מתכון למרק קובה סלק לעצלנים.
יש לי חברה א-לו-פה בהכנת קובה על כל צורותיו. בעצם יש לי שתיים אבל זאת שאני מדברת עליה,אכלתי אצלה פעם מרק שאמא שלה הכינה והטעם עד היום אצלי בפה.
חלום! היא גם מכינה מרק קובה חלומי ותמיד מתארת לי איך היא מכינה את הקובה, איך היא מוסיפה את התבלין הזה ואת התבלין ההוא וכל פעם אנחנו אומרות שהיא תלמד אותי והנושא מתפקשש.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו24 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
עכשיו לכי תכיני מרק כזה שאת מתה לטעום אותו, אבל לעמוד לקבב קובות זה לא בדיוק מה שאני חולמת לעשות כשאני קמה בבוקר.
אז בשביל זה יש סופר ושם מוכרים קובה מוכנים למרק.
גיליתי אותם במדף הקפואים ומאז שגיליתי אותם הם קבוע אצלי במקרר.
נכון! זה בטוח לא אותו הטעם
אבל אי אפשר לקבל הכל בחיים לא?
אז אני מכינה את המרק כמו שהחברה שלי למדה אותי ואת הקובה שקניתי בסופר
אני מוסיפה בסוף ולא יודעת מה אתכם לי אין טענות בכלל.
ביום שפירסמתי את הסיפור על המרק קובה , שאני קונה את הקובה
ורק מכינה את המרק, התקשרה חברה ואמרה לי שאני משוגעת שאני מספרת שאני קובה מוכן.
סוויט דולי קונה קובה מוכן?
סוויט דולי צריכה להבין בעצמה מרק קובה.
האמת, שכבר חשבתי שעשיתי טעות עד שהגיעו התגובות שלכן
שהודו לי על המתכון ולא רק זה אפילו התעניינו איפה
אפשר לקנות את הקובה למרק קובה סלק לעצלנים.
תודה רבה אהובות שלי!
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים למרקים תמצאו פה – מתכונים למרקים
השבוע שלחה לי שרית, תמונה של המרק שהכינה
והודתה לי מכל הלב על הפטנט הנהדר.
תודה שרית אהובה!
מרק קובה סלק לעצלנים
סוויט טיפ:
יפי הקוראת הותיקה והנהדרת הוסיפה טיפ:
כשהמרק רותח, אני מוסיפה 3-4 יחידות של קובה, ממתינה כמה דקות, ורק אז מוסיפה עוד כמה.
נותנת לראשונים להתהדק מעט במרק, וממשיכה. לאחר כ 3 דקות , מערבבת ב ע ד י נ ו ת,
עם ידית עץ דקה ובודקת שלא נדבקו לתחתית הסיר.
לא עם כף, אלא כלי דק כלשהו שיש לו ידית דקה או מנערים בעדינות את הסיר,
קורט סוכר (כן, סוכר) משפר טעמים גם כאן.
מה צריך בשביל מרק קובה סלק לעצלנים?
2 סלקים מקולפים חתוכים לריבועים
2 גזרים פרוסים לפרוסות
חופן עלי סלרי עלים וגבעול
מלח לפי הטעם
מיץ מחצי לימון סחוט
1 ליטר מים
איך מכינים מרק קובה סלק לעצלנים?
ממלאים את הסיר במים ושמים בתוכו את הסלק, הגזר, עלי הסלרי ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את כל התבלינים ומבשלים הכל ביחד כ-40 דקות עד שהסלק מתרכך מעט.
כשהמים נהפכים לאדומים והסלק התרכך, מוציאים את הקובה מהפריזר וזורקים לסיר.
מביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ונותנים לזה להתבשל עוד כרבע שעה.
ת ע נ ו ג!