עוגת שזיפים עם מרנג ושטרויזל הכנתי אצל טלי חברתי האהובה.
התארחתי אצל חברתי האהובה טלי שכבר הכרתם אותה כשהכינה עוגת שמרים עם תפוחי עץ צימוקים וקינמון,
וטעמתי אצלה עוגת שזיפים חלומית.
הכנתי לכם סרטון איך מכינים עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
אתם מכירים את זה, שאתם רואים עוגה, נו עוגת שזיפים, אבל כשהביס בפה זה עושה לכם בבת אחת נעים בכל הגוף?! אז זו העוגה!
בצק פריך, שזיפים, שכבת קצף ביצים עדינה וחלומית שנמסה בפה ועל המרנג פרורי בצק,
עוגה שאי אפשר להפסיק לאכול!
מסתבר שהמתכון לעוגת השזיפים עובר במשפחה במשך דורות, כי הוא שייך לסבתא אהובה.
טלי מכינה את העוגה עם שזיפים ודודה שלה מכינה עם משמשים בעונה.
כמובן שאחרי שטעמתי מהעוגה ביקשתי מטלי להכין אותה כדי שנראה כולנו איך מכינים את העוגה.
ועכשיו עם תמונות
איך מכינים עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופרורי בצק –
ראשית מכינים בצק פריך
באינסטגרם שלי תוכלו לראות גם איך הכנתי
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
אחרי שהבצק מוכן מחלקים לשניים.
2/3 נכין את בסיס העוגה
1/3 הולך להקפאה
נשתמש אחרכך לציפוי העוגה
את תבנית הפאי נצפה בבצק פריך
מעל נשים שזיפים חתוכים
נמלא את כל התבנית בשזיפים
מכניסים לתנור את עוגת שזיפים
בינתיים מכינים קצף של ביצים
כעבור כעשרים דקות מוציאים את העוגה
ומצפים בקצף הביצים
את כל העוגה
על קצף הביצים מגרדים את יתרת הבצק שהיה בהקפאה
היא עדינה, נמסה בפה , חלומית!
כמו שסיפרתי בהתחלה אפשר להכין עם משמשים בעונה
או עם תפוחים כל השנה.
רוצים לקבל מתכונים חדשים למייל?
רק ללחוץ כאן –
למתכונים נוספים עם פירות בבקשה
מתכונים לעוגות עם פירות
ואם בשזיפים עסקינן
אתם חייבים להכין ריבת שזיפים
שאחרי שתכינו פעם אחת
לא תקנו יותר שום "פובדיל" בסופר
המתכון פה: ריבת שזיפים בטעם של פעם
ואם אתם מחפשים מתכון ממש קל לעוגת שזיפים רק ללחוץ כאן
עוגת שזיפים בחושה של קיץ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגת שזיפים עם מרנג ושטרויזל
סוויט טיפ:
את העוגה אפשר להכין במשך כל השנה עם כל הפירות.
אפרסקים משומרים, משמשים, תפוחים, מה שתבחרו.
משמשים בעונה אין צורך לאפות קודם את הפירות להכין בדיוק כמו השזיפים.
עם אפרסקים משומרים גם אין צורך לאפות קודם את הבצק לשים האפרסקים ולהכין בדיוק באותה הדרך.
אם מכינים עם תפוחים יש לבשל קודם את התפוחים מעט.
3 תפוחים חתוכים לרבעים, לבשל עשר דקות רבע שעה עם כף סוכר וכפית מיץ לימון. אפשר להוסיף כמובן קינמון אם רוצים.
לשים את התפוחים ולאפות הכל ביחד.
מה צריך בשביל עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק?
לשכבת הבצק:
150 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
3 חלמונים
1 כוס+3/4 קמח
1 כפית אבקת אפיה
כפית וניל
כ-15 שזיפים חתוכים
לשכבת המרנג-קצף ביצים
3 חלבונים
חצי כוס סוכר
לגירסת פרווה – יש להחליף למחמאה.
איך מכינים עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק?
שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך.
כשהבצק מוכן מחלקים לשני שליש ושליש.
את הכמות הקטנה מגלגלים, שמים בשקית ניילון ומקפיאים בינתיים.
בשארית הבצק מרפדים תחתית פאי.
על הבצק מניחים את השזיפים החתוכים.
מכניסים את העוגה עם השזיפים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות.
אופים כרבע שעה/עשרים דקות עד שהבצק משחים.
בינתיים, מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
לאחר שהבצק משחים מוציאים את העוגה.
מצפים את העוגה עם הקצף הלבן.
מוציאים מהפריזר את שארית הבצק ומגרדים מעל.
אופים עוד כרבע שעה עד שפרורי הבצק משחימים.
כמו שאמרתי, היא רכה, נמסה בפה, חלום של עוגה!
טלי אומרת ששומרים את העוגה במקרר, לפי דעתי היא יותר טעימה כשהיא בחוץ.
אתם תחליטו. תהנו!