קינוח ריבת חלב בכוסות הוא קינוח נפלא לחג הפסח
כי אין בו טיפת גלוטן או קמח,
הוא עשוי ממרנג, מוס ריבת חלב וגאנש שוקולד.
אני הכנתי בכל מיני סוגי כוסות

קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג קל להכנה
מרנג בבסיס, מוס ריבת חלב, עוד קצת מרנג לקישוט וגאנש לסיום
אפשר ליצור גם שתי שכבות
מרנג, מוס, מרנג, מוס
קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג
אפשר להכין כוסיות קטנות רק של מוס ריבת חלב עם גאנש מעל
כמו שאתם רואים שהכנתי בכוס הקטנה שבמרכז
הכנתי לפני החג והעברתי את המוס לטעימה אצל הבודקים המשפחתיים,
נרשמה הצלחה כבירה!
אחרי שהמוס עומד במקרר מספר שעות הוא מתערבב עם המרנג,
המרנג מתרכך ויש חגיגה של טעמים בפה.
את המרנג אפשר להכין מראש ולהשתמש כבסיס
או להשתמש בעוגיות מרנג קנויות קטנות שנמצאות עכשיו בכל החנויות לפני הפסח.
מבחר עצום של מתוקים קינוחים ועוגות
תוכלו למצוא כאן
מבחר מתכונים קינוחים ועוגות לפסח
בלוגרים מכינים מתכונים מתוקים לחג הפסח
ובתים עשויים ממצות לפסח יש לכם כבר?
רעיונות לקישוט שולחן הסדר עם הפתעות לילדים ולנכדים
הנה – בתים עשויים ממצות לפסח
באינסטגרם שלי תוכלו לראות בלייב את המתכונים שהכנתי
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו27 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג
מה צריך בשביל קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג?
אפשר להכין את המרנג מראש
למרנג:
4 חלבונים
1 כוסות סוכר
במיקסר, שמים את החלבונים ומתחילים להקציף במהירות בינונית ועוברים למהירות מהירה במשך חמש דקות.
רק אחרי חמש דקות כשהקצף לבן מוסיפים את הסוכר כל פעם כף.
איך יודעים שהקצף יציב?
הופכים את הקערה והקצף לא זז.
מזליפים על נייר האפיה את הקצף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 100 מעלות למשך שלוש שעות.
או ניתן לקנות את עוגיות המרנג הקטנות המוכנות שנמכרות עכשיו בכל החנויות.
מוס ריבת חלב
2 שמנת מתוקה
4 כפות ריבת חלב
במיקסר שמים את השמנת המתוקה ואת הריבת חלב ומתחילים להקציף.
אחרי שתי דקות של הקצפה כשרואים שריבת החלב התערבבה היטב מעבירים למהירות חזקה
ומקציפים עד שהקצפת אוורירית ובהירה.
בגלל מתיקות הריבה אין צורך להוסיף סוכר.
להכין גאנש שוקולד:
200 גרם שוקולד
1 שמנת מתוקה
מרתיחים שמנת מתוקה, שמים בתוכו את השוקולד ושוכחים לעשר דקות.
לאחר מכן מערבבים היטב לעיסה אחידה.
בגאנש נשתמש רק לקישוט, נשתמש רק בשתיים עד שלוש כפות,
את יתר הגאנש אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה עד שבוע ימים.
מסדרים כוסות בשורה,
מפוררים מרנג בתחתית
מזליפים שכבת מוס
מפזרים עוד שכבת מרנג
ומקשטים עם הגאנש שוקולד.
ניתן גם להכין כוסיות רק עם המוס
ניתן להכין שכבת מרנג, שכבת מוס, שכבת מרנג, שכבת מוס ולקשט עם גאנש
איך שתרצו, השילובים פשוט נפלאים.
שיהיה חג מתוק וטעים!
כמה כוסות קינוח – בערך – ניתן להכין בעיקרון מהמתכון כפי שפירטת כאן? תודה
תלוי בגודל הכוס בה תשימי. אם תבחרי כוס למשל של אספרסו יהיו לך בערך 10 מנות