמת לרצות עוד ביס.
אני הגשתי את הקונפיטורה על טוסטים מלוחים
ונרשמה התפעלות מיוחדת
כי המליחות עם המתיקות של הקונפיטורה
יצרו טעמים מופלאים בפה.
קונפיטורת ענבים ירוקים מתאימה במיוחד לראש השנה
או לתקופת החגים בהם ממתיקים את שולחן החג
יש עדות בהן לא נהוג לאכול ענבים שחורים
אז פתרתי לכם גם את הבעיה הזו.
לעוד מתכונים של ריבות וקונפיטורות בטעמים
מתכונים לריבות וקונפיטורות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
קונפיטורת או ריבת ענבים ירוקים
מה צריך בשביל ריבת ענבים ירוקים?
1 קילו ענבים ירוקים
כוס וחצי סוכר – פחות מחצי קילו סוכר
4 כפות מיץ לימון
מקל וניל
קורט קינמון (פחות מרבע כפית)
או רבע מקל
שוטפים את הענבים ושמים בסיר.
מפזרים את הסוכר על הענבים ונותנים לענבים ולסוכר להתיידד ביחד לפחות שלוש שעות.
מוסיפים את כל יתר המרכיבים, שמים על האש ומביאים לרתיחה.
אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה.
מורידים מהאש, נותנים לזה להתקרר מעט, שמים צנצנת במיקרו לדקה לעיקור, מעבירים הריבה לצנצנת ולמקרר.
אוי אוי אוי כמה זה טעים!!
רק מתוק חברימים.
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק בסוויט דוּלי SWEET DOOLY תודה רבה!!
באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!