האמצעית שלי לא מתה על בשר.
היא לא צמחונית בהצהרה אבל מעדיפה מאכלים ללא בשר.
משתגעת על ירקות ואני כל פעם חושבת איך להכין לה משהו שיהיה גם מזין, גם טעים ובריא.
השבוע פתחתי את המקרר והירקות שנשארו מהקניות של סופ"ש הסתכלו עלי חצי מעוכים.
מפיתום לזרוק? נעשה מהם מוקפצים ואז אף אחד לא ידע שהם היו מעוכים כי נצ'קמק להם את הצורה.
הכנתי לה פעם גם תבשיל עלי מנגולד עם בורגול
אבל כמו שאנחנו מכירים את הילדים שלנו תורידי להם את השמיים ואז תגיע ההערה:
"אבל למה הוספת פחמימות?"
האמת צודקת, יכולתי להכין עם קינואה כי קינואה היא לא פחמימה ובורגול כן
אבל מ'לעשות שנגמרה הקינואה?!
רק שתדעו שהעבודה הכי קשה בתבשיל, זה לקצוץ את הירקות.
אחרי שהירקות קצוצים, זורקים הכל לסיר מקפיצים מוסיפים הרטבים ויש לכם ארוחה נפלאה.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
אני הכנתי שתי גירסאות.
גירסת ירקות מוקפצים עם בורגול
וגירסה נטולת בורגול.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
ובפינתנו מי אוהבת לראות שמכינים את המאכלים שלה? ווקשה(:
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ירקות מוקפצים עם בורגול
סוויט טיפ:
אם אתם אוכלים ללא גלוטן החליפו את הבורגול בקינואה.
מה צריך בשביל ירקות מוקפצים עם בורגול?
1 בצל חתוך לריבועים
4 כפות שמן קנולה
1/2 כרוב לבן חתוך גס/פסים/מה שנוח לכם
3 קישואים חתוכים לריבועים
3 גזר פרוסים דק או בצורת גפרורים
חצי כוס מים
כוס בורגול עבה לאחר ההכנה
5 כפות טריאקי
3 כפות סויה
2 כפות רוטב חמוץ-מתוק
מלח לפי הטעם
איך מכינים ירקות מוקפצים עם בורגול?
את הבורגול מכינים מראש.
כ3/4 כוס בורגול שמים בקערה, ממלאים את הקערה במים חמים ושמים בצד כעשרים דקות עד שהבורגול תופח.
אמרתי 3/4 כוס כי אחרי שהבורגול תופח יהיה לכם יותר מכוס.
ואם תשימו את כל הבורגול שתפח זה בסדר גם.
בסיר שמים את השמן והבצל הקצוץ מאדים ומשחימים את הבצל.
מוסיפים את הכרוב, הגזר והקישואים לתוך הסיר עם הבצל ומערבבים מדי פעם.
מוסיפים את המים ומערבבים עד שהירקות נעשים רכים יותר.
מוסיפים את הרטבים. אם אתם טועמים וחסר לכם מלח אפשר להוסיף ומערבבים הירקות עם הרטבים.
מוסיפים את הבורגול לתבשיל ומערבבים הכל ביחד.
יופי של תבשיל!