שעועית ירוקה ונודלס ברוטב עגבניות, ארוחה שלמה בסיר אחד.
חייבת וידוי, כשהיינו קטנים שעועית ירוקה נקראת בספניולית "פיז'ולטה" וכל הזמן התנגן ברקע המשפט "קרס אומפוקיטו פיזולטה?" זה בתרגום עברית, רוצה קצת שעועית.
השעועית תמיד היתה ברוטב עגבניות. לא כמו שהיום אנחנו מגישים עם סויה ושומשום. שעועית ירוקה ברוטב עגבניות זה בית אמא.
אז השבוע חזרתי למקורות ואמרתי אכין לילדים שעועית עם רסק עגבניות, כדי שהשעועית לא תרגיש שהיא לבד מדי, הוספתי לה נודלס וכל כך היה לי טעים והתרגשתי כבר שהילדים יבואו ויראו את המנה.
כי בואו המנה נראית מדהים. הנודלס המתפתלים, יחד עם הירוק הבוהק של השעועית ורוטב העגבניות האדום-עשיר.
הנודלס הרכים-נגיסים ,לצד הקראנצ'יות העדינה של השעועית הירוקה, שוחים ברוטב סמיך ומנחם – זו חוויה בפה שלא תשכח! כבר חיכיתי שיבואו ויטעמו.
אני יעשה את זה קצר ובמשפט אחד "אמא, ממתי אנחנו אוכלים שעועית ברוטב עגבניות??"
"מה??"
"את תמיד מכינה בלי הרוטב, מה פתאם רוטב עכשיו?"
דווקא החתן האשכנזי בא לטובתי ואמר שזה נהדר והוא בכלל מת על ירקות עם רוטב כמו למשל אפונה עם רוטב עגבניות שגדל עליה.
בבקשה, שעועית ירוקה עם נודלס ואפשר להוסיף קציצה ואז בכלל מלקקים את הצלחת.
עכשיו עזבו ילדים, זו מנה קלה להכנה, ומשתמשת במרכיבים זמינים, שעועית קפואה עובדת מצוין! תוך דקות ספורות יש לך ארוחת נפלאה שמכינים עם מינימום מאמץ ומקסימום טעם!
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
מחפשים עוד מתכונים לירקות?
מתכונים לירקות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
קערית הגשה מוזהבת בז’ בצורת חצי תפוח

לפרטים ורכישה
קערית הגשה מוזהבת בז’ בצורת חצי תפוח
ארוחה שלמה בסיר אחד
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
תבשיל קל הכנה ונהדר, מתאים לכל ארוחה
שעועית ירוקה ונודלס ברוטב עגבניות
שעועית ירוקה ונודלס ברוטב עגבניות
סוויט דוליIngredients
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 400 גרם שעועית ירוקה קפואה - שקית
- 1 ריבוע נודלס
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 200 גרם רסק עגבניות
- 2 כוסות מים
Instructions
- יוצקים שמן לסיר מוסיפים קוביות בצל ומטגנים עד לגוון שקוף
- מוסיפים את השעועית הירוקה ומטגנים מעט עם הבצל
- מוסיפים את רסק העגבניות, מים, מלח, פלפל שחור ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים את השעועית כחצי שעה
- אחרי חצי שעה מוסיפים את ריבוע הנודלס היבש ומערבבים לאט עד שהנודלס מתפרקים
- הנודלס סופגים את הנוזלים ומבשלים הכל ביחד עוד כעשר דקות לפחות עד שהנודלס רכים
- מערבבים שהנודלס יתערבבו עם השעועית וטועמים ישר מהסיר. טעים אש! בתיאבון
