בראוניז שוקולד עם גבינה

שכבות של בראוניז שוקולד וגבינה, נימוחים רכים וחלומיים שממלאים את הפה בבום של טעמים.

כבר הרבה זמן לא קראתי ספר וביום כיפור האחרון,
קראתי את "מלכת היופי של ירושלים" של שרית לוי ישי.
לא הנחתי את הספר מהדף הראשון ועד שסיימתי אותו.
ספר שהוא סאגה משפחתית על משפחת ארמוזה, בני הקהילה הספניולית בירושלים.
למרות שכל חיי גרנו בחיפה ולא בירושלים, הספר כאילו נכתב על משפחתי ועל התרבות בה גדלתי.
מעבר למנהגים והמאכלים, מה שהכי דיבר אלי הניסיונות של המבוגרים להסתיר דברים.
הסתרת האמת מהאנשים, שלא ידעו, שיחשבו שהכל בסדר הייתה דרך חיים אצלנו.
ככה גדלתי. מבחוץ הכל פנטסטי את הסודות שומרים בבית.

כשהיינו מגיעים על נשינו וטפינו להורים שלי,
אמא שלי רצה לסגור את החלונות כדי שהשכנים לא ישמעו את קולות הצחוק והדיבורים שלנו.
כשדודה שלי נפלה מסולם בערב חג ושברה כתף, סבלה כאבי תופת, זחלה למיטה,
אמרה לבני משפחתה שהיא לא מרגישה טוב, כדי לא להרוס להם את החג.
כשדוד שלי חלה במחלה סופנית, עד הרגע האחרון מכרו לנו ש"הוא לא מרגיש טוב",
כשאחותי רצתה לבוא לבקר אותו לא הירשו לה כי תכף הוא יהיה בריא.
ואיך תראה אותו שהוא ככה נראה רע?

שנים רצה הבדיחה אצלנו בבית שבשב"כ צריכים לעבור קורסים אצל אמא שלי והדודות מהזו סודיות.
אם היו יודעות לשחק פוקר היו אלופות. פנים עם חיוך, חתומות. לא תפתיעו אותן לעולם.
"אמא, מה קרה?"
"כלום"
"אז על מה דיברת עם האחיות שלך ונורא כעסתן?"
"כלום פסטיוזיקה. לכי"
"אלה שב"כ אלה. מילה לא יגידו. אין לך מה לשאול" אמרו לי הגדולים

מלכות היופי של חיפה. אמא שלי והדודות.
מטופחות מכף רגל ועד ראש, תמיד לבושות כמו בג'ורנאל, פנים מחייכות, כספת!
כן-כן צבע הלק תואם לצבע הארנק, תואם לצבע העגילים, בדיוק כמו בספר.
פלא שנשאבתי לתוך הספר?
הספר נפלא! תענוג היה לקרא אותו ומומלץ בחום.

בראוניז גבינה3

לספר כזה התאמתי מתכון עם שני צבעים שונים.
שחור, לבן ומלא הפתעות.
לא רואים מלמעלה מה יש למטה.
בראוניז שוקולד כשבתוכו יש שכבת גבינה חלומית.
הבראוניז עברו את מבחן הטעימה ביומולדת של הנסיך השבוע
והם פשוט נהדרים.
הכנתי חלק מהתערובת בקפקייקס.

בראוניז גבינה15
מכיוון שהקטנים מתלהבים משלב כיבוי הנרות יותר מהמבוגרים,
עמדו ליד חתן השמחה שני הקטנטנים וכיבו איתו את הנרות.
ברגע שהנרות כבו הפיצפון בין השנה, תפס בשתי ידיים קפקייק
נגס ואחרי הנגיסה, ביד השניה לקח אחד נוסף.
מה שבטוח בטוח(:

בראוניז גבינה7

את בראוניז שוקולד עם גבינה מכינים כתערובת רגילה.
מחצית מהתערובת שמים בתבנית
ומעל יוצקים את שכבת הגבינה

בראוניז גבינה

מכסים במחצית השניה של הבראוניז

בראוניז גבינה1

חלק הכנתי בקאפקייקס
וככה זה נראה
אחרי שני השלבים הראשונים
מעל יוצקים את החלק השני של התערובת.

בראוניז גבינה2

ככה נראים הקאפקייס אחרי האפייה

בראוניז גבינה4

כדי לחלץ אותם
מעבירים סכין חדה מסביב לקרטון
ומקלפים בעדינותץ
אפשר להשאיר את התחתית – כמו בתמונה
או עם סכין חדה להפריד בין הבסיס לקאפקייק

בראוניז גבינה11

כבר אמרתי לכם שהם חלומיים וטעימים והטעמים פשוט הורסים?
בדיוק. בדיוק ככה!
השוקולד נימוח והורס
והגבינה משתלבת נהדר עם השוקולד

נו אתם יודעים מה עושים עכשיו
רוצו להדליק תנורים.

לעוד מתכונים של עוגות בראוניז עם הפתעות
רק ללחוץ כאן – עוגות בראוניז

בראוניז גבינה5

מתכון לבראוניז שוקולד עם גבינה

 




סוויט טיפ:
ניתן להכין את בראוניז שוקולד עם גבינה בשתי צורות.

במידה ואתם מחליטים על תבנית אפשר בתבנית בינונית חד פעמית 20X30
ואפשר גם בקאפקייקס.
אני הכנתי גם וגם אולם בחרתי בתבנית קטנה יותר.
לאחר שהוצאתם את העוגה מהתנור תנו לה להתקרר מעט בחוץ ואח"כ למקרר.
אפשר לאכול גם חמה אבל אחרי שעתיים במקרר טעמה משתבח.

מה צריך בשביל בראוניז שוקולד עם גבינה?

עבור הבראוניז

2 ביצים
כוס סוכר
300 ג' שוקולד מריר – 2 עם 70% 1 לפחות 60%
200 ג' חמאה בטמפרטורת החדר
1 אינסטנט פודינג שוקולד
1/2 כוס קמח תופח – כוס חד פעמית חמה
הצעה- אבקת סוכר לקישוט

שכבת הגבינה
1 ביצה
3 כפות סוכר
200 ג' גבינה שמנת 30%
50 ג' שוקולד לבן מגורר

איך מכינים בראוניז שוקולד עם גבינה?

ראשית, מכינים את בלילת הגבינה.
מערבבים את הביצה והסוכר.
לתערובת להוסיף הגבינה והשוקולד ולערבב.
שלים בצד.
מכינים את הבראוניז.
אפשר עם אפשר עם קערה ומטרפה, אפשר עם מעבד מזון.
אני הכנתי במיקסר על מהירות בינונית.
שמים בקערת המיקסר ביצים, סוכר ומקציפים עד לקבלת עיסה בהירה ואוורירית.
ממיסים במיקרו את השוקולד המריר והחמאה בפולסים קצרים.
אחרי כל עשר-חמש עשרה שניות, מוציאים מערבבים ומחזירים למיקרו
כדי שהשוקולד לא ישרף.
מערבבים היטב שהשוקולד והחמאה יהיו לרוטב סמיך.
מוסיפים לקערת המקסר את רוטב השוקולד וממשיכים בהקצפה עוד דקה.
מוסיפים אינסטנט הפודינג  והקמח ונותנים למיקסר לעשות עוד שני סיבובים.
נשארה אבקה על הדפנות?
לא לערבב הרבה. עם מרית לאסוף הכל ולערבב עוד פעמיים וזהו.
בתבנית חד פעמית בינונית מרססים מעט שמן ויוצקים מחצית מהבלילה.
את תערובת הגבינה יוצקים על תחתית הבראוניז.
את יתרת תערובת הבראוניז משטחים מעל.
במידה והתערובת מאד סמיכה, לשמן הידיים לקחת אגרוף מהתערובת ולשטח על הגבינה.

אם רוצים להכין קאפקייק בדיוק באותה צורה.
בקרטון הקאפקייק מניחים כף תערובת שוקולד
מוסיפים שכבת גבינה
ומכסים בשכבת בראוניז.

בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כ-30 דקות.
חשוב מאד לא לתת לבראוניז להתייבש.
אחרי עשרים דקות תתחילו לבדוק.
שימו לב, אם מכניסים קיסם הוא יכול להיות טיפה רטוב, הבראוניז מתקשים באויר.
רק לאפות את הבראוניז בתבנית עוגה לחוד ובקאפקייס לחוד כי בקאפקייס זה לוקח פחות זמן.
אחרי שמוציאים מהמקרר, מקררים בחוץ ולשעתיים לפחות למקרר.
אוחחח אתם תהנו!!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

רק שתדעו שהכלים המרהיבים עם הכתוביות הנפלאות הם בחסות פוקס הום

cheesecake BroeniesCupecakes Chocolate Brownies with cheese

 

 

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים