עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק

עוגת השזיפים של סבתא אהובה שהמתכון עובר במשפחה כבר שנים

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק הכנתי אצל טלי חברתי האהובה.
התארחתי אצל חברתי האהובה טלי שכבר הכרתם אותה כשהכינה עוגת שמרים עם תפוחי עץ צימוקים וקינמון,
וטעמתי אצלה עוגת שזיפים חלומית.

הכנתי לכם סרטון שההסבר יהיה קל יותר

אתם מכירים את זה שאתם רואים עוגה, נו עוגת שזיפים אבל אז הביס בפה עושה לכם בבת אחת נעים בכל הגוף?! אז זו העוגה!
בצק פריך, שזיפים, שכבת קצף ביצים עדינה וחלומית שנמסה בפה ועל המרנג פרורי בצק, עוגה שאי אפשר להפסיק לאכול!
מסתבר שהמתכון לעוגת השזיפים עובר במשפחה במשך דורות, כי הוא שייך לסבתא אהובה.
טלי מכינה את העוגה עם שזיפים ודודה שלה מכינה עם משמשים בעונה.
כמובן שאחרי שטעמתי מהעוגה ביקשתי מטלי להכין אותה כדי שנראה כולנו איך מכינים את העוגה.

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק

ועכשיו עם תמונות איך מכינים עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופרורי בצק –
ראשית מכינים בצק פריך

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק

אחרי שהבצק מוכן מחלקים לשניים.
2/3 נכין את בסיס העוגה
1/3 הולך להקפאה
נשתמש אחרכך לציפוי העוגה

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק

את תבנית הפאי נצפה בבצק פריך

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק

מעל נשים שזיפים חתוכים

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק

נמלא את כל התבנית בשזיפים

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק

מכניסים לתנור את העוגה

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק

בינתיים מכינים קצף של ביצים
כעבור כעשרים דקות מוציאים את העוגה
ומצפים בקצף הביצים

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק

את כל העוגה

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק

על קצף הביצים מגרדים את יתרת הבצק שהיה בהקפאה

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק

היא עדינה, נמסה בפה , חלומית!
כמו שסיפרתי בהתחלה אפשר להכין עם משמשים בעונה
או עם תפוחים כל השנה.
למתכונים נוספים עם פירות בבקשה
מתכונים לעוגות עם פירות

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק

ואם בשזיפים עסקינן
אתם חייבים להכין ריבת שזיפים
שאחרי שתכינו פעם אחת
לא תקנו יותר שום "פובדיל" בסופר
המתכון פה: ריבת שזיפים בטעם של פעם

ואם אתם מחפשים מתכון ממש קל לעוגת שזיפים רק ללחוץ כאן
עוגת שזיפים בחושה של קיץ

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק

מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

 

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי קרמבל –  העוגה של סבתא אהובה




סוויט טיפ:
את העוגה אפשר להכין במשך כל השנה עם כל הפירות.
אפרסקים משומרים, משמשים, תפוחים, מה שתבחרו.
משמשים בעונה אין צורך לאפות קודם את הפירות להכין בדיוק כמו השזיפים.
עם אפרסקים משומרים גם אין צורך לאפות קודם את הבצק לשים האפרסקים ולהכין בדיוק באותה הדרך.
אם מכינים עם תפוחים יש לבשל קודם את התפוחים מעט.
3 תפוחים חתוכים לרבעים, לבשל עשר דקות רבע שעה עם כף סוכר וכפית מיץ לימון. אפשר להוסיף כמובן קינמון אם רוצים.
לשים את התפוחים ולאפות הכל ביחד.

מה צריך בשביל עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק?

לשכבת הבצק:
150 ג' חמאה
1/2 כוס סוכר
3 חלמונים
1 כוס+3/4 קמח
1 כפית אבקת אפיה
כפית וניל
כ-15 שזיפים חתוכים
לשכבת המרנג-קצף ביצים
3 חלבונים
חצי כוס סוכר

לגירסת פרווה – יש להחליף למחמאה.

איך מכינים עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק?

שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך.
כשהבצק מוכן מחלקים לשני שליש ושליש.
את הכמות הקטנה מגלגלים, שמים בשקית ניילון ומקפיאים בינתיים.
בשארית הבצק מרפדים תחתית פאי.
על הבצק מניחים את השזיפים החתוכים.
מכניסים את העוגה עם השזיפים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות.
אופים כרבע שעה/עשרים דקות עד שהבצק משחים.
בינתיים, מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
לאחר שהבצק משחים מוציאים את העוגה.
מצפים את העוגה עם הקצף הלבן.
מוציאים מהפריזר את שארית הבצק ומגרדים מעל.
אופים עוד כרבע שעה עד שפרורי הבצק משחימים.
כמו שאמרתי, היא רכה, נמסה בפה, חלום של עוגה!

טלי אומרת ששומרים את העוגה במקרר, לפי דעתי היא יותר טעימה כשהיא בחוץ.
אתם תחליטו. תהנו!

הכלים המרהיבים בחסות פוקס הום

 

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!



תגובות

עוד מתכונים טעימים