הכנתי לכם סרטון הדרכה – המדריך המושלם – איך מכינים נשיקות מרנג מושלמות.
לכבוד יום העצמאות הכנתי נשיקות מרנג בשני צבעים כחול ולבן.
ואז עלה בדעתי שהגיע הזמן למדריך מסודר איך מכינים נשיקות מרנג.
יש אנשים שפוחדים מהתהליך אבל עם הוראות נכונות שום דבר לא יכול להתפקשש.
יש כללים מסודרים לעניין, תעקבו אחרי ההוראות יהיו לכם נשיקות חלומיות.
הילדים משתגעים עליהם וגם מבוגרים מנשנשים אותם כאילו אין מחר.
כמו שמכינים נשיקות אפשר להכין גם תחתיות מרנג עם קארד לימון
בואו נתחיל בכללים.
קערת המיקסר חייבת להיות יבשה לחלוטין.
מפרידים את הביצים לחלבונים ולחלמונים ומעבירים לקערת המיקסר את החלבונים.
כל ביצה יש לשבור בקערית נפרדת ורק אחרי שרואים שהחלבון טרי מעבירים לקערת המיקסר.
זה כדי למנוע ביצים מקולקלות. ככה אם מגלים ביצה מקולקלת ישר לפח וכל החלבונים לא מתקלקלים.
חשוב להקפיד שיהיו רק חלבונים בקערת המיקסר.
אם בטעות נפלה טיפת חלמון לחלבונים, יש לאסוף עם קליפת הביצה את טיפת החלמון ולהוציא מהתבנית.
קליפת הביצה היא כמו מגנט לחלמון.
תקפידו שיהיו אך ורק חלבונים בקערת המיקסר.
שמים את החלבונים בקערת הקצפה במיקסר.
מפעילים לכמה שניות את המיקסר למהירות בינונית ואחרי שלוש ארבע שניות מעבירים למהירות גבוהה.
מהשלב הזה לא נוגעים בקערת המיקסר! כלום.
מסתכלים איך הקצף הופך ללבן ויציב.
רק כשהקצף יציב מוסיפים את הסוכר בכמה פעמים לאט.
עם המרנג לא ממהרים לשום מקום.
כשהקצף יציב, אם אתם אמיצים, הופכים את הקערה, החלבונים לא יפלו לשום מקום, סימן שהצלחתם.
תוכלו לראות בסרט איך החלבונים בטון!
גם כשמכינים מרנגים לעוגות התהליך הוא אותו תהליך הנה לדוגמא עוגת קצף וקצפת חלומית
אחרי שהקצף מושלם אפשר להוסיף טיפת צבע מאכל,
כדי ליצור למשל נשיקות בשני צבעים כמו בתמונה למעלה.
מעבירים את החלבונים המוקצפים לשקית זילוף ויוצרים גבעות קטנות של נשיקות.
אפשר כמובן להוסיף צנתרים בדוגמאות שונות, זה מוסיף יופי לנשיקות.
עכשיו גם אתם תוכלו להכין פבלובה חלומית בלי למצמץ.
יש גם גירסה טבעונית למרנג כאן – מרנג טבעוני ונשיקות מרנג טבעוניות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים ליום העצמאות? בבקשה
מתכונים ליום העצמאות
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
איך מכינים נשיקות מרנג מושלמות
איך מכינים נשיקות מרנג מושלמות
סוויט דוליIngredients
- 2 חלבונים
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
Instructions
- בקערת מיקסר שמים את החלבונים ומפעילים במהירות בינונית כשתי דקות.
- להעביר למהירות מהירה ולתת לחלבונים לתפוח.
- רק אחרי שהחלבונים הופכים לעיסה תפוחה להוסיף את הסוכר בשלוש פעמים ושהמיקסר ימשיך לעבוד מספר דקות.
- מנמיכים את המיקסר מוסיפים את אבקת הסוכר ונותנים למיקסר לעבוד
- נותנים למיקסר לעבוד עוד שלוש דקות לפחות והקצף שלנו נהייה מבריק
- מעבירים לשקית זילוף
- בתבנית אפיה מניחים נייר אפיה. אין צורך לשמן.עם שקית זילוף יוצרים עיגולים קטנים על נייר האפיה.
- בתנור שחומם מראש ל -100 מעלות מייבשים את המרנגים כחמש שעות ואפשר אפילו יותר.
- אחרי שמכבים את התנור משאירים את המרנגים בתנור עוד כשעה לפחות.
- שומרים בקופסה סגורה ואטומה עד יומיים עד להגשה.
- אצלי הם כבר שלושה ימים בקופסה סגורה והמרנגים עדיין קשים. חג שמח!