קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור ראיתי בפינטרסט,
בגירסה המקורית זהו מתכון יווני שהכינו עם רוטב יוגורט.
אני כל כך אהבתי את המראה היפה של הקציצות עם תפוחי האדמה,
שהחלטתי להכין את אותו התבשיל ברוטב עגבניות.
הכנתי גירסה כשרה וטעימה לקציצות הבשר עם תפוחי אדמה בתנור.
אחרי שהתבשיל יוצא מהתנור, מניחים על השולחן וכל אחד מקבל
קציצת בשר עסיסית עם תפוחי אדמה רך רך ונמס בפה, יופי של מנה.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו כאן23 – מתכונים לווטצא'פ
הכנתי לכם סרטון איך מכינים קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור
כדי שתוכלו לראות איך עשיתי את זה במדוייק הנה הכל כאן
אז איך מתחילים להכין את התבשיל הנהדר הזה?
ראשית מכינים קציצות בשר,
מכינים פרוסות תפוחי אדמה בעיגולים וקערה אחת
כדי להכין את התבשיל.
אם אתם מחפשים עוד מתכונים לבשר – מתכונים לבשר עם צלי
בקערה מתחילים לסדר את פאזל הקציצות ותפוחי האדמה
אחד אחרי השני שמים פרוסת תפוח אדמה קציצה, פרוסת תפוח אדמה קציצה
וכך אחד אחרי השני,
מסיימים שורה עוברים לשורה הבאה עד שמסיימים את כל התבנית.
בסרטון תוכלו לראות במדוייק איך הכנתי את כל הקערה
עם קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור.
אגב, יש לי גם מתכון לגלילות חצילים עם בשר
מתכון קל הכנה הכל כאן – גלילות חצילים ממולאות בשר
לאחר שהתבשיל מוכן, מכינים רוטב עגבניות
מכסים את התבשיל עם נייר כסף ומכניסים לתנור לאפייה
הקציצות רכות, תפוחי האדמה נמסים עם הרוטב
אני בטוחה שתאהבו.
לעוד מתכונים של בשר רק לחצו כאן
מתכונים לבשר
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור
מה צריך לקציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור?
חצי קילו בשר בקר טחון
1 ביצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כף שום כתוש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אם אתם אוהבים בקציצות תבלינים נוספים כמו כמון או תבלין לקציצות
אתם יכולים להוסיף מה שאתם אוהבים.
5-6 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לפרוסות
לרוטב עגבניות:
1 קופסה עגבניות מרוסקות – 400 גרם
2 כפות רסק עגבניות מרוכז
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שום כתוש לפי הטעם
פרוסות שום לפיזור מעל
5 כפות שמן זית
2 כוסות מים
איך מכינים הקציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור?
ראשית, מכינים את תערובת הקציצות בשר.
מערבבים את הבשר הטחון עם התבלינים מלח פלפל, מוסיפים ביצה ומערבבים הכל ביחד לעיסה אחידה,
יוצרים קציצות ומניחים בצד.
מקלפים את תפוחי האדמה, פורסים לפרוסות.
כשהקציצות והבשר מוכנים מתחילים להעביר לקערה.
פרוסת תפוח אדמה ואחרי זה קציצת בשר ועוד פרוסת תפוח אדמה, ככה אחד אחרי השני,
עד שיש לנו שורה ישרה.
לאחר שהסתיימה השורה, מתחילים שוב שורה חדשה עם פרוסת תפוח אדמה ואחרי זה קציצה.
בסרטון תוכלו לראות בדיוק איך הכנתי את זה.
כשהקערה מלאה בתפוחי אדמה וקציצות, מכינים את הרוטב.
בסיר שמים את העגבניות המרוסקות עם רסק העגבניות, התבלינים והשמן ומביאים לרתיחה.
לאחר שהרוטב נעשה עיסה אחידה מורידים מהאש ומעבירים כף אחרי כף לקערה הבשר.
לאחר שכל הקערה מלאה ברוטב, מכסים בנייר כסף.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית לאפייה כארבעים דקות עד שעה,
לאחר כארבעים דקות מוציאים את התבנית ובודקים אם תפוחי האדמה רכים,
מורידים את נייר הכסף ומכניסים את התבשיל לעוד כרבע שעה.
יופי של קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור.
בתיאבון!