לכבוד שבת הכנתי פנקייק מקמח כוסמין מלא.
שבת בבוקר זה מאסט פנקייקים והשבוע החלטתי ללכת על בריאות.
מתכון לפנקייק בריאות, מתכון לפנקייק בריא וטעים במיוחד עם קמח כוסמין מלא.
הכל התחיל כשהתקשרתי השבוע לבתי ושעה היתה בממתינה, לא טרחה לענות לי.
אחרי שעה היא מתקשרת, איך שאני באה לפתוח עליה מבערים למה היא לא עונה לי במיידית,
פתחה היא מבערים:
"אמא, הייתי עם חברה שלי שימרית שאמרה לי שבחיים לא הכינה לחם כוסמין
ובזכותך הכינה לחם כוסמין מקמח כוסמין מלא והלחם יצא לה מושלם.
אמרה שההנחיות היו מדוייקות, פעלה אחת לאחת, לא הפסיקה לדבר בשבחך ואמרה לי כמה היא מרוצה ממך"
טוב ברור שמאותו הרגע כבר שכחתי למה התקשרתי ושכחתי לכעוס למה היא לא עונה לי במיידית,
התמוגגתי מנחת והחלטתי שאני הולכת לפנק את החברה שלה גם בפנקייק מקמח כוסמין.
אם פנקייק בריאותי אז עד הסוף.
תשמעו, הפנקייק יצא מעולה!
אפילו אני לא האמנתי שפנקייק מקמח כוסמין מלא יכול להיות כל כך טעים.
האמת שחשבתי גם להוסיף בננות לבלילה, אבל שכחתי,
אז אם אתם רוצים להוסיף בננות אפשר.
אפשר להוסיף גם אוכמניות או כל פיצפוצי שוקולד,
פנקייק מקמח כוסמין מלא יהיה משובח!

חוץ מפנקייק מקמח כוסמין יש עוד כמה פנקייקים לבחירתכם
יש גם גירסת עם בננות ושיבולת שועל – לחצו למטה
פנקייק מבננות ושיבולת שועל שמכינים בדקות והוא מתאים לא רק לילדים קטנים
מתכון לפנקייקים אפויים תוכלו למצוא רק ללחוץ כאן
פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות
והנה פנקייק מהזה מושחת אבל מהזה טעים:
תוכלו למצוא את המתכון כאן – פנקייק ממולא שוקולד הורס
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון לפנקייק מקמח כוסמין מלא


מה צריך בשביל פנקייק מקמח כוסמין מלא?
1 כוס חלב
2 ביצים
2 כפות סוכר
רבע כוס שמן
כוס וחצי קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפיה
אפשר-להוסיף בננה מעוכה לבלילה
איך מכינים פנקייק מקמח כוסמין מלא?
מערבבים את החלב עם הביצה, השמן והסוכר לבלילה אחידה.
מערבבים את קמח הכוסמין עם אבקת אפיה ומוסיפים לבלילה.
מחממים מחבת שיהיה חם ומרססים בשמן.
בשלב הזה מנמיכים את האש כדי שהפנקייקים לא ישרפו בתחתית.
יוצקים כמות מהבלילה למחבת,
נותנים לפנקייק להתבשל, רואים שיש בועות, בודקים
ובזהירות הופכים לצד השני. לא נוגעים ולא מועכים!
תנו להם לתפוח!
כמה דקות על אש נמוכה, בודקים שהשחימו ומעבירים לצלחת.
הם הורסים פשוט הורסים כמה שהם טעימים!
עם סירופ מייפל הם נפלאים.
תהנו אהובות ואהובים!