חצילים בתנור בציפוי פריך הם חצילים בטעם נפלא.
מה שהכי טוב בהם אין טיגון, יש רק אפייה בתנור.
במקום לטגן חצילים עם פרורי לחם, פשוט אופים בתנור וזה מעולה!
איך אני אוהבת חצילים. אבל ממש.
זה כנראה מהגנים מהבית כי אצלנו אכלו המון חצילים, מכל הסוגים.
מוסקה של חצילים זה חלום, בורקס עם חצילים זה גן עדן עלי אדמות,
שלא לדבר על ספונגטו חצילים שדודה שלי אלזה, תהייה בגן עדן, היתה מכינה לי במחבת
ולי לא נותר היה רק להתעלף!!
אז מכאן תבינו את האהבה שלי לחצילים.
כל פעם אני מנסה מתכון חדש וחצילים בתנור אפויים,
יצאו פשוט חלום.
יש שקוראים להם שניצלים של חצילים, כי הם קצת כמו שניצלים,
פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.
יוצקים עליהם טחינה, אפשר להכין מהם אפילו פיצת חצילים
כל כך קל להכין ומאד טעים לאכול.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו כאן23 – מתכונים לווטצא'פ
הכנתי לכם תמונות כדי שתוכלו לראות איך הם נראים
לפני שנכנסו לתנור
מצופים עם פרורי לחם בתבנית
ותראו איזה יופי יצאו מהתנור.
מושלמים! מוכנים לאירוח.
לעוד מתכונים עם חצילים לחצו כאן
מתכונים עם חצילים
לעוד מתכונים עם ירקות לחצו כאן
מתכונים עם ירקות
מתכונים לעוד סלטים במקום אחד
מתכונים לסלטים
בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
בה תמצאו המון מתכונים טעימים
ותוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
חצילים בתנור בציפוי פריך
מה צריך בשביל חצילים בתנור בציפוי פריך?
2 חצילים מאורכים
1 ביצה טרופה
2 כוסות (בערך) פירורי לחם
לגירסת פסח:
פרורי קמח מצה
איך מכינים חצילים בתנור בציפוי פריך?
ראשית נכין את החצילים.
פורסים את החצילים לפרוסות עגולות
מכינים שתי קעריות, ביצה טרופה וקערית פרורי לחם
טובלים את פרוסת החציל בביצה, מעבירים לקערית פירורי הלחם
טובלים בקערית הפירורי לחם ומעבירים לנייר אפיה על תבנית אפיה.
בתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות מכניסים את התבנית עם החצילים.
אופים רבע שעה עד עשרים דקות, רואים שהצבע השחים מעט
ניתן להפוך לצד השני לעוד כמה דקות ומוציאים מהתנור.
טעים טעים טעים!