ללביבות מנגולד עם גבינה מלוחה
אם אתן חושבות שאנחנו "המצאנו" את יחסי חמות-כלות,
תרשו לי לקחת אתכם ארבעים-חמישים שנה אחורה.
מדי שנה הורי נסעו לחו"ל והשאירו אותנו, הילדים עם נונה פקימה-אמא של אבא שלי.
כבר אז, אמא שלי שמרה כל השנים על משקלה וניסתה להעביר את זה גם אלינו.
היא ידעה שבשלושת השבועות הקרובים הילדים שלה יהיו באחריות הנונה (מבוגר אחראי)
וביקשה בתחנונים מהנונה "כשאנחנו נוסעים אל תתני להם הרבה לאכול".
נונה פקימה הנהנה בהסכמה ותמיד, תמיד כשהוריי חזרו מחו"ל,
אמי היתה מצמידה ידיים לפנים, נושכת שפתיים ואומרת: "אטיו! עשית מהם סופגניות! תראי איך השמינו!״.
וככה כל שנה מחדש.
כל נסיעה, "אני מבקשת שהפעם לא תתני להם הרבה לאכול"
"אני בכלל לא נותנת להם הרבה, מכינה להם בורקס לארוחת בוקר ובורקס לארוחת ערב, זה אוכל זה?"
ורק ילדה אחת קטנה, אני, ביקשה כל ארוחת ערב "מֶמִיש עם מלפלפון" (סנדויץ עם מלפפון) כי היא לא השתגעה על בורקס.
לביבות מנגודל עם גבינה מלוחה הן לביבות נהדרות לחג החנוכה.
הכנתי כמובן לביבות מטוגנות
ולכל אלה שהולכות עם אמא שלי יד ביד – יש גם גירסה אפויה.
לביבות מנגולד עם גבינה מלוחה
את עלי המנגולד שטפתי היטב ושמתי במיקרו לאידוי כמה דקות.
לא צריך להרתיח, לא צריך מים, שיטת הצ'יק צ'ק וזה עובד.
אפשר לחתוך עם סכין או לקצוץ,
אני את עלי המנגולד שמתי במעבד המזון.
להכנת הלביבות השתמשתי בגבינה מלוחה בולגרית של תנובה
הוספתי ביצה קמח ופירורי לחם, כי הגבינה נמסה מעט בזמן הטיגון.
לפני שאתן מטגנות תבדקו שהעיסה מספיק מוצקה
כדי שלא תגידו לי אחרכך "דוּלי, הלביבה התפרקה לי".
מזהירה מראש, תראו שהעיסה יציבה.
מטוגנות הן כמובן יוצאות חלומיות
אבל הנה לביבות מנגולד עם גבינה בגירסה האפויה לפני הכניסה לתנור
לביבות מנגולד עם גבינה בגירסה האפויה – יצאו מהתנור
והדוגמניות מצולחתות – והאפויות יצאו גם מעולות!
ואי אפשר חנוכה בלי הלביבות הקלאסיות – לביבות תפוחי אדמה המתכון כאן –
לביבות תפוחי אדמה
מחפשים עוד מתכונים לשבועות?
מתכונים לשבועות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
לביבות מנגולד עם גבינה מלוחה
לביבות מנגולד עם גבינה מלוחה
סוויט דוליIngredients
- 15 עלי מנגולד
- 250 גרם גבינה בולגרית של תנובה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כוס פירורי לחם
- שמן לטיגון
Instructions
- שוטפים את עלי המנגולד היטב חוצצים לחצי, לא משתמשים בגבעולים הלבנים. מעבירים למיקרו ומאדים כדקה או שתיים תלוי בחוזק המיקרו שלכם את העלים המאודים קוצצים דק-דק, אפשר במעבד מזון.
- שמים בקערה ומערבבים את עלי המנגולד, מפוררים את הגבינה המלוחה, מוסיפים ביצה, פירורי לחם וקמח ומערבבים לעיסה אחידה. אין צורך במלח, הגבינה מלוחה.
- יוצרים קציצות ומטגנים בשמן חם. אחרי מספר דקות הופכים את הקציצות לצד השני. לאחר הטיגון מניחים על נייר סופג.
גירסה אפויה –
- לאחר ערבוב כל החומרים, משמנים תבנית אפיה, מרססים עם ספריי שמן ומניחים את הקציצות. לתנור חם, שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הלביבותו אופים כעשרים דקות עד חצי שעה, תלוי בחוזק התנור, הופכים לצד השני, אופים עוד עשר דקות וזהו.הלביבות מוכנות.
גירסה ללא גלוטן –
- יש להשתמש בקמח קונדיטור1 כוס קמח קונדיטור במקום הקמח ופרורי הלחם.
- חג חנוכה שמח אהובות ואהובים!
מה צריך בשביל לביבות מנגולד עם גבינה מלוחה?
15 עלי מנגולד
250 גרם גבינה בולגרית של תנובה
1 ביצה
חצי כוס קמח
חצי כוס פירורי לחם
איך מכינים לביבות מנגולד עם גבינה מלוחה?
שוטפים את עלי המנגולד היטב
חוצצים לחצי, לא משתמשים בגבעולים הלבנים.
מעבירים למיקרו ומאדים כדקה או שתיים תלוי בחוזק המיקרו שלכם
את העלים המאודים קוצצים דק-דק, אפשר במעבד מזון.
שמים בקערה ומערבבים את עלי המנגולד,
מפוררים את הגבינה המלוחה,
מוסיפים ביצה, פירורי לחם וקמח ומערבבים לעיסה אחידה.
אין צורך במלח, הגבינה מלוחה.
יוצרים קציצות ומטגנים בשמן חם.
אחרי מספר דקות הופכים את הקציצות לצד השני.
לאחר הטיגון מניחים על נייר סופג.
גירסה אפויה –
לאחר ערבוב כל החומרים, משמנים תבנית אפיה, מרססים עם ספריי שמן
ומניחים את הקציצות.
לתנור חם, שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הלביבות
ואופים כעשרים דקות עד חצי שעה, תלוי בחוזק התנור,
הופכים לצד השני, אופים עוד עשר דקות וזהו.
הלביבות מוכנות.
גירסה ללא גלוטן –
יש להשתמש בקמח קונדיטור
1 כוס קמח קונדיטור במקום הקמח ופרורי הלחם.
חג חנוכה שמח אהובות ואהובים!
הכלים המרהיבים בחסות פוקס הום