מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
מתכון לדג בורי ברוטב עגבניות

בורי הוא הדג שמתאים ביותר למנת דגים ברוטב עגבניות

שתף
הדפסה
מתכון לדג בורי ברוטב עגבניות
מה צריך

6 פילטים של בורי–שתי אריזות של פילה בורי קפוא
6 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ לעיגולים
1 גמבה
כ-7-8 שיני שום פרוסות
חצי פלפל ירוק או אדום חריף (מי שאוהב חריף אפשר יותר, מי שלא אוהב חריף – לוותר
1 קופסה 400 גרם קוביות עגבניה או 4 עגבניות חתוכות לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
חצי כוס מים
כוס כוסברה קצוצה
כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מה צריך

6 פילטים של בורי–שתי אריזות של פילה בורי קפוא
6 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ לעיגולים
1 גמבה
כ-7-8 שיני שום פרוסות
חצי פלפל ירוק או אדום חריף (מי שאוהב חריף אפשר יותר, מי שלא אוהב חריף – לוותר
1 קופסה 400 גרם קוביות עגבניה או 4 עגבניות חתוכות לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
חצי כוס מים
כוס כוסברה קצוצה
כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מתכון לדג בורי ברוטב עגבניות

מתכון לדג בורי ברוטב עגבניות, הוא מתכון נהדר שמתאים לארוחת שישי.
אצלנו בדרך כלל בארוחת שישי מתחילים עם דג ברוטב עגבניות.
דג ברוטב עגבניות הוא מאכל די לאומי אבל קוראים לו בכל מיני שמות.
תקראו לזה חריימה, תקראו לזה פשה קון טומטוס – כל עדה והשם שלה
אבל תכל'ס כולנו אוכלים דגים עם רוטב עגבניות.

יש כאלה שמעדיפים את הדג עם הרבה חריף,
יש כאלה שמתבלים בעדינות, כמוני למשל,
אבל כמובן שליד הדג חלה חייבת להיות כי הרוטב פשוט נהדר.

את דג הבורי מכינים בקלות ותוכלו לראות בסרטון איך מכינים אותו במדוייק

אם אתם מחפשים מתכון אחר לדגים בבקשה
דג סלמון בתנור, חמישה מצרכים כולל הדג

דג סלמון בתנור

אתם מוזמנים לקהילת האוכל – אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

ואם אתם לא יודעים מה לבחור בבקשה תפריט מתכונים מחכה לכם
תפריט מתכונים

מתכון לדג בורי ברוטב עגבניות

מתכון לדג בורי ברוטב עגבניות


מה צריך בשביל פילה בורי ברוטב עגבניות?

 6 פילטים של בורי–שתי אריזות של פילה בורי קפוא
6 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ לעיגולים
1 גמבה
כ-7-8 שיני שום פרוסות
חצי פלפל ירוק או אדום חריף (מי שאוהב חריף אפשר יותר, מי שלא אוהב חריף – לוותר
1 קופסה 400 גרם קוביות עגבניה או 4 עגבניות חתוכות לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
חצי כוס מים
כוס כוסברה קצוצה
כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

איך מכינים פילה בורי ברוטב עגבניות?

בסיר רחב או סוטאג’ יוצקים שמן ומטגנים את עיגולי הבצל
חותכים את הגמבה לפרוסות ואת הפלפל החריף לעיגולים
מוסיפים לסיר את הגמבה, פלפל חריף השום ומאדים הכל ביחד
נותנים לטעמים להתערבב ולהיספג ביחד כעשר דקות
מוסיפים את קוביות העגבניה, המים והרסק, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים הכל ביחד
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש
על פילה הבורי בוזקים פלפל שחור ומעט מלח
מוסיפים את פרוסות הדגים לסיר כשהעור כלפי מטה ולכסות את הדגים עם הרוטב.
מפזרים מעל את הפטרוזיליה והכוסברה
מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ-15 דקות עם סיר מכוסה.
מגישים את הדג עם רוטב וחלה ליד.

בתיאבון אהובות ואהובים!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?