מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
קונפיטורת תפוחי עץ

קונפיטורת תפוחי עץ מופלאה לראש השנה.

שתף
הדפסה
קונפיטורת תפוחי עץ
מה צריך

קילו תפוחים קלופים, חתוכים לפרוסות או ריבועים.
קילו סוכר
מיץ מלימון סחוט
כפית קינמון טחון
מקל וניל  

 

סוויט טיפ

רצוי להשתמש לקונפיטורת תפוחי עץ, בתפוחים אדומים קשים. הקמחיים יצרו מהריבה עיסה.
כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנות בהם נשים את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.
איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה.

מה צריך

קילו תפוחים קלופים, חתוכים לפרוסות או ריבועים.
קילו סוכר
מיץ מלימון סחוט
כפית קינמון טחון
מקל וניל  

 

סוויט טיפ

רצוי להשתמש לקונפיטורת תפוחי עץ, בתפוחים אדומים קשים. הקמחיים יצרו מהריבה עיסה.
כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנות בהם נשים את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.
איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה.

קונפיטורת תפוחי עץ

בערב ראש השנה, הברכה הראשונה אותה אנו מברכים הינה על תפוח בדבש.
מה מתאים יותר לראש השנה, מקונפיטורת תפוחי עץ אותה תכינו בעצמכם ותתנו לאנשים לטעום?
מתכון קל-קל לקונפיטורת תפוחי עץ –  ויש לכם מעדן.

תפוח בדבש – הסבר מצהר על חשיבות התפוח בדבש
תפוח העץ הוא פרי בעל תפקיד חשוב ברוב התרבויות בעת העתיקה כמו ביוון וברומא. זאת גם אחת הסיבות
בגללה קיבל התפוח דימוי של הפרי האסור (פרי עץ הדעת) שממנו טעמו אדם וחווה בגן העדן כפי שמסופר
בספר בראשית. במסורת היהודית, לעומת זאת, אין לדבר תימוכין. יחד עם זאת, התפוח
מופיע כמה וכמה פעמים בכתבי הקודש היהודיים.
כך למשל בשיר השירים : "כתפוח בין עצי היער כן דודי בין הבנים" (שיר השירים ב, ב) וכן: "תחת התפוח עוררתיך".
הסיבה שבגללה אוכלים בראש השנה תפוח קשורה במתיקותו.
נוטלים חתיכה של תפוח טובלים אותה בדבש, טועמים ואומרים:
י ְהִי רָצֹון מִלְפָנֶיךָ ה' אֱלֹהֵינּו ו ְאלֹהֵי אֲבֹותֵינּו שְּתִתְחַדֵש עָלֵינּו שָנָה טֹובָה ּומְתּוקָה.

אז מה יותר מתאים לברכה מקונפיטורת תפוחי עץ או ריבת תפוחי עץ שתכינו לבד בבית?
רצוי להשתמש לקונפיטורת תפוחי עץ, בתפוחים אדומים קשים. הקמחיים יצרו מהריבה עיסה.
כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנות בהם נשים את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.
איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה.

לעוד מתכוני ריבות או קונפיטורות לחג רק לחצו כאן – מתכונים לריבות וקונפיטורות

ואם אתם מחפשים מתכונים לעוגות תפוחים הכל כאן – עוגות תפוחים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

קונפיטורת תפוחי עץ

קונפיטורת תפוחי עץ

 

 

 

קונפיטורת תפוחי עץ

קונפיטורת תפוחי עץ

סוויט דולי
זמן הכנה 6 hrs 30 דקות
זמן בישול/אפייה 1 שעות
זמן כולל 7 hrs 30 דקות
סוג מנה מתכונים לריבות
מטבח בישול ישראלי

מה צריך
  

  • 1 ק"ג תפוחים קלופים, חתוכים לפרוסות או ריבועים.
  • 1 ק"ג סוכר
  • 1 לימון סחוט
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 מקל וניל

איך מכינים
 

  • מקלפים התפוחים וחותכים לפרוסות או רבעים. מניחים בסיר, שמים הסוכר והלימון ומשהים כ-6 שעות או לילה במקרר.
  • מוציאים מהמקרר, מערבבים, מוסיפים הקינמון ומקל הוניל מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוציאים את מקל הוניל, מנמיכים האש ונותנים לזה להתבשל לאט לאט על אש נמוכה לפחות שעה עד שהסירופ מסמיך והתפוחים נעשים שקופים.
  • מגישים בחג בהנאה רבה(:
    שתהיה שנה עגולה כתפוח ומתוקה מדבש!
Keyword קונפיטורת תפוחי עץ

סוויט טיפ:
רצוי להשתמש לקונפיטורת תפוחי עץ, בתפוחים אדומים קשים. הקמחיים יצרו מהריבה עיסה.

כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנות בהם נשים את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.
איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה.

מה צריך בשביל קונפיטורת תפוחי עץ?

קילו תפוחים קלופים, חתוכים לפרוסות או ריבועים.
קילו סוכר
מיץ מלימון סחוט
כפית קינמון טחון
מקל וניל

איך מכינים קונפיטורת תפוחי עץ?

מקלפים התפוחים וחותכים לפרוסות או רבעים.
מניחים בסיר, שמים הסוכר והלימון ומשהים כ-6 שעות או לילה במקרר.
מוציאים מהמקרר, מערבבים, מוסיפים הקינמון ומקל הוניל מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מוציאים את מקל הוניל, מנמיכים האש ונותנים לזה להתבשל לאט לאט על אש נמוכה לפחות שעה עד שהסירופ מסמיך והתפוחים נעשים שקופים.

מגישים בחג בהנאה רבה(:

שתהיה שנה עגולה כתפוח ומתוקה מדבש!

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?