מתכון לעוגיות קנטוצ'יני פירות יבשים

מתכון לעוגיות קנטוצ'יני פירות יבשים, עוגיות ביסקוטי טעימות אש שמכינים בצ'יק צ'ק ואי אפשר להפסיק לאכול!

שתף
הדפסה
קנטוצ'יני פירות יבשים
מה צריך

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר חום (אני השתמשתי בדמררה בהיר)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל / 1 שקית סוכר וניל
3 כוסות קמח תופח
150 גרם שקדים/חמוציות/אגוזי לוז-כמות כוללת והשקדים והאגוזים לא קלויים.

סוויט טיפ

כל הכמויות שבמתכון – כוס חד פעמית חמה.
יצאו מהתנור – מעל 50 עוגיות .

מה צריך

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר חום (אני השתמשתי בדמררה בהיר)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל / 1 שקית סוכר וניל
3 כוסות קמח תופח
150 גרם שקדים/חמוציות/אגוזי לוז-כמות כוללת והשקדים והאגוזים לא קלויים.

סוויט טיפ

כל הכמויות שבמתכון – כוס חד פעמית חמה.
יצאו מהתנור – מעל 50 עוגיות .

קנטוצ'יני פירות יבשים

מתכון לעוגיות קנטוצ'יני פירות יבשים באים עם זכרון חזק.
כשהייתי בת ארבע או חמש, ההורים שלי נסעו לחו"ל והשאירו אותי אצל דודה שלי שתהייה בגן עדן, דודה אלזה.
היא אהבה אותי אהבת נפש ואני הייתי משוגעת עליה.

דודה אלזה גרה בקומה ראשונה בקרית אליעזר כשמול הבית היה דשא שנראה לי אז עצום.
מדי יום, בשעה ארבע, כשהילדים היו ממלאים את הדשא ומשחקים,
הייתה מעמידה אותי על כסא ועל מעקה המרפסת הניחה כוס מים (כי לא אהבתי חלב) וערימת ביסקויטים.
ככה הייתי טובלת את הביסקוויט במים, אוכלת וצופה בילדים.
זיכרון הילדות הראשון הכי חזק שיש לי.
הטעם של הביסקוויטים של דודה אלזה חקוק לי בעצמות ואני לא בטוחה שאני זוכרת את הטעם אבל הזיכרון שם.

אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי

עוגיות  קנטוצ'יני פירות יבשים מתחברות לי מאד לזכרון הזה.
עוגיות מלאות בשקדים ואגוזי לוז, קשיחות מעט ונפלאות בטעמן. אני הוספתי גם חמוציות.

יש אנשים שאופים את קנטוצ'יני פעמיים. אופים, מוציאים מהתנור, מחכים רבע שעה, מכניסים שוב לתנור, אופים שוב.
לי אין סבלנות לסיבובים האלה וגם אחרי אפייה אחת קנטוצ'יני פירות יבשים יצאו פשוט פנטסטיות!

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו21 כאן – מתכונים לווטצ'אפ

ככה נראית העיסה של הבצק מיד בתום הערבול במיקסר.

מתכון לעוגיות קנטוצ'יני פירות יבשים

מוציאים מהקערה ומהדקים את הבצק למרקם אחיד ויוצרים רולדות ארוכות.
אפשר בצורת גליל, אפשר מרובעים, מה שאתם אוהבים.
את הרולדות מקפיאים כחצי שעה, מוציאים ופורסים לפרוסות.

מתכון לעוגיות קנטוצ'יני פירות יבשים

עוד מתכונים לט"ו בשבט
תמצאו כאן – מתכונים לט"ו בשבט

 

מסדרים בתבנית עם נייר אפיה כמו חיילים במסדר

מתכון לעוגיות קנטוצ'יני פירות יבשים
סט 10 קופסאות אחסון מזון ב- 79 ₪ - משלוח חינם
79 ₪

 

למתכונים נוספים לעוגיות לחצו  כאן – מתכונים לעוגיות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

מחפשים עוד מתכונים לפורים\? בבקשה
מתכונים לפורים

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

אופים את העוגיות
מכינים קפה או תה
ומתענגים על כל ביס.
שיהיה לכם חג שמח אהובות ואהובים.

קנטוצ'יני פירות יבשים

מתכון לעוגיות קנטוצ'יני פירות יבשים

 


מתכון לעוגיות קנטוצ'יני פירות יבשים

מתכון לעוגיות קנטוצ'יני פירות יבשים

סוויט דולי
עוגיות פריכות וקלות להכנה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 15 minutes
Course מתכונים לעוגיות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 200 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר חום - דמררה
  • 1 ביצה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 150 גרם שקדים/חמוציות/אגוזי לוז-כמות כוללת והשקדים והאגוזים לא קלויים.

Instructions
 

  • שמים במיקסר החמאה, הסוכר, וניל ומערבלים.
  • מוסיפים הביצה ומערבלים עוד כחמש דקות.
  • מוסיפים מחצית מכמות הקמח ומערבלים.
  • מערבבים את הפירות היבשים עם הקמח ומוסיפים לתערובת.
  • מערבלים במיקסר סיבוב אחד או שניים לא יותר.
  • מוציאים את העיסה מהמיקסר ויוצרים ממנה בצק אחיד.
  • חוצים את הבצק לשלושה או ארבעה חלקים ויוצרים רולדות.
  • מגלגלים לרולדה ארוכה.
  • אפשר להפוך את הרולדה למרובעת אם לוחצים אותה מכל הצדדים.
  • אתם תחליטו על הצורה האהובה עליכם.
  • את הרולדות עוטפים בנילון נצמד ולמקרר לחצי שעה עד שעה.
  • מוציאים קפוא ועם סכין חד פורסים לפרוסות דקות.
  • מסדרים על נייר אפיה את הפרוסות אחת אחרי השניה.
  • בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגיות ואופים כ-15 דקות.
  • אם אתם אוהבים את העוגיות שלכם קצת יותר קרנצ'יות אפשר טיפה יותר.
  • לאחר שנאפו, מקררים, מעבירים לקופסה ויש לכם עוגיות אש לחג!
Keyword מתכון לעוגיות קנטוצ'יני פירות יבשים

 

 

 

 

 

 

 

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים