רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח הוא הבשר הכי רך שתכינו ואתם כל כך תהנו ממנו. רוסטביף סינטה הוא בשר שאינו זקוק לבישול ארוך. בניגוד לבשר צלי שזקוק לבישול ארוך, הסינטה מספיק לה זמן קצר בתנור אבל עם טיפול נכון.
בואו תראו בסרטון איך מכינים את הסינטה.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
אז איך מתחילים בכלל להכין רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי?
ההכנה של רוסטביף סינטה בתנור היא קלה, אינה מסובכת בכלל אבל היא דורשת שני שלבים.
שלב ראשון – צליית הבשר על מנת "לסגור" את הבשר מכל הצדדים,
שלב שני שבו הבשר נכנס לתנור ונצלה עד שהוא מוכן.
נתח הסינטה אינו מכיל שומן למעט מעטפת השומן שעוטפת אותו מעל,
ובזמן הצליה נותנת לו את הרכות.
חשוב שהבשר יהיה בטמפרטורת החדר כשעה לפני הצלייה.
ראשית, צולים את הבשר מכל הצדדים על מנת "לסגור" את הבשר שתוכו יהיה רך ועסיסי.
כל פעם הופכים את הבשר מצד לצד
על מנת שהבשר יהיה "סגור" מכל הצדדים.
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
נותנים לו להיצלות במחבת ובזמן הזה מכינים את התבנית שלתוכה
יכנס הבשר לאחר הצלייה.
מניחים את נתח הסינטה על מצע ירקות או בצלים
שהבשר יגיר נוזלים לקערה, כדי שהוא יהיה קריספי מכל הצדדים.
אתם יכולים להניח תפוחי אדמה מתחת לסינטה
ואז בכלל זה מצויין כי תפוחי האדמה יספגו את טעמי הבשר.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו32 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לראש השנה
מתכונים לראש השנה
לתנור שחומם מראש ל – 250 מעלות להכניס את הבשר לרבע שעה
אחרי רבע שעה להנמיך ל-200 מעלות לעוד שלושת רבעי שעה בערך.
תשגיחו על הבשר שלא יתייבש,
כי סינטה "וול דאן" היא סינטה רוסטביף יבשה ולא טעימה.
כשמוציאים את הבשר מהתנור, תנו לו לנוח לפני הפריסה כעשר דקות,
כדי שיהיה עסיסי בעת הפריסה.
הבשר צריך להיות ורדרד מעט בעת הפריסה
כמו שאתם רואים בתמונה.
צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל
בשר צלי מבושל עם תפוחי אדמה וגזר, מנה מושלמת לערב החג
רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח
מה צריך בשביל רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי?
נתח סינטה במשקל קילו וחצי
רבע כוס שמן
1 בצל חתוך לרבעים
2 בצלים חתוכים לחצאים – להשכיב את הבשר על הבצל בתבנית
6 שיני שום מקולפים
מלח – לפי הטעם
2 כפות – פלפל שחור גרוס
מלח גס – לפי הטעם
2 ענפי רוזמרין
5-6 שיני שום
איך מכינים רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי?
מטגנים בצל במחבת.
כשהבצל שחום, והמחבת לוהט, מוסיפים הבשר, מטגנים אותו ו”סוגרים” מכל הצדדים.
הופכים את הבשר מצד לצד עד שכולו צלוי.
לאחר שהבשר צלוי, מורחים את כולו בפלפל שחור גרוס.
מכינים תבנית חסינת אש, מניחים עליה בצלים חתוכים או תפוחי אדמה חתוכים,
מפזרים את שיני השום ועליהם מניחים את הבשר, מעל מניחים את עלי הרוזמרין.
לתנור שחומם מראש ל – 250 מעלות להכניס את הבשר לרבע שעה
אחרי רבע שעה להנמיך ל-200 מעלות לעוד שלושת רבעי שעה בערך.
תשגיחו על הבשר שלא יתייבש, כי סינטה "וול דאן" היא סינטה רוסטביף יבשה ולא טעימה.
מגישים לשולחן, כל אחד חותך לו את נתח הבשר שהוא אוהב,
את הרוטב מנגבים עם חלה ומודים כל יום לאחד והיחיד שאנחנו בריאים.
חג שמח אהובות ואהובים!