שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות הכנתי עם ציפי.
"הילדים שלי לא אוכלים אוכל מאתמול"
מכירים את המשפט הזה??
תראו לי עוד מדינה בעולם(!) שהאמהות אומרות את המשפט הזה.
זו בטוח המצאה ישראלית.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
כל פעם אני שומעת את המשפט הזה מאמהות ושלא תהייה אי הבנה,
גם אני, כן-כן, גם אני חוויתי על בשרי את המשפט הזה עם הבן השלישי, שהיה הבן הזקונים.
אני מאמינה שהוא שמע את זה בבתים אחרים כי בבית שלנו זה לא היה קיים.
אכלו כל השבוע מה שנשאר.
אתמול שמעתי משפט שקרע אותי מצחוק כי כזה בחיי עוד לא שמעתי,
אמא סיפרה שאחת הבנות שלה אמרה לבת השניה בארוחה בשבת בצהרים,
"אל תאכלי את זה, היא עוד תרעיל אותנו, זה מאתמול בערב"
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו58 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
חשוב! הכמות של הבורגול מספיקה לסיר מאד גדול למשפחה גדולה.
הבן שלי הכין לו ולאשתו ויצא להם סיר ענק.
אם אתם פחות ממשפחה של חמישה אנשים,
אפשר להסתפק רק בכוס וחצי של בורגול על אותה כמות ירקות.
כוס וחצי בורגול ו-3 כוסות מים רותחים.
לתבשיל משתמשים בבורגול עבה.
בשולבטה משתמשים בעגבניות ואם אתם רוצים להשקיע בעגבניות מקולפות,
בקערה עם מים רותחים שמים שתי עגבניות כעשר דקות על מנת שהקליפה שלהן תתרכך
ולאחר מכן קולפים את הקליפה.
לא חייבים אפשר להשתמש גם בעגבניות רגילות, מה שאתם אוהבים.
בתבשיל נשתמש בבורגול,
את הבורגול יש להשרות במי ברז רגילים כעשרים דקות עד שיתפח, לפני ההכנסה לתבשיל.
הכנתי בשבילכם שולבטה, שהוא תבשיל דרוזי של בורגול עם ירקות.
ציפי לוי חברתי האהובה, סיפרה לי שהיא מכינה תבשיל שולבטה,
תבשיל צמחוני/טבעוני שמכינים במהירות,
והזמינה אותי לראות איך היא מכינה את התבשיל.
כמובן שהכנתי סרטון קצר איך בדיוק ציפי הכינה את השולבטה ותוכלו לראות כאן:
בהזמנות חגיגית זו אברך את ציפי במזל טוב על הנכד שהחדש שנולד לה.
עוד מתכונים עם בורגול תמצאו כאן
בורגול מתכונים למאכלים מנצחים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אגב, השולבטה גם הגיעה ל XNET
שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות
שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות
סוויט דולישולבטה תבשיל בורגול עם ירקות נפלא בטעמוPrep Time 20 minutes minsCook Time 30 minutes minsTotal Time 50 minutes minsCourse מתכונים צמחונייםCuisine מטבח ים תיכוניIngredients
- 4 כפות שמן
- 1 בצל קצוץ לקוביות
- 2 גזר חתוך לקוביות
- 2 קישואים חתוכים לקוביות
- 2 עגבניות
- חצי קילו בורגול עבה
- 1 כף אבקת מרק - לא חייבים
- 1 כפית מלח
- חצי כף פלפל שחור או פלפל אנגלי
- 2 כפות רסק עגבניות
- 4 כוסות מים רותחים
Instructions
יוצקים לסיר את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים כחמש דקות מוסיפים את קוביות הגזר והקישואים ומערבבים הכל ביחד חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לסיר ומערבבים הכל ביחד נותנים לתבשיל להתבשל כחמש דקות עם כל הירקות ביחד מוסיפים את התבלינים. מוסיפים אבקת מרק – לא חייבים,מלח פלפל ומערבבים הכל ביחד. את הבורגול שהושרה במים מכניסים לסיר ומוסיפים מים רותחים ומערבבים הכל ביחד. מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים עם מכסה ומבשלים כעשרים דקות. לאחר עשרים דקות, התבשיל מוכן. ניתן להוסיף עוד ירקות אם תרצו כגון פטריות או קולרבי אם אתם אוהביםKeyword שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות