מאז שגילינו את האורז העגול, כל שבוע אני מכינה סיר עם אורז עגול.
הילדים מאד אוהבים את זה,
שלא לדבר על הנכדים שרוצים "רק אורז".
אבל יש פעמים שסיר האורז לא נגמר ואני מחפשת פתרונות חליפיים,
כדי לראות מה לעשות עם האורז במקום לזרוק לפח.
אז לפעמים אני מוסיפה לו תירס, או גזר
תוכלו לראות כאן – מתכון לאורז לבן מבושל עם תירס
לכן הכנתי כדורי אורז שידועים בשמם האיטלקי "ארנצ'יני"
כדורי אורז ממולאים עם גבינת מוצרלה,
נותנים ביס והמוצרלה נוזלת החוצה בהנאה מלאה.
הכנתי לכם סדרת תמונות כדי שתוכלו לראות בדיוק
איך הכנתי לכם את כדורי אורז עם גבינות "ארנצ'יני".
את האורז המבושל מערבבים עם גבינה לבנה מלוחה, גבינה צהובה וביצה ויוצרים כדורים,
לוקחים קצת מהאורז, משטחים על כף היד
שמים ריבוע מוצרלה בתוך האורז
תוכלו לראות בתמונות
משטחים אורז על כף היד, מניחים בתוך האורז קוביית מוצרלה
אחרי שקוביית המוצרלה בתוך האורז
סוגרים את כף היד
מכדררים את הכדור
ויש לנו כדור מושלם.
מגלגלים את הכדור בפירורי לחם ומטגנים.
אני הוספתי לפירורי הלחם 2 כפות שבבי בצל מטוגן
מה שהוסיף טעם לכדורי האורז.
אם אתם רוצים עוד מתכונים חדשים
תוכלו להצטרף לקהילת האוכל שלנו ולהוסיף שם מתכונים גם שלכם
תלחצו כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
בתמונות האלה תוכלו לראות בדיוק איך הכנתי את כדור האורז
ואיך יצא מושלם.
טיפים חשובים:
מכיוון שהפריכות של פירורי הלחם תישמר ושהגבינה תימס בעת האכילה,
חשוב להכין את הכדורים סמוך למועד ההגשה.
אפשר להכין את כדורי האורז יום לפני ולשמור במקרר עטופים עם ניילון נצמד,
יש לטגן סמוך למועד ההגשה,
רצוי מאד להגיש חם זה חלום.
אפשר להגיש עם רוטב צ'ילי חמוץ מתוק
או שמנת חמוצה מעורבבת עם שום
או עם צזיקי
מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים
כל המתכונים של האורז במקום אחד – מתכונים לאורז
ואם אתם לא יודעים מה לבחור בבקשה תפריט מתכונים מחכה לכם
תפריט מתכונים
כאן תוכלו לראות איך הגבינה נמסה
אחרי הביס הראשון.
כדורי אורז עם גבינות ארנצ'יני
מה צריך בשביל כדורי אורז עם גבינות ארנצ'יני?
3 כוסות אורז מבושל
3 ביצים
150 גרם גבינה צהובה
100 גרם גבינה מלוחה
200 גרם מוצרלה
מלח פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות בצל מטוגן (לא חייבים)
שמן לטיגון
-
מערבבים את האורז עם הביצים והגבינה הצהובה הכל ביחד לתערובת אחידה.
-
מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
-
יוצרים כדורים ובכל כדור טומנים ריבוע/כדור מוצרלה.
-
מכדררים את הכדור לכדור עגול.
-
מגלגלים את הכדור בפרורי לחם. ניתן להוסיף שבבי בצל מטוגן לתערובת, זה מוסיף לטעם.
-
ניתן לשמור במקרר את הכדורים עד לזמן הטיגון.
-
מעבירים לסיר עם שמן עמוק וחם, מטגנים מספר דקות עד שמשחים.
-
מעבירים לנייר סופג מגישים לשולחן חם. חלום!