רוגלך שוקולד שמכינים במהירות

רוגלך שוקולד שמכינים במהירות, מתכון לרוגלך רכים עסיסיים עם סרטון הדרכה

שתף
הדפסה
מתכון לרוגלך שמרים מבצק שמרים
מה צריך

לבצק:
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 גרם שמרים רטובים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל’ חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 ג’רםסוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

לציפוי
ממרח שוקולד נוטלה

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

מה צריך

לבצק:
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 גרם שמרים רטובים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל’ חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 ג’רםסוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

לציפוי
ממרח שוקולד נוטלה

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

מתכון לרוגלך שמרים מבצק שמרים

רוגלך שוקולד שמכינים במהירות

הכל התחיל בקבוצה בפייסבוק של סלונה ובנק לאומי שנקראת דיגיטליות בעסקים.
קבוצה המיועדת לנשים עצמאיות והיא  נועדה לשמש מרחב למידה ושיתוף של כל תחומי הדיגיטל בחיינו.
כל אחת מחברות הקהילה, מזומנת לחלוק מנסיונה ומהידע המקצועי שלה
ולהיעזר בחברות האחרות, בכל הקשור לעולמות התוכן הדיגיטליים ובנטוורקינג.
שהודיעו על פתיחת הרשמה הרשמה למחזור הראשון לבית ספר לשיווק, החלטתי להירשם.
הפרס היה שגם נבחרתי.

בערב הפתיחה שהתקיים ביום רביעי, היו אנרגיות מטורפות.
25 נשים מכל תחומי החיים שבאו ללמוד איך מעיפים את העסק העצמאי שלהן קדימה בשיווק דיגיטלי.
כל אחת הציגה את עצמה ובזמן ההצגה הלב התרחב לראות איזה כח עצום יש לנו הנשים כשאנחנו רוצות ועושות למען עצמנו.

רוגלך שוקולד שמכינים במהירות

תמונת מחזור ראשון – צלמת מוכשרת: גלית סבג

נבחרתי גם להיות מנטורית לשתי נשים שזה מבחינתי כבוד גדול!
פעם אחרונה שהייתי מנטורית זה היה בפרוייקט היוקרתי של סלונה “פשוט לבשל” בשיתוף דורות
וזו היתה הצלחה סוחפת! תוכלו להתרשם מהתמונות כאן .

בתמונה: היפות שלי מ”פשוט לבשל” ואני(:
צלמת סלפי מוכשרת מאד: כרמל מילנר-סער

רוגלך שוקולד שמכינים במהירות

לכבוד המחזור הראשון של בית ספר לשיווק דיגיטלי מגיע מתכון לאומי.
והמתכון הלאומי הוא לבצק שמרים לרוגלך שוקולד.
מתכון שיסביר פעם אחת ולתמיד איך מכינים בצק שמרים מושלם לעוגה.
הכנתי לכם סרטון איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים.

אחרי שמכינים בצק שמרים להכין רוגלך זה ממש קל.
מרדדים ומכינים עיגול מהבצק שמרים,
על בצק השמרים מורחים את הנוטלה
ועם חותכן חותכים לחצי, לרבע, לשמיניות.

רוגלך שוקולד שמכינים במהירות

מהחוץ פנימה מתחילים לגלגל את הרוגלך

רוגלך שוקולד שמכינים במהירות

ואם באמצע הם קצת מתכווצצ’ים
או מתלכלכים או נראים לא מושלמים,

רוגלך שוקולד שמכינים במהירות
הסירו דאגה מלבכם
אחרי האפיה הכל מתחסל!

מתכון לאומי לרוגלך שוקולד מבצק שמרים

 

עוד מתכונים לעוגות מבצק שמרים תמצאו פה – עוגות שמרים

פירוט בנושא המרות ומשקלים לחצו כאן – המרות מידות משקל לאפייה ובישול

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

מתכון לאומי לרוגלך שוקולד מבצק שמרים

מתכון לאומי לרוגלך שוקולד מבצק שמרים

 


 

 סוויט טיפ:
יש לי חברה שמאד אוהבת עוגות שמרים אבל מתעצלת להכין את הבצק.
היא קונה את בצק שמרים מוכן ועליו שמה את המילויים השונים, גם אתם יכולים.
שימו בצק שמרים מוכן בלילה במקרר להפשרה
ולמחרת בבוקר מרדים ומכינים ממנו רוגלך חלומים!

מה צריך בשביל רוגלך שוקולד מבצק שמרים?

לבצק:
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 גרם שמרים רטובים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל’ חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

לציפוי
ממרח שוקולד נוטלה

זיגוג לאחר האפייה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

איך מכינים רוגלך שוקולד מבצק שמרים?

הבהרה:  את הבצק כולו נכין במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה.
בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
עכשיו נוסיף את יתר החומרים בזמן שהמקסר עובד: ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות. זה חשוב!!

אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המיקסר,
יש לאסוף את הבצק מקערת הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו אחיד.

אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות:  לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.

בשלב ההתפחה את הבצק מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.
כך הוא נראה אחרי ההתפחה

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומהם נרדד רוגלך כמו בתמונות למעלה.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול.
מורחים שכבת נוטלה על הבצק.
עם חותכן של פיצה מסמנים פסים.
חותכים את הבצק לחצי, אחרכך לרבע ובסוף לשמניות.
מהחוץ כלפי פנימה מתחילים לגלגל.

בתבנית אפיה מסדרים אותם אחד ליד השני עם רווחים ומורחים בביצה טרופה.
משאירים את התבנית כחצי שעה נוספת בחוץ שהרוגלך יתפחו מעט.
בתנור שחומם מראש ל – 180 אופים כחצי שעה עד ארבעים דקות עד שהרוגלך נעשים חומים.
ברגע שיצאו מהתנור מברישים אותם בסירופ מתוק ונותנים להם להתקרר או שלא
זה השלב שהריח ממלא את הבית ואי אפשר להפסיק לאכול את הרוגלך.
תהנו אהובות ואהובים!

 

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים