המוסקה של נונה מוסקה חצילים ובשר
סוויט דוליIngredients
- 2 חצילים
- 500 גרם בשר טחון
- 1 ביצה
- רבע כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- חצי כפית שום כתוש
- 5 כפות פירורי לחם
- 2 ביצים טרופות
- 1 קופסא קוביות עגבניות
- 1 קופסא רסק עגבניות
- 1 כוס מים רותחים
- רבע כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום
Instructions
- מתחילים עם החצילים.
- בחיתוך הראשוני לא עד הסוף, בחיתוך השני עד סוף החציל. מפזרים עליהם מלח ומשאירים לנוח כחצי שעה שיגירו נוזלים ותצא המרירות. בינתיים מכינים את המילוי. מערבבים את הבשר עם כל התבלינים ויוצרים צורה של קציצות.
- מנגבים את החצילים עם נייר ומתחילים למלא החצילים. לוקחים “סנדויץ” של חציל, שמים בתוכו קציצת בשר, מועכים יפה, מסדרים שהבשר לא יגלוש מהצדדים ומכינים “מסדר המפקד”.
- טובלים כל “סנדויץ” מוכן בביצה טרופה ומטגנים בשמן עמוק משני הצדדים. מניחים בתבנית לאחר הטיגון.
- את רוטבי העגבניות מערבבים עם כל התבלינים ויוצקים על תבנית החצילים המטוגנים. לתנור לעוד חצי שעה עד ארבעים דקות בחום של 160 מעלות.
המוסקה של נונה מוסקה חצילים ובשר, נתחיל קצת היסטוריה.
הורי, שניהם, ילידי סלוניקי – יוון.
בשנות העשרים, נסע ראש העיר דאז אבא חושי ז”ל לסלוניקי, להביא פועלים יהודיים כדי שיעבדו בנמל חיפה.
הנמל היה בתחילת דרכו ועבדו בו בעיקר פועלים ערבים.
אבא חושי רצה שבנמל חיפה, “ה ”נמל של מדינת ישראל, שער הכניסה לארץ, תהיה עבודה עברית ורק יהודים יעבדו בו.
בסלוניקי שלפני מלחמת העולם השנייה, היה נמל ועבדו בו יהודים רבים.
בזכות עבודה קשה והתמדה, הגיעו לעמדות מפתח בנמל וניהלו אותו.
אני זוכרת שאבא שלי סיפר שבגלל שהנמל נשלט ע”י היהודים, בימי שבת, הנמל היה סגור.
אבא חושי נסע לסלוניקי, הביא את הסלוניקאים לעיר התחתית והם בנו את נמל חיפה.
לשם הגיעו נונה פקימה ונונו מיכאל מנו.
נונה דודון ונונו דניאל אלמוזלינוס, שעבד על ה”מעונה” והיה מהסוורים הראשונים בנמל חיפה. כבוד!
תם שיעור היסטוריה נעבור למוסקה של נונה.
קבלו חברימים את המתכון למוסקה של נונה.
המוסקה של נונה עשוי מפרוסות של חצילים עם בשר בתוכו.
נכון!! נכון שמוסקה זה שכבות חצילים כשהבשר ביניהם. צודקים, לא מתווכחת.
אה-מה-מה! יש גם מוסקה לנכדים של הסלוניקאים כי זה מה שראו אצל נונה ולכן יקרא המתכון – המוסקה של נונה.
איי רסט מיי קייס!
אחרי שפורסמים את החצילים,
ממליחים שמים במנוחה עשר דקות,
אח"F מנגבים את החצילים עם נייר
ומתחילים למלא החצילים.
לוקחים “סנדויץ” של חציל, שמים בתוכו קציצת בשר, מועכים יפה,
מסדרים שהבשר לא יגלוש מהצדדים ומכינים “מסדר המפקד”.
טובלים כל “סנדויץ” מוכן בביצה טרופה ומטגנים בשמן עמוק משני הצדדים.
מניחים בתבנית לאחר הטיגון.
את רוטב העגבניות מערבבים עם כל התבלינים ויוצקים על תבנית החצילים המטוגנים
ועכשיו אתם מוכנים להכין את המוסקה של נונה.
אם אתם רוצים תוכלו לראות כאן – איך מכינים חצילים אפויים בתנור
יש גירסה יותר קלה ודומה – גלילות חצילים ממולאות בבשר
מבחר מתכונים לממולאים עם בשר ויש גם ממולאים צמחונים וטבעונים – תמצאו כאן
מתכונים לממולאים קלים וטעימים ממולאים נפלאים להכנה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
זה יוצא פשוט חלום!
המוסקה של נונה מוסקה חצילים ובשר
סוויט טיפ
החיתוך של החציל הוא החשוב.
את החציל פורסים לפרוסות. בחיתוך הראשון לא מפרידים את הפרוסה מהחציל, בחיתוך השני כן.
הכוונה ששתי פרוסות יהיו מחוברות בתחתית.
מה צריך בשביל המוסקה של נונה?
2 חצילים פרוסים לפרוסות
500 גרם בשר טחון
1 ביצה
רבע כפית מלח
קורט פלפל
חצי כפית שום כתוש
4-5 כפות פירורי לחם
2 ביצים טרופות – לטבול את פרוסות החצילים
לרוטב:
1 קופסת קוביות עגבניות
1 רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
רבע כפית מלח
קצת פלפל שחור
פרוסות שום – 2 שיניים
איך מכינים מוסקה של נונה ?
מתחילים עם החצילים.
פורסים את החצילים לפרוסות דקות, כמו סנדויץ’.
בחיתוך הראשוני לא עד הסוף, בחיתוך השני עד סוף החציל.
מפזרים עליהם מלח ומשאירים לנוח כחצי שעה שיגירו נוזלים ותצא המרירות.
בינתיים מכינים את המילוי.
מערבבים את הבשר עם כל התבלינים ויוצרים צורה של קציצות.
מנגבים את החצילים עם נייר ומתחילים למלא החצילים.
לוקחים “סנדויץ” של חציל, שמים בתוכו קציצת בשר, מועכים יפה, מסדרים שהבשר לא יגלוש מהצדדים
ומכינים “מסדר המפקד”.
טובלים כל “סנדויץ” מוכן בביצה טרופה ומטגנים בשמן עמוק משני הצדדים.
מניחים בתבנית לאחר הטיגון.
את רוטבי העגבניות מערבבים עם כל התבלינים ויוצקים על תבנית החצילים המטוגנים.
לתנור לעוד חצי שעה עד ארבעים דקות בחום של 160 מעלות.
כן חברימים אתם תודו לי.
גירסה לפסח:
במקום פירורי לחם לשים פירורי קמח מצה בקציצות