עוגת גבינה אפויה של סבתא גלילה

עוגת גבינה אפויה, נוסטלגית, שאופים בתבנית של תנור, עוגה שמלווה את המשפחה שלנו שנים

שתף
הדפסה
עוגת גבינה אפויה של סבתא גלילה
מה צריך

3 גבינה 5% – 750 גרם
1 ורבע כוס סוכר
2 סוכר וניל
1 כוס קמח תופח
7 ביצים
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר – רכה
1 גביע שמנת חמוצה

לציפוי:
1 שמנת מתוקה – 250 גרם
1 כוס חלב
1 אינטסטנט פודינג וניל
מעט שוקולד חלב לגירוד לקישוט

 

סוויט טיפ

סוויט טיפ:
את העוגה אופים בתבנית של תנור 30X30
אפשר כמובן גם בתבנית 24 אבל המקור היא תבנית תנור.

מה צריך

3 גבינה 5% – 750 גרם
1 ורבע כוס סוכר
2 סוכר וניל
1 כוס קמח תופח
7 ביצים
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר – רכה
1 גביע שמנת חמוצה

לציפוי:
1 שמנת מתוקה – 250 גרם
1 כוס חלב
1 אינטסטנט פודינג וניל
מעט שוקולד חלב לגירוד לקישוט

 

סוויט טיפ

סוויט טיפ:
את העוגה אופים בתבנית של תנור 30X30
אפשר כמובן גם בתבנית 24 אבל המקור היא תבנית תנור.

עוגת גבינה אפויה של סבתא גלילה

עוגת גבינה אפויה של סבתא גלילה עלתה לשיחה בחתונה חתונה מקסימה אחת.
מקום החתונה היה יפהפה, הכלה לבשה שמלה עוצרת נשימה,
לכאורה פשוטה, עם תפירת חרוזים עדינה,  אך כל כך מלאת שיק.
את החתן אני מכירה מגיל שלוש. החתן והנסיך שלי גדלו ביחד.
בגיל שלוש בניגריה החתן התחפש לטבח-שף והנסיך שלי התחפש לאריה.
בגיל חמש וחצי באו הטבריינים לביקור והחתן ראה שהנסיך שלי עם מוצץ.
"מהזה אתה עדיין עם מוצץ? תזרוק אותו"
שניהם הלכו לשירותים ואסף זרק את המוצץ לשירותים.
לא האמנתי כשזה קרה, הקלות שבה הוא נפטר מהמוצץ כי החבר שלו אמר לו.

בקבלת הפנים, החתן חיבק אותי ואמר לי
"שתדעי לך שאת פונה לרוב בבלוג שלך לקוראות בלשון נקבה
אבל יש גם גברים שקוראים אותך, אני כל הזמן קורא אותך"
ואו.  פתיחה מרשימה לכל הדעות תסכימו איתי.
ברחבת הכניסה עמד המשחק הנפלא עם הקוביות מעץ
והאורחים כתבו ברכות על הקוביות. נהדר!
אני כל כך אהבתי את זה.


על שולחנות האוכל חיכו לאורחים עציצי תבלין אותם יקחו הביתה
אני אומרת לכם,  פלא שעם עיניים חצי עצומות אני כותבת עכשיו פוסט?(:

בדרך לשולחנות אמרה לי מישהי
"נכון, אנחנו משפחה מהצד של בעלך אבל אותך אני קוראת כל הזמן ובכלל נהנית כשאת מעלה מתכונים של סבתא גלילה"
"דווקא יש לי עוגה של סבתא גלילה אבל לא נעים לי כבר להעלות עוגות גבינה"
"היא אפויה או קרה?" שאל בעלה
"אפויה"
"אז תעלי אני אכין אותה"
הפור נפל – שמעון כהן מטבריה, קבל את עוגת הגבינה האפויה של סבתא גלילה.
עוגת הגבינה של סבתא גלילה מלווה אותנו שנים.
עוגה שסבתא גלילה מכינה בתבנית גדולה של תנור, התבנית המרובעת.
אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור,
סבתא גלילה מצפה את העוגה עם קצפת ואינסטנג פודינג וניל
ואנחנו חתיכה אחרי חתיכה מיישרים את העוגה ומחסלים אותה.
אוי, כמעט שכחתי – עומרי ותמר היקרים – מזל טוב!
שחייכם יהיו מלאי אושר ושמחה תמיד. נעמי ואבי – הצליח לכם טפוטפוחמסהחמסהשוםבצלושמןזית(:

עוד מתכונים לעוגות גבינה
רק ללחוץ כאן – עוגות גבינה

אם אתם רוצים עוגת גבינה קלאסית ללא גלוטן בבקשה
רק לחצו כאן – עוגת גבינה אפויה אלוהית ללא גלוטן
א
ו – עוגת גבינה חמה של בית מלון

עוגת גבינה אפויה של סבתא גלילה

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

 

אם אתם רוצים בכל זאת מתכוני גבינה לשבועות
עוד מתכונים לשבועות רק ללחוץ כאן – שבועות

עוגת גבינה אפויה של סבתא גלילה

 

 

וויט טיפ:
את העוגה אופים בתבנית של תנור 30X30
אפשר כמובן גם בתבנית 24 אבל המקור היא תבנית תנור.

מה צריך בשביל עוגת גבינה אפויה של סבתא גלילה?

3 גבינה 5% – 750 גרם
1 ורבע כוס סוכר
2 סוכר וניל
1 כוס קמח תופח
7 ביצים
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר – רכה
1 גביע שמנת חמוצה

לציפוי:
1 שמנת מתוקה – 250 גרם
1 כוס חלב
1 אינטסטנט פודינג וניל
מעט שוקולד חלב לגירוד לקישוט

איך מכינים עוגת גבינה אפויה של סבתא גלילה?

מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
את החלבונים מקציפים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ואוורירי.
איך עושים את זה?
מפעילים את המיקסר עם החלבונים על מהירות בינונית כמה דקות,
מעבירים למהירות מהירה ואחרי כמה דקות מתחילים להוסיף את הסוכר לאט לאט.
אחרי שיש לנו קצף יציב מכבים את המיקסר.
אפשר להעביר את קצף החלבונים לקערה אחרת ולהקציף את יתר החומרים.
אין צורך לנקות את הקערה.
לשים חלמונים+סוכר וניל+חמאה ולהקציף.
אחרי שיש לנו תערובת מוסיפים את הגבינות והשמנת החמוצה.
עוד שני סיבובים במיקסר ומכבים.
מוסיפים לתערובת הגבינות את קצף החלבונים בתנועות קיפול.
מוסיפים את הקמח ומערבבים.
בתבנית של תנור שמים נייר אפיה ומשמנים.
יוצקים את הבלילה לתבנית.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מכניסים את העוגה.
אופים את העוגה 10 דקות על 180.
מנמיכים את האש ל-160 עוד כשעה עד שעה ורבע.
מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים.
מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטינט פודינג וניל
ומצפים את העוגה.
מגרדים שוקולד חלב כקישוט.

חג שמח וטעים!

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים