הכנתי עוגת גזר בחושה מקמח כוסמין מלא.
בחודשיים האחרונים עובר עלי גל בריאותי שאני מאד אוהבת כי הוא עושה לי טוב.
זה קרה אחרי שאחותי לא הפסיקה להגיד לי ש"קמח לבן זה פחמימות ריקות",
טוב, שלחתי את הקניין שיקנה לי קמח כוסמין והוא חזר עם שבע קילו קמח.
נו סתםם אבל הבנתם שהמזווה שלי מלא בקמחים מסוגים שונים ואני דווקא מאד נהנית.
אז הכנתי לחם מקמח כוסמין שאני מאד אוהבת אותו, כי אני מכינה, פורסת לפרוסות,
מחלקת לשקיות, מקפיאה וכל פעם מוציאה ויש לי לחם טרי.
הכנתי גם פנקייק מקמח כוסמין ואין ספק עכשיו הגיע זמן העוגה.
אז הכנתי עוגת גזר בחושה מקמח כוסמין מלא.
תשמעו, יצאה פצצה!
היא רכה, אוורירית מ ע ו ל ה!
וכמו כל העוגות שלי של שיטת "קערה ומזלג"
או במיקסר צ'יק צ'ק שמים את המצרכים, פחות מעשר דקות
ויש לכם עוגת גזר בחושה מקמח כוסמין מלא שנכנסת לתנור.
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לעוגות בחושות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות בחושות
ומתכונים לעוגות עם פירות כאן
מתכונים לעוגות עם פירות
עוגת הגזר בחושה מקמח כוסמין מלא
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק.
מה צריך לעוגת גזר בחושה מקמח כוסמין מלא?
3 ביצים
1 כוס סוכר
חצי כוס שמן
2 כוסות גזר מרוסק
כפית קינמון
חצי כוס מיץ תפוזים
כוס ורבע קמח כוסמין מלא
כפית אבקת אפייה
אבקת סוכר לקישוט מעל
איך מכינים העוגת גזר בחושה מקמח כוסמין מלא?
שמים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים לקצף יציב.
מוסיפים את השמן ומערבבים הכל ביחד.
מוסיפים את מיץ התפוזים והגזר המרוסק ומערבבים.
מנפים לתוך הבלילה את קמח הכוסמין ומוסיפים את אבקת האפייה,
מערבבים הכל ביחד.
משמנים תבנית ובתנור שחומם ל-180 מעלות מעבירים את הבלילה.
אופים בערך כארבעים דקות עד שהעוגה משחימה.
בודקים עם קיסם ומוציאים לקירור
אפשר לפזר אבקת סוכר מעל היא נפלאה.
היא רכה, היא אוורירית היא נהדרת!
תהנו!!