כשחשבתי להכין מאפה חגיגי לחג היה ברור לי שצריך שיהיה במאפה תפוחים.
לא רציתי שתהיה עוגת תפוחים רגילה ולכן הלכתי על מאפה תפוחים.
מאפה התפוחים שהכנתי מכיל תפוחים, אגוזים, סוכר, קינמון וגרנולה.
מעל התפוחים נפזר קרמבל וככה למאפה יש קריספיות וקרנצ'יות נהדרת.
המאפה התפוחים עם הגרנולה והקרמבל יצא חלום!
הוא מלא בטעמים, אפשר להגיש אותו חם, אפשר להגיש קר,
אפשר חם עם גלידה וקצפת- ויש לכם קינוח נהדר לחג.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
אז אין מכינים את המאפה המופלא הזה?
יש סרטון כמובן
ויש הסבר עם תמונות
מכירים את המכשיר הזה שחותך תפוחים נכון?
בדיוק השבוע ראיתי שהוא עולה 9 ש"ח באיקאה.
כדי לחסוך בזמן פשוט שמים את התפוח באמצע בום
ויש לנו רבעים יפים של תפוחים.
את הרבעים חותכים לשניים או שלוש פרוסות
מבשלים את התפוחים עם חמאה, סוכר, אגוזים וקינמון
מבשלים את הכל כרבע שעה-עשרים דקות עד שהתפוחים נעשים רכים
אחרי שהתפוחים התבשלו מוסיפים גרנולה לתערובת
מערבבים ומעבירים את התערובת לתבנית הגשה
בינתיים מכינים את הקרמבל
בעברית פשוטה – שכבת פרורי בצק על המאפה
מערבבים הכל ביחד
עד שנוצרים פרורים ולא מאחדים את הבצק
מחצית מכמות הקרמבל מפזרים על המאפה מעל
מכניסים לתנור והבית מתמלא ריחות למות!
זה יוצא מהתנור, מכניסים כף פנימה
והפה מתמלא בטעמים הורסים!
זה פשוט חלומי!
התפוחים הרכים, עם הסוכר, הקינמון והאגוזים,
והגרנולה שעושה ביסים קרנצ'ים כאלה בפה
ואם אתם מחפשים עוגה בחושה שמכינים עם קערה ומזלג של תפוחים
עוגה הורסת כאן – עוגת תפוחים בחושה
זה מאפה חלומי!
ואם תוסיפו לאורחים שלכם כדור גלידה גם מעל
יש לי הרגשה שהם ישארו לישון אצלכם בלילה
כדי לטעום למחרת שוב מהקסם!
גם להכין גרנולה זה משחק ילדים
הנה המתכון המדוייק כאן
גרנולה טבעונית תוצרת בית
למתכוני עוגות וקינוחים נוספים עם פירות לחצו כאן
עוגות עם פירות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ותראו איזה רעיון גאוני להכין בקאפקאקייס!
מאפה תפוחים גרנולה וקרמבל
מה צריך בשביל מאפה תפוחים גרנולה וקרמבל?
6 תפוחים גרנט סמיט
3/4 כוס סוכר חום
100 גרם אגוזי מלך מרוסקים
1 כפית קינמון
100 גרםחמאה
1 כוס גרנולה
לקרמבל
בדרך כלל מכינים קרמבל מ-100 גרם חמאה כוס קמח וכוס סוכר
מכיוון שנשתמש במאפה רק בחצי הכמות פה מספיקה למאפה
50 גרם חמאה
חצי כוס קמח
חצי כוס סוכר חום
איך מכינים מאפה תפוחים גרנולה וקרמבל?
מקלפים את התפוחים.
עם מכשיר חותכים את התפוחים לרבעים ולפרוסות דקות.
מפזרים על התפוחים את הסוכר החום הקינמון והאגוזים.
ממיסים על האש את החמאה עד שנמסה.
מוסיפים את התפוחים לסיר עם החמאה ומבשלים כרבע שעה עד שהתפוחים מתרככים.
בזמן שהתפוחים מתבשלים מכינים את הקרמבל.
בקערה שמים את החמאה חתוכה לקוביות, קמח וסוכר ומערבבים הכל ביחד.
מערבבים לקבלת מרקם פירורי.
אין צורך ללוש הרבה, יש פירורים? יופי לשים בצד.
מורידים מהאש את התפוחים שהתבשלו ומוסיפים להם את הגרנולה ומערבבים.
משמנים תבנית ומעבירים את התפוחים עם הגרנולה לתבנית.
מפזרים מעל את פירורי הבצק/הקרמבל.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל -180 מעלות.
אופים כחצי שעה עד ארבעים דקות כשהבצק למעלה משחים מוציאים.
אפשר לאכול חם וזה אלוהי!
אפשר להוסיף כדור גלידה ואז בכלל צפויה התעלפות.
כזה עוד לא אכלתם!
תהנו חברימים אהובים שלי – חג שמח!
הכלים המרהיבים הם בחסות פוקס הום