מתכון לעוגת קצף וקצפת חלומית
עוגת קצף קצפת, העוגה שתגרום לכם להיפרד מהחמץ לפני פסח
עם חיוך על השפתיים וגעגוע חזק לחזור לעוגה הזו שוב.
עוגה חלומית!
מתכון לעוגת קצף וקצפת חלומית
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
בצק פריך עם חלמונים נוספים שגורמים לבסיס להיות רך-רך
שכבת קצפת עדינה עם כפית נס קפה
ולמעלה מרנג חלומי.
הבעיה עם העוגה הזו שאחרי שמכינים צריך לשמור עליה במקרר
לפחות יממה ואז טעמה משתבח
ואז גם – אני מזהירה מראש- קשה לעצור את הטעימות!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לראש השנה תמצאו כאן
מתכונים לראש השנה
עוגת קצף קצפת היא עוגה משנות השמונים
שנכתבה בספר קטן בשם עוגות ועוגיות של חנה שאולוב
לאמא שלי היה אותו על המדף ועד היום הוא אצלי.
גיסתי שתחייה לא הפסיקה להכין את העוגה הזו
ואנחנו היינו משוגעים עליה.
החלטתי שהגיע הזמן להחזיר עטרה ליושנה
ולהחזיר את העוגה לשולחן.
היא נפלאה, טעימה, בחיי חלומית.
אני בחרתי לעשות אותה בתבנית עגולה אפשר גם במרובעת.
ראשית, על נייר אפיה ציירתי עיגול בגודל תבנית האפיה
ועליה הזלפתי את המרנג.
את המרנג מייבשים שלוש שעות בתנור ב-100 מעלות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן 60 – מתכונים לווטצא'פ
ומשם כל היתר זה משחק ילדים.
אופים בצק פריך
מצפים בקצפת
מניחים את המרנג מעל
מקשטים עם שוקולד
ועכשיו הקטע הממש קשה – שמים במקרר
כי רק למחרת העוגה משתבחת.
טועמים ביס, ומיישרים, וחותכים עוד חתיכה
וככה הלכה לה העוגה.
עוגה נוספת חלומית עם שכבת מרנג
זו עוגת שזיפים מופלאה שאותה תמצאו כאן
עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק
לעוד מתכונים של עוגות רק לחצו כאן
מתכונים לעוגות
מזכירה לכם שמבצעי המתנות הבלעדיים לסוויט דולי
עדיין נמשך עם מתנות חדשות ואת הכל תמצאו כאן
החנות של סוויט דולי
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון לעוגת קצף וקצפת חלומית
העוגה נאפתה בתבנית 24
מה צריך לעוגת קצף וקצפת חלומית
לבצק:
100 גרם חמאה קרה
2 כפות גדושות סוכר
1 כוס קמח תופח – חד פעמי חמה
2 חלמונים
למלית:
1 מכל שמנת מתוקה(250 מ"ל).
3 כפיות סוכר
1 כפית קפה נמס
למרנג:
4 חלבונים
1 כוסות סוכר
להכין גאנש שוקולד:
200 גרם שוקולד
1 שמנת מתוקה
מרתיחים שמנת מתוקה, שמים בתוכו את השוקולד, מכבים את האש ושכוחים לעשר דקות .
לאחר מכן מערבבים היטב לעיסה אחידה.
בגאנש נשתמש רק לקישוט, נשתמש רק בשתיים עד שלוש כפות,
את יתר הגאנש אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה עד שבוע ימים.
ועכשיו לעבודה באמת.
על נייר אפיה מציירים את קוטר תבנית האפייה.
במיקסר, שמים את החלבונים ומתחילים להקציף במהירות בינונית ועוברים למהירות מהירה במשך חמש דקות.
רק אחרי חמש דקות כשהקצף לבן מוסיפים את הסוכר כל פעם כף.
איך יודעים שהקצף יציב?
הופכים את הקערה והקצף לא זז.
מזליפים על נייר האפייה את הקצף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 100 מעלות למשך שלוש שעות.
בינתיים מכינים את הבצק הפריך.
במעבד מזון שמים את כל החומרים או פשוט לשים עד לקבלת בצק אחיד.
שמים במקרר לחצי שעה.
תבנית 24, מצפים בנייר אפיה ועליו מרדדים את הבצק.
אופים את הבצק בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כעשר עד 12 דקות.
שימו לב שהבצק לא ישחים יתר על המידה.
מוציאים ומקררים.
מקציפים את הקצפת עם הסוכר והנס קפה ושמים בצד.
מכינים את הגאנש שוקולד לפי ההוראות שלמעלה.
מלאכת הרכבת העוגה:
מניחים את הבצק הפריך
מורחים על הקצפת
מניחים את המרנג על הקצפת
מקשטים בשוקולד ואמרתי לכם עכשיו הכי קשה זה להתאפק
כי העוגה הולכת למקרר כי היא תהיה משובחת יום אחרי.
תהנו תהנו תהנו!