בצק פילו ממולא בשר טחון וחצילים זוהי מנה נפלאה.
מגישים לשולחן שקיות של בצק פילו מתפצח עם כל ביס.
עלי הפילו מלאים בחצילים ובשר טחון שיוצרים בפה ביס מושלם.
עלי הפילו פריכים מאד לאחר האפייה והביס שלהם עסיסי וטעים.
ניתן להגיש עם טחינה.
למתכון לטחינה לחצו כאן – מתכון לטחינה רגילה או ירוקה
חלק מעלי הפילו הכנתי בצורה שטוחה, שזה אומר,
משטחים את עלי הפילו, מורחים את עלה הפילו בשמן,
מניחים באמצע חצילים קלויים ובשר טחון ואוספים את השוליים כמו מעטפה ומקפלים.
או שאפשר לאסוף את השוליים ולגלגל למעלה וליצור "גבעה" של בצק.
עכשיו זה תלוי בטעם שלכם.
אצלנו במשפחה אלה שאוהבים בצק אהבו את הגבוהים,
אני העדפתי את השטוחים, נו פחות קלוריות אתם מבינים.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו כאן23 – מתכונים לווטצא'פ
להכנת המאפה החגיגי שלנו בצק פילו ממולא בשר וחצילים,
נכין קודם כל חצילים בתנור, הכנתי לכם סרטון מדוייק איך מכינים חצילים בתנור
תוכלו לראות הכל כאן – איך מכינים חצילים בתנור
בזמן שהחצילים נאפים בתנור, מכינים את הבשר, כשהחצילים והבשר מוכנים ממלאים את בצק הפילו.
ניתן להכין אותם יום מראש, לאפות ורק לחמם לפני ההגשה.
לעוד מתכונים עם חצילים לחצו כאן
מתכונים עם חצילים
אם אתם מחפשים עוד מתכונים לבשר – מתכונים לבשר עם צלי
אגב, יש לי גם מתכון לגלילות חצילים עם בשר
מתכון קל הכנה הכל כאן – גלילות חצילים ממולאות בשר
יש גם – מתכונים לבשר
בצק פילו ממולא בשר טחון וחצילים
סוויט טיפ:
כדי שתהליך ההכנה יהיה קל, מכינים ראשית את החצילים בתנור,
בזמן שהחצילים בתנור, מכינים את הבשר.
כשהבשר והחצילים מוכנים אפשר להכין את מאפה הפילו.
מה צריך בשביל בצק פילו ממולא בשר טחון וחצילים?
1 חבילת עלי פילו
1 קילו בשר טחון
5 חצילים פרוסים לפרוסות
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
צלוחית ובתוכה שמן זית
מלח-פלפל לפי הטעם
2-3 שיני שום כתושות
ביצה טרופה
איך מכינים בצק פילו ממולא בשר טחון וחצילים?
קולים חצילים בתנור, הכנתי לכם סרטון מדוייק איך מכינים חצילים בתנור
תוכלו לראות הכל כאן – איך מכינים חצילים בתנור
בזמן שהחצילים בתנור מכינים את הבשר.
במחבת רחבה יוצקים שמן שמים הבצל ומתחילים לטגן את הבצל עד שמשנה צבעו לחום.
מוסיפים את הבשר ועם מזלג מפוררים את הבשר לפירורים.
מוסיפים התבלינים, מערבבים, ממשיכים לפורר הבשר ולבשל כרבע שעה עד שכל הבשר מפורר.
נותנים לבשר להתקרר.
פותחים את חבילת עלי הפילו ומכסים במגבת כי לעלי הפילו יש נטייה להתייבש.
כל פעם לוקחים 2 עלי פילו עליהם עובדים, מניחים בצד ובינתיים יתר הדפים מכוסים במגבת.
שמים עלה פילו על משטח ומורחים אותו בשכבה דקה של שמן זית.
מניחים עליו דף נוסף וגם אותו מברישים בזמן זית.
באמצע עלה הפילו מניחים 2-3 פרוסות חצילים ועליהם מפזרים 2-3 כפות בשר טחון.
אוספים את שולי עלי הפילו וסוגרים אותם. באותה צורה למלא את כל הדפים.
בתבנית אפיה משומנת מניחים את את כל שקיקי בצק פילו ממולא בשר טחון וחצילים.
למרוח ביצה טרופה על העלים למעלה ואפשר לפזר שומשום.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות לאפות כרבע שעה עד עשרים דקות, עד שמשחים.
ניתן לאפות יום מראש ולשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
הם טעימים, הם מתפצחים וממלאים את הפה בטעמים נפלאים.
הכנתם? אשמח לשמוע אם אהבתם, תכתבו לי פה בתגובות או בדף הפייסבוק ואם תשלחו תמונות אוהב אתכם לנצח!
בתיאבון אהובות ואהובים!