קינוח תפוחים בבצק עלים בעשר דקות זהו מאפה תפוחים עם בצק עלים שמכינים בעשר דקות. המראה שלו מרשים, הריח של הקינמון עם התפוחים פשוט מופלא והיתרון הנהדר שלו – קינוח טבעוני שיתאים לאירוח בראש השנה.
אין ביצים או חמאה במתכון.
כדי להשיג את אפקט הפריכות לבצק, והצבע השחום על הבצק, השתמשתי בתרסיס שמן פאם על בסיס חמאה ששידרג את המנה למראה – ואו! עם היתרון הנהדר של התרסיס – רק שלוש קלוריות להתזה.
קינוח שמרשים את כל מי שטועם ממנו, למרות שהוא כל כך קל להכנה.
בצק העלים מתנפח בתנור ויוצר שכבות פריכות וזהובות, שמחבקות מילוי רך וחמים של תפוחים מתוקים-חמצמצים. כל ביס הוא חוויה של פריכות ועסיסיות!
במקום עוגה גדולה, כל אורח מקבל קינוח אישי, מעוצב ויפהפה. התפוחים מתוקים ונהדרים וזה כבר מרגיש חגיגי במיוחד.
היתרון – תכינו את המאפה יום לפני וחצי שעה לפני ההגשה רק תחממו בתנור.
הכנתי לכם סרטון כדי שתוכלו לראות בדיוק איך הכנתי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 82– מתכונים לווטצ'אפ
סט סכו”ם 24 חלקים נירוסטה זהב
לפרטים ורכישה
סט סכו”ם 24 חלקים נירוסטה זהב
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
מחפשים עוד מאפים לראש השנה? בבקשה
מאפים לראש השנה
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בלי ביצים או חמאה. מתאים לכולם, גם לאורחים טבעוניים או לאלו ששומרים כשרות ומחפשים מנה פרווה אחרי הארוחה הבשרית
המתכון בשיתוף תרסיס שמן "פאם"
קינוח תפוחים בבצק עלים בעשר דקות
קינוח תפוחים בבצק עלים בעשר דקות
סוויט דוליIngredients
- 1 תרסיס שמן פאם בטעם חמאה
- 9 ריבועי בצק עלים
- 2 תפוחים
- חצי כוס סוכר חום - דמררה
- 1 כפית קינמון
Instructions
- מקלפים את התפוחים וחותכים לריבועים
- בקערית מערבבים את הסוכר חום עם הקינמון
- מוסיפים את התפוחים לקערה ומערבבים את התפוחים היטב שיהיו מצופים בסוכר וקינמון
- על תבנית אפייה מניחים נייר אפייה ומתיזים תרסיס שמן פאם בטעם חמאה
- מסדרים על התבנית קבוצה של שלוש פלחי תפוחים עם סוכר וקינמון
- אני סידרתי על תבנית שלוש שורות לאורך ושלוש לרוחב כדי שיהיה מקום לבצק עלים
- מכסים כל קבוצת תפוחים בריבוע בצק עלים ומהדקים היטב לתבנית
- ככה מכסים את כל ריבועי התפוחים בבצק עלים
- מתיזים על הבצק עלים תרסיס שמן פאם בטעם חמאה
- מפזרים על הבצק מקערית סוכר חום עם קינמון מעורבב
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כרבע שעה עד עשרים דקות עד שהבצק משחים
- בינתיים הבית מתמלא בריחות קינמון להשתגע! מוציאים מהתנור, הופכים ואי אפשר שלא לטעום. פשוט נהדר!
- אם רוצים להכין לפני החג, מכינים יום לפני, אופים וחצי שעה לפני ההגשה ממליצה לחמם מעט בתנור. חג שמח ובתיאבון!
