מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק כתום עם עדשים כתומות שילוב של מלא בריאות עם טעם מנחם

שתף
הדפסה
מרק כתום עם עדשים כתומות
סוויט טיפ

4 כפות שמן
1 בצל
שום
ג'ינג'ר טחון
גזר
בטטה
דלעת
תפוח אדמה
עדשים כתומות
מלח, פלפל
כורכום

סוויט טיפ

4 כפות שמן
1 בצל
שום
ג'ינג'ר טחון
גזר
בטטה
דלעת
תפוח אדמה
עדשים כתומות
מלח, פלפל
כורכום

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק כתום עם עדשים כתומות, פצצת בריאות כתומה. אתם מקבלים את כל הטוב של הירקות הכתומים עם הויטמינים החשובים בטא-קרוטן, ויטמין A, יחד עם מנה עצומה של ערכים תזונתיים מהעדשים.

אם יש מרק שהנכדים שלי משתגעים עליו, זהו המרק הכתום. אני יודעת שכשאני מכינה מרק כתום, הילדים אוכלים. הבעיה היחידה שהם אוהבים אותו אחרי טחינה שהוא סמיך בלי שום סימן לירק ואני פחות אוהבת אותו ככה.

הפעם הוספתי למרק עדשים כתומות, העדשים הכתומות הן גאונות ההסמכה הטבעית. הן מתמוססות ויוצרות מרקם חלק, סמיך וענוג בצורה מדהימה, בלי צורך בשמנת או כל תוספת כבדה אחרת. זה מרקם שחובק את הנשמה, שלא לדבר על הערכים הנהדרים של העדשים.

אני חותכת את כל הירקות לחתיכות גדולות, ומבשלת יחד עם העדשים.

מרק כתום עם עדשים כתומות

 

המרק הזה הוא לא רק מנה ראשונה, זו ארוחה מלאה ומזינה שתשאיר אתכם שבעים ומרוצים, עם תחושת חמימות נהדרת בבטן ובלב.

מעבר לויטמנים הנהדרים של הירקות הכתומים, אתם מקבלים מנה עצומה של ערכים תזונתיים מהעדשים, עם חלבון סיבים תזונתיים והמון מינרלים וויטמינים.

לפני ההגשה לילדים אני טוחנת היטב שלא יהיו חתיכות, ותמיד משאירה לנו חלק מהמרק עם חתיכות שהוא לא יהיה יותר מעניין.

 

מרק כתום עם עדשים כתומות

 

עוקבים אחרי  באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי  –
האינסטגרם של סוויטדולי

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאןק47– מתכונים לווטצ'אפ

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן  מתכונים למייל

מכונה לקילוף פירות וירקות

מכונה לקילוף פירות וירקותלפרטים ומכירה
מכונה לקילוף פירות וירקות

מרק משביע ועשיר וטעים אש

מרק כתום עם עדשים כתומות

 

 

 

מרק כתום עם עדשים כתומות

 

מרק כתום עם עדשים כתומות

סוויט דולי
מרק כתום עם עדשים כתומות פצצת בריאות כתומה
Prep Time 10 minutes
Cook Time 38 minutes
Total Time 50 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 3 גזר
  • 3 בטטות קטנות
  • 1 תפוח אדמה
  • 2 כוסות ריבועי דלעת
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום
  • 3 כוסות מים

Instructions
 

  • יוצקים שמן לסיר מוסיפים קוביות בצל ושום ומטגנים הכל ביחד כמה דקות, הבצל ל גוון שקוף
  • מוסיפים את כל הירקות בצורת קוביות ומטגנים כמה דקות הכל ביחד
  • אחרי שהירקות טוגנו מעט מוסיפים מים לסיר ומוסיפים את כל התבלינים, מלח פלפל שחור ג'ינג'ר וכורכום וגם את העדשים הכתומות ומערבבים הכל ביחד
  • מביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד שהירקות רכים
  • אחרי שהכל מוכן אפשר לטחון הכל לעיסה סמיכה ואחידה עם בלנדר מוט או
  • אפשר להוציא חלק מהירקות, לטחון ואחרי זה להוסיף למרק שיהיו גם גושי ירק במרק. בתיאבון.
Keyword מרק כתום עם עדשים כתומות

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים