מג'דרה עם בורגול

עדשים עם בורגול בתיבול מזרחי טעים טעים. תבשיל טבעוני מעולה!

אתמול היתה פה עוזרת חדשה.
עזבו אותי מהעוזרות בזמן האחרון. אני מיואשת לחלוטין אבל החלטתי שלא מעניין אותי כלום.
עוצמת עיניים העיקר שתהיה פה מישהי שתרוץ אחרי הלכלוכים וזו לא תהיה אני.
העוזרת לא מחזירה למקום, שלא תחזיר. שוכחת לנקות את המראה בשירותים סבבה, אני אנקה,
ואתם מכירות את סיפורי העוזרת שלי.
סיפור אחד לדוגמא תמצאו במתכון פשטידת קישואים ודלעת לתחילת השבוע.

אתמול בעודי מזכירה לה במטבח שצריך לנקות גם את המיקרו וגם את התנור כי מה-לעשות וזה חלק מהמטבח,
הסתכלה על מדף המוצרים ואמרה: "וואלה הבוקר הכנתי לילדים מג'דרה עם בורגול".
נעמדתי דום.
"מה הכנת?"
"מג'דרה עם בורגול וואלה יצא יופי. הכנתי להם גם קובה שיהיה לצהרים"
בנקודה הזו חברימים, לא מעניינית אותי הרצפה, לא מעניין אותי המיקרו שום ניקיון לא מעניין לעומת אוכל.
"את מתכוונת שאת מכינה את המג'דרה במקום עם אורז עם בורגול?"
"בדיוק. י'חביבתי טעיםטעים"
"את יכולה להכין לי גם?"
"בטח! איזה שאלה! אבל את זוכרת אני לוקחת גלובלי וגם נסיעות ואם נשארת זה עוד?"
"כמה שצריך העיקר שתכיני עכשיו"

והכינה. הכי הכינה שבעולם

מגדרה עם בורגול

בערב הגיע המפקד ואחרי שעבר בין החדרים הודיע לי
שהעוזרת החדשה לא יודעת לנקות, מבולבלת (השאירה ציפית באמבטיה)
והוא לא מבין מאיפה אני מביאה את העוזרות האלה.
ת'כלס צודק אבל מג'דרה עם בורגול הכינה האישה? הכינה.
טעים? טעים!
עדשים עם בורגול עוד לא היה בסוויט דולי נכון? נכון.
אז שתבוא בשבוע הבא שתכין קובה ונמשיך לקטר.

עדשים עם בורגול

מג'דרה עם בורגול




מה צריך בשביל מג'דרה עם בורגול?

1 כוס בורגול עבה
1 כוס עדשים
1 בצל קצוץ דק
3 כפות שמן שמן
מלח
פלפל שחור
כמון – לא חייבים
כ-4 כוסות מים

 

איך מכינים  מג'דרה עם בורגול?

מכינים את העדשים:
יוצקים שמן לסיר מוסיפים הבצל ומטגנים את הבצל עד שנעשה שחום.
מוסיפים לסיר הבצל המטוגן: כוס עדשים + שתי כוסות מים, מלח ופלפל (וכמון אם רוצים) ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה עד שעה עד שהעדשים רכים והמים התאדו.
העדשים לא צריכים להיות מוכנים לגמרי כי נמשיך לבשל אותם עם הבורגול.
המים נעשים חומים בזמן הבישול.

בזמן שהעדשים מתבשלים שמים את הבורגול בקערה וממלאים במים רותחים.
המים הרותחים גורמים לבורגול לתפוח ולהיות רך.
אחרי שהבורגול תפח מעבירים לסיר העדשים ומבשלים הכל ביחד עד שהמים נספגים והתבשיל הופל להיות חום.

טעים טעים!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים