קציצות בשר עם מנגולד ברוטב לימון ושום

תבשיל מופלא של קציצות עם עלי מנגולד שמונחות על מצע גבעולי עלי המנגולד ברוטב לימון ושום משגע

התבשיל שאתם רואים בתמונה מלווה אותי מילדות.
אכלתי את זה בפעם הראשונה אצל דודה אסתר אחות של אמא שלי והטעם נשאר לי בפה שנים.
לפני שנים הסבירה לי דודתי איך היא מכינה את התבשיל וההסבר המדויק
המלווה בהדגמה חיה חקוק בי.
סבלנות היה שמם השני של הדודות שלי בכל מה שקשור לאוכל,
לא כמונו היום שאם לא מכינים בצ'יק צ'ק זה לא עובר את סף המטבח.
הן השקיעו בהכנת האוכל, בדקדקנות שלא מכירים היום.
ואין ספק מדובר על תבשיל מעדן.

את קציצות הבשר ערבבה דודתי עם העלים הירוקים של המנגולד,
מטגנים קלות את הקציצות ומבשלים אותם על תחתית גבעולי המנגולד הלבנים.
התחתית, המצע עליו היו מונחות הקציצות, היא-היא שעשתה את התבשיל.
את העלים הלבנים היה מנקה היטב, חותכת לפרוסות,
מקלפת את החוטים משני צידי העלה וגם מקלפת את השכבה העליונה של העלים הלבנים.
מרפדת תחתית של סיר עם העלים הלבנים.
עם רוטב של לימון, שום ומלח היתה מבשלת על אש קטנה את העלים הלבנים
עד שהתרככו והיו נמסים בפה.

בשבוע שעבר, אחותי שיחזרה את התבשיל ואני רצתי לצלם עם המצלמה.
בדרך כמובן טעמתי שאכן הקציצות יצאו מעולה עם הרוטב ואכן כן, עדיין מדובר על תבשיל נהדר.
מגישה לכם הצעת הגשה ראשונה לכבוד החג שמתקרב,
ובטוחה שאחרי שתכינו תאהבו מאד. טעים טעים.

mangold

קציצות בשר עם מנגולד ברוטב לימון ושום




מה צריך בשביל קציצות בשר עם עלי מנגולד?

6 חבילות עלי מנגולד – מדובר על כ25-30 עלים בודדים
(הכמות גדולה מכיוון שצריך לבדוק את העלים, חלקם קרועים, מחוררים ולכן הכמות שנשארת בסוף מספיקה)
לקציצות נשתמש רק בעלים הירוקים
חצי קילו בשר הודו אדום
חצי קילו בשר הודו לבן – אפשר להכין עם קילו בשר בקר
מלח ופלפל לפי הטעם
2 שיני שום כתוש
חצי כוס פטרוזילה קצוצה
3 ביצים
חצי כוס פרורי לחם
שמן לטיגון

לרוטב
6 חב' עלי המנגודל – הגבעולים לבנים של עלי מנגולד
8-10 שיני שום כתושות
1-2 כפות שמן
1-2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון סחוט
אפשר להוסיף פרוסות לימון

איך מכינים קציצות בשר עם עלי מנגולד?

שוטפים היטב את עלי המנגולד.
מפרידים את העלים הירוקים והלבנים.
את העלים הירוקים קוצצים דק.
מוסיפים לבשר את התבלינים את הביצים ואת העלים הירוקים הקצוצים ומערבבים הכל ביחד.
יוצרים קציצות ומטגנים אותם קלות.
את העלים הלבנים שוטפים וחותכים לחצאים.
הדקדקניות שבינינו יכולות לקלף משני צידי העלים את ה"חוטים" שמסביב לעלים.
בסיר מטגנים שיני שום עם מעט שמן מערבבים ומשגיחים שהשום לא ישרף.
להוסיף כוס וחצי עד 2 כוסות מים, מלח פלפל ואת מיץ הלימון.
מי שאוהב חמוץ יותר יכול להוסיף פרוסות לימון לתבשיל.
להוסיף את העלים הלבנים לסיר ולהביא לרתיחה.
לאחר שהמים רתחו להנמיך האש ולבשל רבע שעה-עשרים דקות.
אחרי עשרים דקות להוסיף הקציצות המטוגנות לתבשיל ולבשל עוד כחצי שעה עד ארבעים דקות.
יש להשגיח שהמים לא יגמרו.
בתיאבון!

אם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

 

 

mangold2


תגובות

עוד מתכונים טעימים