רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח

מדריך מדוייק איך מכינים רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי

שתף
הדפסה
רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי
מה צריך

נתח סינטה במשקל קילו וחצי
רבע כוס שמן
1 בצל חתוך לרבעים
2 בצלים חתוכים לחצאים – להשכיב את הבשר על הבצל בתבנית
6 שיני שום מקולפים
מלח – לפי הטעם
2 כפות – פלפל שחור גרוס
מלח גס – לפי הטעם
2 ענפי רוזמרין
5-6 שיני שום

סוויט טיפ

נתחיל אצל הקצב ונבקש נתח סינטה טרי.
לא יעזור כלום, נתח סינטה טרי אולי יותר יקר, אבל הכי טעים.
אחרי שהבשר יצא מהתנור אפשר לחתוך את מעטפת השומן,
אבל חייבים להשאיר את השומן בזמן הצלייה בתנור,
זה ישמור שהבשר לא ישרף ויתן לו טעמים נפלאים.
משקל – הסינטה רוסטביף שבתמונה שוקל מעל לקילו וחצי והוא מספיק לשישה סועדים.
בנוגע לצלייה בתנור –
לכל קילו בשר צריך לשים בין חצי שעה ל-45 דקות בתנור,
אם המשקל של הסינטה גבוה יותר, תוסיפו זמן צלייה ועדיין תשגיחו על הבשר.

מה צריך

נתח סינטה במשקל קילו וחצי
רבע כוס שמן
1 בצל חתוך לרבעים
2 בצלים חתוכים לחצאים – להשכיב את הבשר על הבצל בתבנית
6 שיני שום מקולפים
מלח – לפי הטעם
2 כפות – פלפל שחור גרוס
מלח גס – לפי הטעם
2 ענפי רוזמרין
5-6 שיני שום

סוויט טיפ

נתחיל אצל הקצב ונבקש נתח סינטה טרי.
לא יעזור כלום, נתח סינטה טרי אולי יותר יקר, אבל הכי טעים.
אחרי שהבשר יצא מהתנור אפשר לחתוך את מעטפת השומן,
אבל חייבים להשאיר את השומן בזמן הצלייה בתנור,
זה ישמור שהבשר לא ישרף ויתן לו טעמים נפלאים.
משקל – הסינטה רוסטביף שבתמונה שוקל מעל לקילו וחצי והוא מספיק לשישה סועדים.
בנוגע לצלייה בתנור –
לכל קילו בשר צריך לשים בין חצי שעה ל-45 דקות בתנור,
אם המשקל של הסינטה גבוה יותר, תוסיפו זמן צלייה ועדיין תשגיחו על הבשר.

רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי

רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח הוא הבשר הכי רך שתכינו ואתם כל כך תהנו ממנו. רוסטביף סינטה הוא בשר שאינו זקוק לבישול ארוך. בניגוד לבשר צלי שזקוק לבישול ארוך, הסינטה מספיק לה זמן קצר בתנור אבל עם טיפול נכון.

בואו תראו בסרטון איך מכינים את הסינטה.

בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי

 

 

 

אז איך מתחילים בכלל להכין רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי?
ההכנה של רוסטביף סינטה בתנור היא קלה, אינה מסובכת בכלל אבל היא דורשת שני שלבים.

שלב ראשון – צליית הבשר על מנת "לסגור" את הבשר מכל הצדדים,
שלב שני שבו הבשר נכנס לתנור ונצלה עד שהוא מוכן.
נתח הסינטה אינו מכיל שומן למעט מעטפת השומן שעוטפת אותו מעל,
ובזמן הצליה נותנת לו את הרכות.

חשוב שהבשר יהיה בטמפרטורת החדר כשעה לפני הצלייה.
ראשית, צולים את הבשר מכל הצדדים על מנת "לסגור" את הבשר שתוכו יהיה רך ועסיסי.

רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי

כל פעם הופכים את הבשר מצד לצד
על מנת שהבשר יהיה "סגור" מכל הצדדים.
רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי

 

מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח

 

נותנים לו להיצלות במחבת ובזמן הזה מכינים את התבנית שלתוכה
יכנס הבשר לאחר הצלייה.
מניחים את נתח הסינטה על מצע ירקות או בצלים
שהבשר יגיר נוזלים לקערה, כדי שהוא יהיה קריספי מכל הצדדים.

אתם יכולים להניח תפוחי אדמה מתחת לסינטה
ואז בכלל זה מצויין כי תפוחי האדמה יספגו את טעמי הבשר.

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו32 כאן- מתכונים לווטצא'פ

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן  מתכונים למייל

 

רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי

 

עוד מתכונים לראש השנה
מתכונים לראש השנה

 

לתנור שחומם מראש ל – 250 מעלות להכניס את הבשר לרבע שעה
אחרי רבע שעה להנמיך ל-200 מעלות לעוד שלושת רבעי שעה בערך.
תשגיחו על הבשר שלא יתייבש,
כי סינטה "וול דאן" היא סינטה רוסטביף יבשה ולא טעימה.

כשמוציאים את הבשר מהתנור, תנו לו לנוח לפני הפריסה כעשר דקות,
כדי שיהיה עסיסי בעת הפריסה.
הבשר צריך להיות ורדרד מעט בעת הפריסה
כמו שאתם רואים בתמונה.

מתכון להכנת צלי בשר בקר קלאסי חגיגי

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל
בשר צלי מבושל עם תפוחי אדמה וגזר, מנה מושלמת לערב החג

 

רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי

רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח

 

מה צריך בשביל רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי?

נתח סינטה במשקל קילו וחצי
רבע כוס שמן
1 בצל חתוך לרבעים
2 בצלים חתוכים לחצאים – להשכיב את הבשר על הבצל בתבנית
6 שיני שום מקולפים
מלח – לפי הטעם
2 כפות – פלפל שחור גרוס
מלח גס – לפי הטעם
2 ענפי רוזמרין
5-6 שיני שום

איך מכינים רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי?

מטגנים בצל במחבת.
כשהבצל שחום, והמחבת לוהט, מוסיפים הבשר, מטגנים אותו ו”סוגרים” מכל הצדדים.
הופכים את הבשר מצד לצד עד שכולו צלוי.
לאחר שהבשר צלוי, מורחים את כולו בפלפל שחור גרוס.

מכינים תבנית חסינת אש, מניחים עליה בצלים חתוכים או תפוחי אדמה חתוכים,
מפזרים את שיני השום ועליהם מניחים את הבשר, מעל מניחים את עלי הרוזמרין.
לתנור שחומם מראש ל – 250 מעלות להכניס את הבשר לרבע שעה
אחרי רבע שעה להנמיך ל-200 מעלות לעוד שלושת רבעי שעה בערך.

תשגיחו על הבשר שלא יתייבש, כי סינטה "וול דאן" היא סינטה רוסטביף יבשה ולא טעימה.
מגישים לשולחן, כל אחד חותך לו את נתח הבשר שהוא אוהב,
את הרוטב מנגבים עם חלה ומודים כל יום לאחד והיחיד שאנחנו בריאים.

חג שמח אהובות ואהובים!

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים