עוגיות מגולגלות גיאורגיות פרווה.
בקיץ הזה כמעט כל עם ישראל ואשתו, נסעו לטייל בגיאורגיה, ארץ עם נופים מרהיבים,
הכל ממש זול, גיאורגיה הייתה על המפה.
שתי חברות שלי שחזרו, סיפרו בהתלהבות שטעמו
עוגיות מגולגלות גיאורגיות, עוגיות ממולאות באגוזים וקוקוס. נו, שאני לא אנסה להכין?
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
כדי שהעוגיות יהיו פרווה השתמשתי בנטורינה, תחליף נהדר על בסיס שמן קוקוס ללא טעם לוואי והיא נהדרת באפייה.
מודה ומתוודה בהתחלה די חששתי, לא הייתי בטוחה איך הבצק יהיה עם הנטורינה,
אם יהיה קל לעבוד איתו, אם הבצק יהיה טעים,
ובכן אהובות ואהובים יש לי שתי מילים להגיד לכם –
הנטורינה מצויינת!
כבר בשלב הכנת הבצק, הבצק היה נוח לעבודה, לא נמרח על משטח העבודה,
העוגיות התגלגלו יפה, והטעם.. נו, אלוהים מה יהיה עם כל הקלוריות האלה
וכן, במבחן הטעימה הן פשוט נפלאות!
הנה איך הכנתי עוגיות מגולגלות גיאורגיות פרווה.
לאחר הכנת הבצק מחלקים את הבצק לשישה כדורים.
מגלגלים כל כדור לעיגול וחותכים למשולשים.
שמים בקצה כפית מילוי ומגלגלים מהחוץ כלפי פנימה.
מחזיקים בקצוות ומתחילים לגלגל
מגלגלים עד הסוף ואת הקצוות מהדקים
תראו איזה עוגיות מגולגלות גיאורגיות מושלמות!
מעבירים לתבנית אפייה את כל העוגיות
אפשר להכין גם רולדה.
מרדדים את הבצק, מורחים את המילוי ומגלגלים
אחרי הגלגול חותכים למשולשים,
אפשר כמובן גם עיגולים
עוגיות מגולגלות גיאורגיות פרווה נהדרות!
הבצק רך, טעים ונימוח בפה.
למתכונים נוספים לעוגיות לחצו כאן
– מתכונים לעוגיות
ארבעה מתכונים לעוגיות מגולגלות
מתכונים לעוגיות מגולגלות עם פרג, ריבה, שוקולד ותמרים
בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מחפשים עוד מתכונים לפורים\? בבקשה
מתכונים לפורים
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו17 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
וכמובן אי אפשר בלי מחמאות – תראו את התוצרים שלכם(:
ותודה גם לאתי ששלחה תמונה.
עוגיות מגולגלות גיאורגיות פרווה
עוגיות מגולגלות גיאורגיות פרווה
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח לבן
- 200 גרם נטורינה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 212 גרם שמנת צמחית
- 2 חלמונים
להכנת המילוי
- 150 גרם אגוזי מלך מרוסקים
- 100 גרם קוקוס
- חצי כוס סוכר חום
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית קינמון
- 2 חלבונים
- אבקת סוכר לפזור מעל
Instructions
- אפשר להכין ביד או במיקסר או במעבד מזון, מה שנוח לכם.
- שמים במיקסר את כל החומרים של הבצק:
- קמח, נטורינה, סוכר וניל, שמנת צמחית, ביצים ומפעילים אתהמיקסר עד ליצירת גושים.
- כשיש גושים עוצרים את פעולת המיקסר, מוציאים הבצק, לשיםויוצרים כדור אחיד.
- הבצק מוכן לעבודה אבל אם אתם רוצים אפשר לשים במקרר לכשעה
- בינתיים מכינים את המלית.
- מערבבים בקערה את האגוזים, קוקוס, סוכר, סוכר וניל וקינמון,
- ומוסיפים את החלבונים. החלבונים יעזרו לעיסה להיות יותריציבה בזמן המילוי.
- מחלקים את הבצק לשישה כדורים.
- מגלגלים כל כדור לעיגול.
- עם חותכן משונן (לא חייבים) מחלקים את העיגול.
- ראשית חותכים את הבצק לחצי, אחרכך לרבע ובסוף לשמיניות.
- שמים בקצה כפית מילוי ומגלגלים מהחוץ כלפי פנימה.
- מהדקים טיפה את הקצוות ומגלגלים עד הסוף.
- מעבירים לתבנית עם נייר אפיה את כל העוגיות.
- להכנת רולדה - מרדדים 2 כדורי בצק לעיגול גדול,
- מורחים מהתערובת על הבצק, מגלגלים לרולדה ארוכה. עם סכיןחותכים משולשים מהבצק.
- לא צריך לדאוג בזמן האפייה, המשולשים לא משנים את צורתם.
- לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את העוגיות,
- אופים כ 20 – 30 דקות, תלוי בחוזק התנור שלכם.
- אם אתם אוהבים את העוגיות קצת יותר קשות תחכו שישחימו.
- אחרי שמוציאים מהתנור מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים,
- עוגיות מגולגלות גיאורגיות פרווה נהדרות!
שלום , לא הבנתי מה אמור להיות שעתיים במקרר. המילוי או הבצק. בסעיף9 כתוב אחרי שעתיים להוציא מהמקרר…
אפשר לשים את הבצק במקרר אם רוצים אבל לא חייבים. אתקן. תודה רבה לך וגמר חתימה טובה