לביבות ברוקולי אפויות הכנתי במסגרת גל הבריאות שעובר עלי.
יש לי תקופות כאלה, שאני מחליטה שאני צריכה לעשות טוב לגוף שלי,
לנסות להיפטר קצת ממתוקים ואני מתמסרת לירקות.
כחלק מהתהליך, אני מנסה לביבות או קציצות ירק מכל הסוגים.
לביבות תרד אני מכינה בכל הזדמנות והן ממש אש,
לביבות קישואים אפויות או מטוגנות גם כן הכנתי,
יש לביבות עם בטטה שהן אפילו טבעוניות,
לביבות עם מנגולד הן בכלל לביבות שאני יכולה לאכול מהן מהבוקר עד הערב כמה שהן טעימות,
לביבות קישואים וריקוטה טיגנתי על מחבת בלי שמן, תוכל לראות בעצמכם כאן
לביבות קישואים וריקוטה.
וכשראיתי בסופר את הברוקולי ידעתי שהגיע גם זמנו להפך ללביבות.
חלק מלביבות הברוקולי אפיתי אבל חלק טיגנתי במחבת עם תרסיס שמן והן יצאו נפלאות.
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
גם לביבות הברוקולי האפויות היו מצויינות!
לעוד מתכונים של לביבות אפויות או מטוגנות
רק לחצו כאן
מתכונים ללביבות
לביבות ברוקולי אפויות שמכינים במהירות


סוויט טיפ:
אפשר להכין את לביבות הברוקולי או עם ברוקולי טרי,
אבל כבר הכנתי עם שקית מהקפואים של הסופר ויצא מצויין.
הכנתי לכם שתי אפשרויות.
מה צריך בשביל לביבות ברוקולי שמכינים במהירות?
800 גרם ברוקולי – עדיף להשתמש בברוקולי טרי או 1 שקית מהקפואים של הסופר
1 ביצה
כוס פרורי לחם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
איך מכינים לביבות ברוקולי שמכינים במהירות?
ברוקולי טרי – פשוט לשטוף ולקצוץ דק דק או סיבוב אחד במעבד מזון אבל לא לעשות את זה אבקה.
ברוקולי קפוא – שמים את השקית של הברוקולי הקפוא במיקרו עם צלחת מתחת כדי שהמים לא ילכלכו את המיקרו.
מפעילים למספר דקות עד שהברוקולי מפשירים.
אפשר לבשל במים חמים כעשר דקות ולסנן.
שמים במסננת וסוחטים היטב את המים.
מוסיפים לברוקולי את הביצה, תבלינים, פרורי לחחם ומערבבים היטב.
גירסת טיגון – מחממים שמן במחבת, יוצרים לביבות ומטגנים.
גירסה אפויה – על נייר אפייה מרססים ספריי שמן, יוצרים לביבות ומסדרים בתבנית.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים כחצי שעה.
מקררים את לביבות הברוקולי ולא מפסיקים לזלול.