מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח

מדריך מדוייק איך מכינים רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי

שתף
הדפסה
רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי
מה צריך

נתח סינטה במשקל קילו וחצי
רבע כוס שמן
1 בצל חתוך לרבעים
2 בצלים חתוכים לחצאים – להשכיב את הבשר על הבצל בתבנית
6 שיני שום מקולפים
מלח – לפי הטעם
2 כפות – פלפל שחור גרוס
מלח גס – לפי הטעם
2 עלי רוזמרין
5-6 שיני שום

סוויט טיפ

נתחיל אצל הקצב ונבקש נתח סינטה טרי.
לא יעזור כלום, נתח סינטה טרי אולי יותר יקר, אבל הכי טעים.
אחרי שהבשר יצא מהתנור אפשר לחתוך את מעטפת השומן,
אבל חייבים להשאיר את השומן בזמן הצלייה בתנור,
זה ישמור שהבשר לא ישרף ויתן לו טעמים נפלאים.
משקל – הסינטה רוסטביף שבתמונה שוקל מעל לקילו וחצי והוא מספיק לשישה סועדים.
בנוגע לצלייה בתנור –
לכל קילו בשר צריך לשים בין חצי שעה ל-45 דקות בתנור,
אם המשקל של הסינטה גבוה יותר, תוסיפו זמן צלייה ועדיין תשגיחו על הבשר.

מה צריך

נתח סינטה במשקל קילו וחצי
רבע כוס שמן
1 בצל חתוך לרבעים
2 בצלים חתוכים לחצאים – להשכיב את הבשר על הבצל בתבנית
6 שיני שום מקולפים
מלח – לפי הטעם
2 כפות – פלפל שחור גרוס
מלח גס – לפי הטעם
2 עלי רוזמרין
5-6 שיני שום

סוויט טיפ

נתחיל אצל הקצב ונבקש נתח סינטה טרי.
לא יעזור כלום, נתח סינטה טרי אולי יותר יקר, אבל הכי טעים.
אחרי שהבשר יצא מהתנור אפשר לחתוך את מעטפת השומן,
אבל חייבים להשאיר את השומן בזמן הצלייה בתנור,
זה ישמור שהבשר לא ישרף ויתן לו טעמים נפלאים.
משקל – הסינטה רוסטביף שבתמונה שוקל מעל לקילו וחצי והוא מספיק לשישה סועדים.
בנוגע לצלייה בתנור –
לכל קילו בשר צריך לשים בין חצי שעה ל-45 דקות בתנור,
אם המשקל של הסינטה גבוה יותר, תוסיפו זמן צלייה ועדיין תשגיחו על הבשר.

רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי

רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח,
רוסטביף סינטה עסיסי וחגיגי הוא המנה שלכם לראש השנה.

בואו תראו בסרטון איך מכינים את הסינטה.

אז איך מתחילים בכלל להכין רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי?
ההכנה של רוסטביף סינטה בתנור היא קלה, אינה מסובכת בכלל אבל היא דורשת שני שלבים.

שלב ראשון – צליית הבשר על מנת "לסגור" את הבשר מכל הצדדים,
שלב שני שבו הבשר נכנס לתנור ונצלה עד שהוא מוכן.
נתח הסינטה אינו מכיל שומן למעט מעטפת השומן שעוטפת אותו מעל,
ובזמן הצליה נותנת לו את הרכות.

חשוב שהבשר יהיה בטמפרטורת החדר כשעה לפני הצלייה.
ראשית, צולים את הבשר מכל הצדדים על מנת "לסגור" את הבשר שתוכו יהיה רך ועסיסי.
רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגיכל פעם הופכים את הבשר מצד לצד
על מנת שהבשר יהיה "סגור" מכל הצדדים.
רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגינותנים לו להיצלות במחבת ובזמן הזה מכינים את התבנית שלתוכה
יכנס הבשר לאחר הצלייה.
מניחים את נתח הסינטה על מצע ירקות או בצלים
שהבשר יגיר נוזלים לקערה, כדי שהוא יהיה קריספי מכל הצדדים.

אתם יכולים להניח תפוחי אדמה מתחת לסינטה
ואז בכלל זה מצויין כי תפוחי האדמה יספגו את טעמי הבשר.
רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגילתנור שחומם מראש ל – 250 מעלות להכניס את הבשר לרבע שעה
אחרי רבע שעה להנמיך ל-200 מעלות לעוד שלושת רבעי שעה בערך.
תשגיחו על הבשר שלא יתייבש,
כי סינטה "וול דאן" היא סינטה רוסטביף יבשה ולא טעימה.

כשמוציאים את הבשר מהתנור, תנו לו לנוח לפני הפריסה כעשר דקות,
כדי שיהיה עסיסי בעת הפריסה.
הבשר צריך להיות ורדרד מעט בעת הפריסה
כמו שאתם רואים בתמונה.

אם אתם מחפשים מתכוני בשר נוספים – בבקשה

מתכון לאוסובוקו טלה בתנור עם ירקות
מתכון לאוסובוקו טלה בתנור עם ירקות שמתפרק ונמס בפה כמה שהוא רך

מתכון  חדש!
מתכון להכנת צלי בשר בקר קלאסי חגיגי
מתכון להכנת צלי בשר בקר קלאסי חגיגי

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל
בשר צלי מבושל עם תפוחי אדמה וגזר, מנה מושלמת לערב החג

ואי אפשר בלי מתוקים כל הקינוחים החגיגים לראש השנה הכל כאן
קינוחים מתוקים וחגיגיים לראש השנה


רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

 

רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי

רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח

 

 

מה צריך בשביל רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי?

נתח סינטה במשקל קילו וחצי
רבע כוס שמן
1 בצל חתוך לרבעים
2 בצלים חתוכים לחצאים – להשכיב את הבשר על הבצל בתבנית
6 שיני שום מקולפים
מלח – לפי הטעם
2 כפות – פלפל שחור גרוס
מלח גס – לפי הטעם
2 עלי רוזמרין
5-6 שיני שום

איך מכינים רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי?

מטגנים בצל במחבת.
כשהבצל שחום, והמחבת לוהט, מוסיפים הבשר, מטגנים אותו ו”סוגרים” מכל הצדדים.
הופכים את הבשר מצד לצד עד שכולו צלוי.
לאחר שהבשר צלוי, מורחים את כולו בפלפל שחור גרוס.

מכינים תבנית חסינת אש, מניחים עליה בצלים חתוכים או תפוחי אדמה חתוכים,
מפזרים את שיני השום ועליהם מניחים את הבשר, מעל מניחים את עלי הרוזמרין.
לתנור שחומם מראש ל – 250 מעלות להכניס את הבשר לרבע שעה
אחרי רבע שעה להנמיך ל-200 מעלות לעוד שלושת רבעי שעה בערך.

תשגיחו על הבשר שלא יתייבש, כי סינטה "וול דאן" היא סינטה רוסטביף יבשה ולא טעימה.
מגישים לשולחן, כל אחד חותך לו את נתח הבשר שהוא אוהב,
את הרוטב מנגבים עם חלה ומודים כל יום לאחד והיחיד שאנחנו בריאים.

חג שמח אהובות ואהובים!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?