עוגיות ממולאות בשוקולד פרווה הן העוגיות החדשות שלכן למשלוח המנות לפורים.
נכון שהן מהממות? כאלה עוד לא היו לכם.
עם הסדרה שמשגעת את הארץ "הכלה מאיסטנבול" התחילו להגיע גם מתכונים בתורכית,
כשראיתי את צורת העוגיות האלה, ידעתי שאני חייבת להכין לפורים עוגיות שעוד לא היו כאלה.
הכנתי לכם סרטון כדאי שתראו בדיוק איך מכינים את צורת העוגיות.
כדי שהעוגיות יהיו פרווה השתמשתי בנטורינה של שמרית,
שהיא תחליף פרווה וטבעוני לחמאה ותחליף בעל יתרונות תזונתיים על פני מוצרי המרגרינה הקיימים כיום בשוק.
חשוב לדעת שנטורינה היא ללא שומן מוקשה, ללא שומן טראנס ובטעם ניטרלי (ללא טעם קוקוס) וללא טעם לוואי.
נטורינה מתאימה במיוחד לאפיית פרווה, לטבעוניים (מאושר ע"י vegan friendly) ולרגישים ללקטוז.
עבדתי בעבר עם נטורינה כשהכנתי עוגיות מגולגלות גיאורגיות פרווה,
שהיו הצלחה היסטרית ברשת. מאד נוח לעבוד עם הבצק והעוגיות היו טעימות אש.
הפעם בגלל שהעוגיות ממולאות בשוקולד, השוקולד נספג בבצק והעוגיות אחרי האפייה נשארות רכות.
השוקולד והבצק שמרו על צורתם לאחר האפייה – מושלמות!
כדי שתדעו בדיוק איך מכינים עוגיות ממולאות בשוקולד הכנתי לכם את סדרי הכנת העוגיות שלב אחרי שלב.
לאחר הכנת הבצק מחלקים לכדורים קטנים.
כל כדור משטחים ומורחים עליו ממרח שוקולד.
רבע עליון משאירים פנוי וחורצים פסים לאורך הבצק
מתחילים לגלגל מלמעלה כלפי מטה
מהשטח עם השוקולד לכיוון הפסים
מגלגלים עד סוף הבצק
סוגרים את העוגיה לעיגול
מהדקים את שתי הפינות
מניחים את העוגיות בתבנית אפייה ולתנור
יצאו מהתנור בדיוק כמו שנכנסו
כאלה עוגיות ממולאות בשוקולד עוד לא היו לכם!
עוגיות ממולאות בשוקולד באווירת פורים לכבוד פורים
עוגיות ממולאות שוקולד פרווה נהדרות!
הבצק רך, טעים ונימוח בפה.
למתכונים נוספים לעוגיות לחצו כאן
– מתכונים לעוגיות
ואם אתם בענייני פורים
כל המתכונים והרעיונות למשלוח מנות לפורים רק ללחוץ
מתכונים לפורים
והתמונות שעושות לי שמח בלב כבר התחילו להגיע.
בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו40 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
עוגיות ממולאות בשוקולד פרווה
עוגיות ממולאות בשוקולד פרווה
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח לבן
- 200 גרם נטורינה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 212 מל שמנת צמחית
- 2 חלמונים
- 1 כוס שוקולד למריחה - למילוי
Instructions
- שמים במיקסר את כל החומרים של הבצק:
- קמח, נטורינה, סוכר וניל, שמנת צמחית, חלמונים ומפעילים את המיקסר עד ליצירת גושים.
- כשיש גושים עוצרים את פעולת המיקסר, מוציאים הבצק, לשים ויוצרים כדור אחיד
- מכניסים למקרר למשך שעתיים
- אחרי שעתיים מוציאים מהמקרר ומחלקים את הבצק לשני כדורים
- מגלגלים כל כדור לרולדה ארוכה. כל רולדה נחתוך ל8-10 חתיכות
- אחרי הפעם הראשונה אתם תדעו מה הגודל הנכון לכם.
- מרדדים את הבצק לבצק דק דק ושטוח
- מורחים שכבת שוקולד אחידה על הבצק
- משאירים רבע למעלה פנוי וחורצים פסים בבצק
- מתחילים מלמעלה מהחלק עם השוקולד ומגלגלים בעדינות את הבצק לרולדה ארוכה.
- בסיום תמתחו מעט את הבצק ותסגרו לעיגול
- מחברים את שתי הקצוות בלחיצה
- מעבירים לתבנית אפייה וממשיכים להכין את כל העוגיות
- לא צריך לדאוג בזמן האפייה, השוקולד לא נוזל והעוגיות שומרות על צורתן
- לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את העוגיות, אופים כ 30 דקות, תלוי בחוזק התנור שלכם.
- אחרי שמוציאים מהתנור מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים
- הן נהדרות והן יעשו לכם שמח בפה.