שווארמה דונר מתכון מטורף שהגיע מטורקיה, עבר את החמישים מיליון צפיות, כשכל העולם ואשתו מנסים את המתכון. הרשת מלאה באלפי גרסאות של השווארמה דונר.
כולנו יודעים איך עושים שווארמה אבל הבלוגר הטורקי הכין את זה בצורה שונה ות'כלס גאונית וככה הטרנד ההיסטרי הזה התפשט. כשראיתי בפעם הראשונה חייכתי ואמרתי נו-נו כמה טעים זה יכול להיות?!
ואז הגיע אדם. הוא גם ראה את הטרנד והחליט שאנחנו חייבים לנסות. אז כמובן ניסינו. תוצאות? ואו ואו ועוד פעם ואו.
בערב שלחתי לבתי את כל השווארמה שאדם הכין והטלפון שקבלתי היה כזה
" אמאאאאא, מהזו השווארמה המטורפת הזו? איזה טעמים! איך עשית את זה?"
"תשאלי את אדם הוא הכין!" וכן, אני הוספתי תבלינים שאני אוהבת וזו באמת היתה הצלחה היסטרית.
הטריק פשוט, לוקחים בשר טחון, טוחנים שוב עם תבלינים, ומשטחים על נייר אפייה. אני השתמשתי בתרסיס שמן פאם על בסיס שמן זית כדי שיוסיף שומניות לבשר, זוכרים? שלוש קלוריות בהתזה.
אדם, התיז תרסיס שמן פאם על הנייר והמשיך לעבוד עם הבשר. אחרי שהבשר יצא מהתנור, הוא החליק מנייר האפייה, כמו מעיל מהכתפיים, כמו שאני אוהבת לומר.
בזמן שהבשר בתנור, תכינו את התוספות, בצל, פטרוזיליה, טחינה, צ'יפס, מה שאוהבים. כשהבשר יוצא מהתנור – ישר מרכיבים מנה ואוכלים. מטורף כמה טעים.
הכנתי לכם סרטון כדי שתוכלו לראות בדיוק איך אדם הכין
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 82– מתכונים לווטצ'אפ
תכינו פיתות או לאפות, מה שאוהבים אצלכם, וגם עם צלחת ותוספות זה רץ
קנקן שמן זית מנירוסטה מוזהב 1400ML
לפרטים ורכישה
קנקן שמן זית מנירוסטה מוזהב 1400ML
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
מחפשים עוד מתכונים לבשר?
מתכונים לבשר
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
שווארמה דונר מתכון מטורף – רוצו להכין – אתם תהנו
המתכון בשיתוף תרסיס שמן "פאם"
שווארמה דונר מתכון מטורף
שווארמה דונר מתכון מטורף
סוויט דוליIngredients
- 1 תרסיס שמן פעם על בסיס שמן זית
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל
- 50 גרם פיסטוק קלוי
- 2 שיני שום
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית תבלין שווארמה
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
Instructions
- שמים במערבל מזון, בצל, את כל התבלינים וטוחנים
- מוסיפים את הבשר הטחון לתבלינים הטחונים וסיבוב נוסף
- מתיזים תרסיס שמן פאם על הבשר והתבלינים וטחינה נוספת של הכל ביחד
- את כמות הבשר נחלק לחמישה חלקים, אותם נכין על על נייר אפייה
- מניחיםעל משטח העבודה נייר אפייה ומתיזים תסיס שמן פאם בטעם שמן זית
- מניחים כדור בשר מניחים נייר האפייה ומיישרים את הבשר, לרדד עם מערוך למשטח חלק, גם אם לא יוצא צורה מושלמת זה עדיין טעים
- מורידים את הנייר העליון, ומקפלים את הנייר עם הבשר עם הנייר לצורת רולדה
- ככה מכינים את כל הבשר הטחון עם נייר האפייה
- מניחים את חמשת הרולדות עם הבשר על תבנית אפייה
- לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות והוא חם, מכניסים את התבנית
- אופים כשלושים דקות, בינתיים מכינים את כל התוספות כי אוכלים את השווארמה מיד
- תכינו את התוספות בזמן שהבשר בתנור, כשהבשר יוצא מיד מתחילים להכין טורטיה או פיתות ממולאות בשווארמה דונר
- אחרי שלושים דקות מוציאים לתנור, מעבירים לתבנית את כל הבשר הטחון מנייר האפייה
- הבשר מחליק מנייר האפייה, כמו שאני אוהבת לומר, כמו מעיל מהכתפיים
- יש לכם תבנית מלאה בשווארמה דונר מטורף!
- ועכשיו מניחים טורטיה, פיתה, מה שרוצים, מוסיפים חתיכות בשר, בצל, צ'יפס, ירקות, טחינה מה שאוהבים, מגלגלים ונהנים. בתיאבון!

